Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Vipeholmsparken Vipeholms allé 51
2 300 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 642 kr
inklusive värme, kallvatten och Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni om 220 kr) samt allmän renhållning/skötsel i föreningen. Varmvatten och hushållsel debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.
Boarea: 50 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
hiss direkt från markplan i foajen
Balkong: Ja
Härlig tvårummare med västervänd balkong i fina omgivningar!

VISAS EFTER ÖVERENSKOMMELSE! Vänligen kontakta mäklaren Anna Ahlström på 0703-131340 för visning.
Vid trivsamma Vipeholmsparken presenterar vi denna härliga tvårummare med grönska utanför dörren och lummiga omgivningar. Bostaden har en tidlös och hållbar inredning med genomgående ekparkett och ljusa färgval som alltid känns aktuellt och ger hemmet en lugn och avkopplande atmosfär. Köket och vardagsrummet möter varandra i en öppen planlösning och blir bostadens självklara hjärta, här ser vi fram emot att ha trevliga tillställningar med våra vänner - och med dörren på glänt till balkongen i västerläge förlängs rummet ytterligare. Lägg därtill ett rogivande sovrum samt badrum i stilrent utförande som är utrustat med kombimaskin, en vardagslyx man gärna vänjer sig vid. Som sig bör finns här goda förvaringsmöjligheter med skjutdörrsgarderober både i hallen och i sovrummet, och är man i behov av ytterligare förvaring kan vi lugna er med att man även disponerar ett externt förråd. Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd via det härliga Hardebergaspåret och busshållplats ligger bara en kort promenad bort. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med vackert parkettgolv tillsammans med ljusa väggar. Förvaringen döljer sig bakom gedigna skjutdörrsgarderober med spegelglas och vi kan därmed stuva undan ytterkläder och skor och hålla hallen snygg och representativ.

Badrum

På höger hand når vi bostadens badrum med grått klinkergolv som harmoniserar med väggar kaklade i vitt och infällda spotlights i taket. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch bakom vikbara dörrar i klarglas. Tvättmöjligheter erbjuds genom en kombimaskin med vit laminatbänkskiva ovan och praktisk förvaring i skåp ovanför.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och lugnt, en fristad där man kan koppla av och ladda upp. Här får vi plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang och klädförvaringen ombesörjs av skjutdörrsgarderob med två dörrar. Under fötterna vilar ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Kök

I den öppna planlösningen tillsammans med vardagsrummet presenteras det stilfulla köket, som bjuder på suverän förvaring bakom släta luckor i en elegant marinblå nyans som möter vitt kakel ovanför ljusgrå bänkskiva. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Golvet är beklätt med parkett och väggarna är målade.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med strålande ljusinsläpp från stort fönster och den glasade terrassdörren som tar oss ut på den västervända balkongen. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av parkett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

50 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en balkong i härligt västerläge.

Andel i föreningen:

0.8304 %

Andel av årsavgift:

0.83035 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltning JM@Home. Andelstal i förening: 0,8304 %. Andel av årsavgift: 0,83035 %. Andel insats har ej specificerats av förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

729 358 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget som ligger till grund för beräkningen av uppgiften har inhämtats från årsredovisningen för 2022.

Lägenhetsnummer förening:

8-1103

Lägenhetsnummer register:

1103

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Pentagonen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 56kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 72kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 20 mars 2023

Övrigt:

Fastigheten är fiberansluten med bredband, bredbandstelefoni och digital-TV via Telia, s k Triple Play. Denna kostar 220 kr/mån och ligger inkluderad i månadsavgiften.

Driftkostnad

Elkostnad:

2 125 kr/år

VA:

430 kr/år

Total driftkostnad:

2 555 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf Lyra i Lund

Organisationsnummer:

769639-3458

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Lyra i Lund är en äkta bostadsrättsförening. Lyra består av fyra bostadshus om 4–6 våningar med totalt 88 lägenheter.

Föreningen köpte fastigheten 2020.

Kvarteret ligger vid den östra entrén till Vipeholmsparken och gränsar i norr till grönområdet längs Hardebergaspåret och i söder till Vipeholms allé, den trädkantade lokalgata som genomkorsar området. Garageplatser finns i källaren under husen.

I föreningen finns ett gästrum om 29 kvadratmeter som kan hyras till en kostnad om 350 kr/dygn.

Föreningen har IMD för el som avläses kvartalsvis och debiteras med tre månaders eftersläp. Vid överlåtelse debiteras säljaren en sluträkning.

Finns även cykelförråd, barnvagsförråd, rullstolsförråd, skyddsrum samt cykelverkstad.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Garage finns också i källarplan men ej platser till alla lägenheter, separat kösystem. Det finns också möjlighet att utnyttja bilpoolsbilar, där medlemskapet ingår de första 10 åren efter färdigställande. Garageplats kan hyras till en kostnad om 850 kr/månad. Laddplats kan hyras till en kostnad om 1100 kr/månad plus förbrukning av el.

Bredband/TV:

I månadsavgiften ingår ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni) om 220 kr/mån.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel att äga som 10 %.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna senast 2024-02-01 med 4,21%.

Överlåtelseavgift om 1.433:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 573:-/pant betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

88

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening 2023-12-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt

I månadsavgiften om 4.642 kr inkluderas värme, kallvatten och Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni om 220 kr) samt allmän renhållning/skötsel i föreningen.

Utöver angiven månadsavgift tillkommer avgift för varmvatten samt hushållsel vilken debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

Tillkommande kostnader som ligger med egna abonnemang är;
- Hemförsäkring

Ett lägenhetsförråd med nyttjanderätt finns i källarplan.
Balkong upplåts med bostadsrätt.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vipeholms allé 51, 22466 LUND

Alla lediga objekt