Ta del av vår sekretesspolicy.
Ta del av vår sekretesspolicy.
Malmö , Almhög Solvändegatan 1A
1 050 000 kr som utgångsbud
Avgift: 4 396 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstilläggsförsäkring. Obligatoriskt tillägg 12 kr el admin avgift. Kostnad för el tillkommer enligt förbrukning.
Boarea: 58 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Trivsam tvåa med balkong i bästa söderläge!

Vi tar oss upp till andra våningen. Här erbjuds ett välutrustat kök, vardagsrum med generöst ljusinsläpp med utgång till hemmets härliga balkong, trivsamt sovrum i rymlig storlek samt ett halvkaklat badrum. Här har man närhet till både Mobilia shoppingcenter, närliggande butiker och med goda förbindelser tar du dig lätt till andra delar i Malmö. Hör av er för mer information!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

58 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Andel i föreningen:

0.272 %

Andel av årsavgift:

0.272 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

173 170 kr

Lägenhetsnummer förening:

121

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kärven 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1959

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 99kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 mars 2021

Förening

Namn:

HSB Brf Munkhättan

Organisationsnummer:

746000-6039

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Munkhättan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 313 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 8 bostadsrättslokaler. Föreningen är fördelad på 6 bostadshus.

Föreningen köpte fastigheterna i samband med byggnationen 1959 (äger marken).

I föreningen finns åtta gemensamma tvättstugor, som för närvarande är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum i vardera. Det finns även en grovtvättstuga. Samtliga tvättstugor renoverades under första halvåret 2019. Tre tvättmaskiner per tvättstuga samt två torkskåp och en torktumlare samt en kallmangel.

Föreningen har nyligen installerat IMD, dvs föreningen köper in el till medlemmarna och säljer den till självkostnadspris. Mätning av faktisk elförbrukning i respektive lgh debiteras medlemmen på avgiften. Det sitter en elmätare till varje lägenhet som mäter den faktiska förbrukningen i lägenheten. När ett kvartal passerat skickas informationen till HSB som debiterar medlemmen. Detta innebär att när kvartal 1 löpt ut och är mätt så har avier för kvartal 2 redan gått ut, därför aviseras elen för kvartal 1 på kvartal 3.

Läs mer om föreningen på https://www.hsb.se/malmo/brf/munkhattan/

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

E-post:

munkhattan.forvaltningmalmo@hsb.se

Hemsida:

https://www.hsb.se/malmo/brf/munkhattan/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 152 parkeringsplatser till en kostnad av ca 200 kr/månad från den 1/1 2023. Kösystem tillämpas. Föreningen tillhandahåller 90 garageplatser till en kostnad av ca 300 kr/månad från den 1/1 2023. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Kabel-TV grundutbud via Tele2 ingår i avgiften. Bredband 1200 (600-1200 Mbit/s) samt ip-telefoni (ej samtalskostnader) via Tele2 ingår i avgiften.

Renoveringar:

2009 - Säkerhetsdörrar installerade.
2014 - Tappvattenstammarna för varm- och kallvatten har bytts ut.
2014/2015 - Renovering av fasaderna och tak.
2015 - Målning av balkonger.
2016 - Renovering av hissar i höghusen.
2017 - Grindar till parkeringsplatser och kameraövervakning i garaget. Digital tvättbokning installerades. Gruppavtal för bredband och kabel- TV med Tele2 (fd. Comhem).
2018/2019 - Installering av IMD EL. Byte av två elcentraler.
2019 - Tvättstugor renoverade och byte av källardörr genomfördes. Oljat/ytbehandlat samtliga trädörrar och partier samt vissa andra ytor. Det har även gjorts nödvändiga delreparationer. Foliering av fönster till ”ICA-lokalen”. Rensning, gallring och beskärning av trädgårdar och grönytor. Byte av värmeväxlare på Rödkullastigen 3. OVK avklarad på kvarvarande lägenheter. Ytterligare två el centraler utbytta. Kameror uppsatta vid grovsoporna vid Solvändegatan 3. Utförd radonmätning med godkänt resultat, har skickats in till Miljöförvaltningen. Balkongrenoveringar har utförts av Sjölands Bygg på Rödkullastigen 1 och 3 samt gavlar på Munkhättegatan 22C, Rödkullastigen 2A och Solvändegatan 1A. Trädfällning och plantering av nya träd samt plattsättning och nytt cykelställ på Rödkullastigen 3b har genomförts.
2023 - Relining

Påbörjade:
Föreningen kommer att byta, eller har bytt, balkongfronter och inglasningar på Rödkullastigen 1 och 3.

Planerade renoveringar:
- Byte av värmeledningar.
- Byte av nedre del av stuprör som går i marken från samtliga hus.
- Planering för förbättringar av utemiljön samt kring renovering av trapphus.
- Planering av renovering trapphus pågår.
- Reparation av asfalt vid parkeringen mellan Rödkullastigen 1 och 3.
- Asfaltering av garagetaket.
- Byte av grindar.
- Planering för utbyggnad av solceller.
- Planering för utbyggnad av laddplatser för elbilar.
- Planering av uppsättning av parkeringsbommar på Solvändegatan 1.

Renoveringarna väntas finansieras med hjälp av egna medel samt lån.

Förslag för omvandling av lokaler på Rödkullastigen 3 till Brf-lägenheter har klubbats igenom på årsstämman man undersöker kostnader etc för detta. Det betyder inte att projektet kommer startas men att styrelsen fick föreningens mandat att fortsätta undersökningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta andel man bör äga är 20%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen beräknar enligt årsredovisningen att höja årsavgiften lite varje år för att undvika stora höjningar. Avgiften höjdes med 2 % den 1/1 2022.
Avgiften höjdes med 4 % den 1/1 2023.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant.
En medlemsavgift till HSB tas ut om 500 kr/medlem och återbetalas vid utträde. En engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Antal lägenheter:

313

Antal lokaler:

8

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Gården omges av staket med grindar och kodsystem, dessutom är det portkod in till trapphusen.

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen innan ett köp.

Allmänt

Lägenheten disponerar en källare och ett matförråd.

Säljaren informerar att samtliga möbler ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

Området är en del av stadsdelen Fosie i Malmös södra del och sträcker sig väster om Munkhättegatan, mellan Ystadvägen och Professorgatan. Det präglas mestadels av flerbostadshus byggda på 1950- och 1960-talet men här finns det även villa- och radhusbebyggelse samt några affärs- och industrilokaler. En stor del av flerbostadshusen består av bostadsrätter som huvudsakligen förvaltas av HSB och Riksbyggen.

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping.

I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser.

Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.

I området råder mestadels datumparkering på gatorna runtom. Det finns även möjligheten till förhyrda parkering- och garageplatser.

Allt i ett är detta ett utmärkt placerat område med närhet till många bekvämligheter som förenklar och förskönar vardagen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Solvändegatan 1A, 21457 MALMÖ

Alla lediga objekt