Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Kollegiegatan 7B

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 1 956 kr
inkl, VA. Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften är 70 kr/månad för TV/bredband samt 393 kr/månad för värme.
Boarea: 41 m2
Rum: 1.5
Våning: 8 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja

Välplanerad enrummare med separat kök och stor, inglasad balkong högst upp i huset med hiss med utsikt över Malmös takåsar. Stabil förening med bra månadsavgift. Hjärtligt välkommen!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkommen upp på högsta våningen till denna välplanerade enrummare med separat sovalkov, mysig inglasad balkong samt kök med plats för ett större matbord. Renoverat kök och renoverat badrum. Perfekt för dig som vill flytta rakt in!

Hall

Välkomnande hall med flera förvaringsmöjligheter i form av inbyggd klädkammare till höger från ingången sett samt fristående garderob som avdelar mot köket. På golvet ligger snyggt golv i ljus ton som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är målade nymålade i klassiskt vitt.

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum med separat hörna för privat sovalkov som rymmer en större säng. Här finns gott om plats att möblera in både soffa och arbetsplats för den som önskar. Från vardagsrummet har du dessutom utgång till den härliga inglasade balkongen som blir som ett extra rum under årets varmare månader. Här har du vacker utsikt över takåsarna samt att det finns infravärme installerat som komplement.

Kök

Renoverat kök från IKEA i vinkel med gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Här finns även möjlighet till en stor matplats för flera middagsgäster. Här finns kombinerad kyl/frys, spis och spisfläkt.

Badrum

Helkaklat badrum inrett med badkar med duschvägg i klarglas. Stilrent renoverat i vitt och i grå ton med mindre stenar som bryter av snygg mot resterande inredning. Här finns handdukstork samt förvaring i kommoden under handfatet.

Inglasad balkong

Mysig, inglasad balkong med härlig utsikt över Malmö. Här finns ett bekvämt trallgolv inlagt samt praktiska rullgardiner.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

41 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1.5

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

0.17351 %

Andel av årsavgift:

0.1739 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är hämtade från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalen är uträknade.

Lägenhetsnummer förening:

246/1703

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1961

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 11

Organisationsnummer:

746000-8217

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens brf Malmöhus nr 11 är en äkta bostadsrättsförening som innehar tomträtt till fastigheterna Professorn 1 och Professorn 2 på Kollegiegatan och Eriksfältsgatan. I föreningen finns 416 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt.

Föreningen bildades i samband med byggnationen av fastigheterna byggda 1961-62. Nuvarande tomträttsavtal sträcker sig fram till och med 2025-12-31.

Gemensam tvättstuga med tagg-system finns i källaren. Det finns även en fritidslokal som kan hyras för ca 350-500 kr/dag, en övernattningslokal för ca 250 kr/dygn och gemensamt cykelgarage. Cykelgarage kan nyttjas mot en deponeringskostnad om ca 250 kr plus 30 kr/månad. Det finns även en mysig gård som noga underhålls.

Föreningen godkänner delat ägande och juridisk person som medlem.

Föreningen köper gemensamt in elen och har installerat egna elmätare med fjärravläsning och får genom Riksbyggen elräkningen på månadsavin, därav varierar månadsavgiften med elförbrukning. Elen avläses varje månad och man debiteras efter individuell förbrukning med tre månaders eftersläpning. Elnätsavgiften ingår i månadsavgiften.

I avgiften ingår kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer för TV och bredband om ca 150 kr/månad och värme samt varmvatten om ca 650 kr/månad.

Föreningens byggnader är fullvärdeförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Nej. Tomträtt t.o.m. 2025-12-31

Hemsida:

www.malmohus11.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 255 parkeringsplatser åt de boende för ca 150 kr/mån. Föreningen har även sex stycken gästparkeringar för 3 kr/h och 12 stycken MC parkeringar för 150 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Fyra nyinstallerade laddningsstolpar är nu tagna i bruk. Man laddar bilen och flyttar den direkt därefter. Laddningskostnaden betalar man själv.

Bredband/TV:

Bredband: Föreningen är kollektivt ansluten till fiber LAN via InfraCom som en obligatorisk kostnad om 80 kr/mån. Kabel-TV: Alla lägenheter är anslutna till digital-TV via Tele-2 för obligatoriska 70 kr/mån. Medlemmarna får själva beställa en box eller ett c-modul. Dessa kostnader tillkommer till angiven månadsavgift. För ytterligare information besök föreningens hemsida: www.malmohus11.se

Renoveringar:

2010 Tappvattenstammarna byttes.
2010-2012 Taken har bytts på höghusen.
2011 Nya golv i källaren.
2012 Relining av avloppsstammarna.
2014 Injustering av värmesystemet och gården renoverades.
2015 Tag-system har installerats och värmecentralerna uppdaterades. Dessutom byttes maskiner i tvättstugan ut under denna period.
2019 Installation av nya värmepumpar i höghusen.
2019 Hissbyte i höghusen.
2020 Kamerabevakning i alla källargångar.
2021 Miljöhus. Byte golvbrunnar. Passagesystem.
2022 Installation av nya värmepumpar i låghusen.
2022 Byte av all el i föreningen – pågående och fram till 2024.
2022 Bommar till/från parkeringsplatserna.
2022 Kamerabevakning i alla trappuppgångar.
2022/2023 Fyra st. laddstolpar.

Relingen renovering av källargångarna: Kollegiegatan 1 färdigställdes sommaren 2019, Kollegiegatan 5 sommaren 2020, Eriksfältsgatan 85 sommaren 2021 och Kollegiegatan 9 sommaren 2022 . De boende kommer inte att påverkas av renoveringen. Renoveringen beräknas preliminärt vara färdigställd under 2025.

Tillåter föreningen delat ägande:

Delat ägarskap ok, minst 10%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.
Föreningen har höjt avgifterna med 2 % per 2023-01-01.
Den 1 september 2023 höjs avgiften med 8 %.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Föreningen har gemensam el. Elen avläses varje månad och man debiteras efter individuell förbrukning med tre månaders eftersläpning. Elnätsavgiften ingår i månadsavgiften.

Antal lägenheter:

416

Varav hyresrätter:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningens hemsida www.malmohus11.se

Föreningsinformationen är hämtad från berörd förening, uppdaterat 2023-07-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ägaren disponerar ett vinds- och matkällarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg för värme om 393 kr/mån och tillägg för TV/bredband om 70 kr/mån tillkommer den angivna månadsavgiften.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller e-mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Kollegiegatan 7B, 21454 Malmö

Alla lediga objekt