Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Almvik Serenadgatan 25

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 682 kr
inkl VA och kabel-TV. Tillägg för bredband 89 kr/månad samt värmeavgift på 772 kr/månad.
Boarea: 72 m2
Rum: 3
Våning: 16 av 17
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Unik utsikt Trevlig trerumslägenhet med slående utsikt över Öresundsbron


Serenadgatan 25 är en fantastisk bostad belägen på våning 16 med en otrolig havsutsikt. Denna rymliga trea erbjuder inte bara en spektakulär panoramavy över det glittrande havet, utan har också genomgått en stilren renovering som ger den en modern och inbjudande atmosfär.

Här bor du bekvämt med två bra sovrum, varav ett med utgång till inglasad balkong. Välplanerat vardagsrum, helkaklat badrum med badkar samt renoverat kök i vitt. Perfekt lägenhet för den lilla familjen! Välkommen upp och bli hänförd av den fantastiska utsikten!

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Serenadgatan 25 är en fantastisk bostad belägen på våning 16 med en otrolig havsutsikt. Denna rymliga trea erbjuder inte bara en spektakulär panoramavy över det glittrande havet, utan har också genomgått en stilren renovering som ger den en modern och inbjudande atmosfär.

Hall

När du kliver in genom dörren möts du av en välkomnande hall som genast ger en känsla av hemtrevnad. Den ljusa och moderna inredningen kombinerad med en praktisk förvaringslösning gör att du snabbt kan organisera dina ägodelar. Hallen är dessutom försedd med en stilren spegel som ger dig möjlighet att dubbelkolla din look innan du går ut.

Vardagsrum

Vardagsrummet är hjärtat av lägenheten och ger en känsla av rymd och gemenskap. Stora fönster ger ljus och en fantastisk utsikt över Öresundsbron och havet. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och TV-hörna. Det är den perfekta platsen att koppla av, umgås med vänner och familj, eller bara njuta av den vackra solnedgången över horisonten.

Sovrum

Det första sovrummet är en fridfull reträtt med stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang efter behov. Du kan vakna upp till en panoramavy över Öresundsbron och havet, vilket gör det till den perfekta platsen att börja din dag på.

Inglasad balkong

En av höjdpunkterna i denna lägenhet är den inglasade balkongen. Oavsett väder kan du njuta av den fantastiska utsikten över Öresundsbron och havet medan du sitter bekvämt inomhus. Detta är en perfekt plats att läsa en bok, dricka morgonkaffet eller bara koppla av och ta in den magnifika omgivningen.

Sovrum

Det andra sovrummet är lika charmigt och erbjuder också en imponerande utsikt över omgivningen. Detta rum kan användas som ett gästrum, barnrum eller arbetsrum och ger många möjligheter för personlig inredning.

Kök

Köket är en trevlig samlingsplats i våningen. Här finns gott om plats för förvaring i över- och underskåp som går i vitt samt generöst med bänkyta för matlagning och förberedelser. Vid matplatsen intill fönstret sitter man enkelt minst fyra personer till bords och erbjuder en avkopplande miljö att njuta av måltider medan du beundrar den magnifika utsikten.

Badrum

Badrummet är helkaklat i ljusa toner och utrustat med ett härligt badkar. Här är det enkelt att slappna av och ha en lugn stund! Här finns badkar, handfat med underliggande förvaring och spegelskåp samt toalett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

72 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong med rak utsikt mot havet.

Andel i föreningen:

0.17009 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är hämtade från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalen är uträknade.

Lägenhetsnummer förening:

208023005-0235

Lägenhetsnummer register:

2501

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1973

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 174kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 feb. 2020

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 23

Organisationsnummer:

746001-0437

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Malmöhus 23 bildades 1967, inflyttning skedde 1971-72, och består av 590 bostadsrätter samt 10 lokaler som föreningen innehar (såsom gym, samlingsrum, konferensrum mm) fördelat på 4 höghus och 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen och teknisk förvaltning via Bredablick. Gemensam el från 2011, som köps från Luleå energi, varje lägenhet har sin mätare som läses av varje månad. Föreningen köpte husen 1973 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2022-12-31.

Det finns två stora miljöhus, ett vid Serenadgatan och ett vid Axel Danielssons Väg. Det finns även 3 mindre miljöhus på låghusområdet vid Axel Danielssons Väg.

Det finns en träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan.

Det finns en tvättstuga i varje trappuppgång till låghusen och två tvättstugor var till respektive höghus. Tvättstugorna är utrustade med en till två tvättmaskiner, en till två torktumlare samt ett torkskåp. I vissa hus finns även torkrum.

Föreningens rutiner vid behandling av medlemskap.

Inga betalningsanmärkningar alternativt utmätningsförsök, skuldsanering eller restförda skatter. Riksbyggen kontrollerar köparen via upplysningscentralen.

Taxerad inkomst för köpare ska vara minst 250.000 kr per person/år.

Om nuvarande inkomst ej framgår av taxeringen ska köpare inkomma med intyg från arbetsgivare samt lönespecifikation för de senaste 3 månaderna.

Föreningen godkänner borgensförbindelse.

Jobbar man utomlands krävs alltid arbetsintyg och lönespecifikationer för de tre senaste månaderna.

Äger föreningen marken:

Nej

E-post:

info@mhus23.se

Hemsida:

https://www.mhus23.sxe/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

400 p-platser med hyra ca 100 kr/månad. Två garage under jord med 287 st platser för ca 250 kr/mån. Garagelänga vid utkanten av Axel Danielssons Väg som kostar ca 300 kr/månad. Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av, för anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Avgiftsbelagda gästparkeringar och gratis parkeringsplatser finns också i området. Cykelboxar finns att hyra, 30 kr/månad och cykel. Kölista finns hos Bokontoret mittemot Matöppet.

Bredband/TV:

I årsavgiften ingår kabel-TV via Tele2. Gemensamt bredband (1000 Mbit/s) från Ownit debiteras separat 89 kr/månaden, detta är en fast avgift som samtliga medlemmar måste betala. Router skaffar medlem själv, ingår ej.

Renoveringar:

2000: Taket byttes.
2002: Fasader och entréer renoverades.
2009: Ytterligare 67 p-platser byggdes, tvättstugor renoverades.
2011: Taggar till tvättstugorna, gemensam el inhandlades med Luleå energi.
2012: Fönster renoverades.
2013: Bytt styrsystem i värmecentralen.
2014: Byggt nytt miljöhus.
2014: Fönsterrenovering.
2014: Avlopp- och tappvattenstambyte i höghusen. Inget planerat byte för låghusen.
2015: Byte av utanpåliggande rör samt blandare.
2016: Relining avlopp låghusen.
2016: Nytt miljöhus.
2017: Serneke utförde relining av dagvattenledningarna i låghusområdet.
2017: Fönsterbyte är utfört i hela området av Fönsterfabriken.
2017: Centralerna till taggsystemet har bytts ut av Säkerhetsteknik.
2017: Flera tvättmaskiner och torktumlare på hela området är utbytta.
2018: Installation av taggsystem i låghusen.
2018: Dränering av garage 2.
2019: Uppfräschning av utemiljön.
2019: Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an.
2019: Föreningen har höjt brandsäkerheten.
2019: Stängt spolplattorna i garage 1 och 2.
2020: Renovering av balkonger och fasader samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Nummer 27 och 29 planeras nästkommande år. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
2020: Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
2020: Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.
2021: Renovering hissar i höghusen påbörjades i februari och beräknas vara klart i december.
2021: Nya porttelefoner installeras för samtliga.
2021: Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet
2021: Fasad- och balkongrenovering (pågående).
2019-2020: Relining av vattenstammarna
2020: Renovering av balkonger och fasader på samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23.
2023: Ny lekplats samt multiarena på Axel Danielssons väg.
2023: Brandalarm installerat i garage G1 och G2.
2023: Fasadrenoveringen på Serenadgatan är slutförd.

Föreningen har en underhållsplan fram till 2071.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 3% från 2024-01-01.

Föreningen har enligt föreningens ekonom en god och stabil ekonomi.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1433 kr som betalas enligt föreningens stadgar och en pantsättningsavgift om ca 573 kr/pant vilket betalas av köparen.

Antal lägenheter:

590

Antal lokaler:

10

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har infört kollektivt elavtal så att medlemmarna ska slippa olika anslutningsavgifter. Man betalar efter sin egna faktiska förbrukning och kostnaden kommer på månadsavin.

Uteplatserna på våningsplan ett tillhör bostadsrätterna då bostadsrättsinnehavarna betalar avgift för dem.

Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg varför den enskilde medlemmen inte behöver teckna detta.

Föreningen har en fritidskommité som planerar resor och aktiviteter för de medlemmar som vill.

Föreningens tomträttsavtal förhandlades senast om vid årsskiftet 2013-01-01. Det nya tomträttsavtalet gäller t.om. 2022-12-31. Årlig avgäld 1 602 000 kr.

Goda kommunikationer i form av busslinjer 2, 8, 31 och 33 såval som pendelbuss till Lund nr 170. Utöver detta närhet till Hyllie Station.

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.mhus23.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Tvättstuga finns på entréplan i huset.

Andelstalen är hämtade från Riksbyggen som sköter föreningens förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalen är uträknade.

Föreningen har infört kollektivt elavtal så att medlemmarna ska slippa olika anslutningsavgifter. Man betalar efter sin egna faktiska förbrukning och kostnaden kommer på månadsavin.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamn eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Serenadgatan 25, 21573 MALMÖ

Alla lediga objekt