Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Vipeholm Vipeholms allé 50
3 950 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 573 kr
inklusive uppvärmning, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer gällande Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni). Varmvatten och hushållsel debiteras efter uppmätt förbrukning och tillkommer på månadsavin.
Boarea: 97 m2
Rum: 4
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Optimalt planerad hörnlägenhet med tre sovrum och underbar inglasad balkong om ca 15 kvm.

Intill grönskande Vipeholmsparken finns denna fina fyrarummare om 97 kvm i absolut nyskick med optimal planlösning. Hissen från markplan tar en bekvämt upp till femte våningen och i lägenheten njuter man av moderna materialval, ljusa ytskikt och ett strålande ljusinsläpp från två väderstreck tack vare tilltalande hörnplacering. Köket erbjuder ren och minimalistisk design och flyter naturligt ihop med vardagsrummet därifrån man har access till den njutbara inglasade balkongen som är om hela 15 kvm. Lägg därtill tre utmärkta sovrum, optimal förvaring i inbyggda garderober och klädkammare. Addera förmånen att ha dubbla badrumsmiljöer varav ett med tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagen både enklare och mer bekväm. Här bor man i gröna omgivningar, bekvämt nära centrum men på behörigt avstånd från trängsel och trafik i stadskärnan. Varmt välkommen på visning av detta oerhört trivsamma boende!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med vackert klinkergolv i entrén som sedan övergår till fin parkett vilket är genomsyrar hela lägenheten liksom de vita väggarna. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och det erbjuds ytterligare förvaring i både garderob med skjutdörrar och generös klädkammare som ligger i anslutning till bostadens första sovrum.

Sovrum

Detta sovrum fungerar utmärkt som master bedroom och bjuder på plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det stora fönstret ger rummet ett härligt ljusinsläpp och förvaring finns i garderober med skjutdörrar.

Sovrum

Bostadens andra sovrum angränsar till det stora sovrummet och passar perfekt som barnrum eller kontor och här finns plats för både säng och skrivbord.

Gäst-wc

Mitt emot ligger bostadens GWC med dusch som är smakfullt helkaklat i grått och vitt. Här finns takdusch med vikbara duschväggar i klarglas, toalett, handfat med kommod och spegel.

Badrum

Det helkalkade badrummet är rymligt och stilrent kaklat i grått och vitt, här finns takdusch med vikbara duschväggar i klarglas, toalett, handfat med kommod och badrumsskåp med belysning och spegel. Side by side finns tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva över samt skåp för förvaring.

Kök

Köket är modernt inrett med i ljusa färger där generösa arbetsytor och gott om förvaringsutrymme hjälper till att hålla köket organiserat och funktionellt, bänkskivan är stilrent ljusgrå och matchar fint med kaklet på väggarna. Vitvarorna består av kyl, frys, diskmaskin, ugn, mikro och spishäll. Det stora fönstret bjuder på härligt ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrummet är beläget på en hörna och integrerat med köket där naturligt ljus flödar in från två väderstreck och härifrån har man access till den underbara och generösa inglasade balkongen. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en rymlig och inbjudande atmosfär och här erbjuds plats för både soffgrupp och matbord.

Sovrum

Bostadens sista sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet och är storleksmässigt ett perfekt barnrum eller kontor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

97 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

TV & Bredband:

Fiber och TV via Telia Triple-play

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till inglasad balkong om ca 15 generösa kvm och med möjlighet att njuta av vackra vyer.

Andel i föreningen:

1.1982 %

Andel av årsavgift:

1.1982 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home AB. Bostadsrättsandel: 1,1982 %. Andel av årsavgift: 1,1982 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 111 816 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget som ligger till grund för beräkningen av uppgiften har inhämtats från årsredovisningen för 2023.

Lägenhetsnummer förening:

4-1404

Lägenhetsnummer register:

1404

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

1 september / efter ök

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vipemöllan 53

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Frånluftsventilation med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 60kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 75kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 1 dec. 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Kommentar:

Lägenheterna har individuell mätning och debitering av varmvatten och hushållsel.

Förening

Namn:

Brf Picknick

Organisationsnummer:

769636-8484

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Picknick ligger i gröna omgivningar, bekvämt nära centrum men på behörigt avstånd från trängsel och trafik i stadskärnan. Närheten till arbetsplatser, skolor och service gör det möjligt att välja bort bilen till fördel för cykel i vardagen. Det tar till exempel inte mer än tio minuter att cykla in till Mårtenstorget.
Husen har fem respektive sex våningar med fokus på rymliga och ljusa lägenheter med generösa balkonger eller uteplatser. Totalt finns det 96 lägenheter fördelade på fyra hus. Husen färdigställdes under 2021 och är Svanenmärkta. De är byggda av JM med modern teknik och sunda material för att vara energieffektiva och resurssnåla.

Föreningen bildades 2019 och innerhåller idag totalt 96 lägenheter, alla med bostadsrätt.
Fastigheterna har adresserna Vipeholms allé 50, 52, 54, 56, 58 och 60. Byggnaderna är på totalt 5-6 våningar och har källare och garage undertill.

I fastigheten finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra, 275 kr/natt. I fastigheten finns även cykelförråd, barnvagnsförråd, städ/wc, rullstolsförråd, cykelverkstad samt extra lägenhetsförråd för uthyrning.
Det finns lådcyklar för uthyrning. Cykelpoolen sköts av Goride.
Gemensamma miljörum för mat- och restavfall.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos IF. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Till varje lägenhet ingår det en balkong eller en uteplats samt ett förråd som är beläget i källaren i den huskropp som lägenheten finns. Alla tre är upplåtna med bostadsrätt.

I årsavgiften ingår kallvatten, uppvärmning och bostadstillägg. Hushållsel och varmvatten debiteras separat efter förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

kontakt@brf-picknick.se

Hemsida:

https://picknick.smartbrf.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 65 st egna garageplatser i källarplan varav 12 st med laddbox. Garageplats kostar 885 kr/mån. Laddplats elbil kostar 1 060 kr/månad + förbrukning. Det finns också 5 p-platser ovan mark i föreningen. Kostnad för p-plats 550 kr/mån. 2 parkeringsplatser för MC finns i garaget, kostnad 440 kr/mån. Till alla platser tillämpas kösystem och i dagsläget är det kö till alla bilplatser, det finns två lediga mc-platser (2024-05-30). On Demand administrerar bilpoolen där man som boende i föreningen har gratis medlemskap t.o.m. december 2026.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple play (TV, bredband och fast del av ip-telefoni) om 220 kr/mån tillkommer till angiven avgift. Hastigheten på bredbandet är 1000/1000 Mbit.

Renoveringar:

Då husen är nyproducerade finns inga renoveringsbehov. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll sker årligen med minst 30 kr per kvm boarea, i enlighet med stadgarna. Stadgarna är under förändring och avsättningen till fastighetsunderhåll kommer att ändras till 92 kr per kvm boarea.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja om ingen andel är mindre än 10%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10,5% den 1 januari 2024. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (2024-05-30).

Antal lägenheter:

96

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2024-05-30. Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information och uppgifter med representant från föreningen.

Läs mer på föreningens hemsida: https://picknick.smartbrf.se/

Allmänt

I månadsavgiften om 5.573 kr inkluderas värme och kallvatten samt allmän renhållning/skötsel i föreningen. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer gällande Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni).
Utöver angiven månadsavgift tillkommer avgift för varmvatten samt hushållsel vilket debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Enligt föreningen så är balkong och förråd upplåtna med bostadsrätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Attraktivt område i östra Lund som till stor del är ett villaområde. En av de många fördelarna med området är kombinationen av närheten till stadens centrum med närheten till naturens avskildhet och lugn. Här får man det bästa av båda världarna. Barnvänligt med många barnfamiljer och närhet till omtyckta skolor och förskolor, grönområden, parker och lekparker. I området finns som sagt flertalet bra förskolor och skolor vilket gör att barnfamiljer bor bra i området.

En av fördelarna med området är de bra kommunikationerna. Det så kallade Hardebergaspåret finns i området vilket möjliggör en snabb och säker cykel- och gångpendling in till stadens centrum. Kollektivtrafiken är också fördelaktigt med både stadsbusslinjer och länstrafikbussar i området. Ifrån området kommer man snabbt ut till motorvägen, E22:an, vilket möjliggör snabb pendling till många av Skånes delar.

På ett par minuters avstånd finns det expansiva Linero centrum som erbjuder det man kan behöva i vardagen i form av livsmedelsbutik, blomsterhandel, pizzeria, apotek, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Här kan man alltså finna den servicen man behöver i vardagen. Linero centrum står nu inför en omfattande ombyggnad, tillbyggnad och modernisering. Linero centrums utbud av handel, service och bostäder planeras att utökas för att möta den efterfrågan som finns i området.

Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby, erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde i form av Skrylle naturreservat.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vipeholms allé 50, 22466 Lund

Alla lediga objekt