Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Bunkeflostrand Bettina Olssons väg 40

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 114 m2
Tomtarea: 249 m2
Stilrent enplanshus med underbar, insynsskyddad utemiljö och isolerat gästrum/kontor.

På barnvänligt läge i omtyckta Bunkeflostrand presenterar vi detta eleganta hem i ett bekvämt plan. Här erbjuds synnerligen generösa sällskapsytor i trevlig vinkel med lockande attribut såsom braskamin, stora fönster och access till den skyddade utemiljön i utmärkt sydvästläge. Vidare erbjuds två stilrent helkaklade badrum och ett smakfullt Epoqkök från 2020. Lägg därtill tre fina sovrum, varav mastersovrum med walk in closet och utgång till trädgården. Njutbar trädgård med lättskötta gräsytor och härligt stort trädäck, liksom värmande spabad för fem personer och gediget utekök med pergola. Dessutom erbjuds ett vackert inrett, isolerat förråd som idag används som gästrum/kontor. Carport med elbildsladdare och vedförvaring kompletterar detta otroligt tilltalande hem, beläget i trivsamma kvarter ett stenkast från såväl skolor som sportanläggning. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med mörkgrått klinkergolv tillsammans med klassiskt vitmålade väggar. Här finns både gott om plats för avhängning av ytterkläderna på vänster hand samt förvaring i vit, profilerad garderob med skohylla.

Badrum

Direkt åt vänster nås ett stilrent helkaklat badrum från byggåret 2005, där grått klinkergolv harmonierar med vitkaklade väggar. Badrummet är inrett med vägghängd wc, handfat, dusch bakom duschväggar i klarglas samt fönster.

Vardagsrum

Vidare in inviterar underbart luftiga och ljusa sällskapsytor i trevlig vinkel. Rummet kännetecknas av vitlaserad ekparkett i samspel med vita väggar som accentueras av två gråmålade väggar, varav en med karaktärsskapande panel. Stora fönster i söder och väster släpper in rikligt med ljus och som extra bonus finns både värmande braskamin och utgång till trädgården. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl middagsbord som soffgrupp och sköna fåtöljer om man så önskar.

Sovrum

I vardagsrummets bortre del är ingången till ett rymligt sovrum placerad, vars ytskikt signeras vitlaserad ekparkett och ljuvlig grön fondvägg målad med kalkfärg. Här finns även ett stort fönster ut mot trädgården och ypperlig förvaring i elegant garderobsvägg med profilerade, ljusa luckor.

Kök

I anslutning till vardagsrummet finner vi hemmets smakfullt renoverade kök från Epoq 2020, där utmärkt förvaring erbjuds bakom ljusgrå släta luckor liksom i vitrinskåp med belysning i köksön. Stilfull, ljus Silestonebänkskiva (kvartskomposit) ackompanjeras av infälld vask och ett stort fönsterparti som släpper in morgonsolens strålar. Vitvarorna består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn samt fläkt.

Tvättrum

Ifrån köket nås tvättrummet där vi bjuds på torktumlare och extra stor tvättmaskin från 2020. Vidare finns värmepump från 2020, förvaring i vita skåp, vask med fönster och vitt kakel ovanför samt grått klinkergolv.

Badrum

Bostaden har ytterligare ett badrum, än större än det tidigare och helkaklat i samma kulörer. Här finns infällda takspotlights, handdukstork, vägghängd wc, dusch bakom vikdörrar i klarglas, fönster samt mycket god förvaring i höga, vägghängda badrumsskåp.

Sovrum

Mitt emot väntar ett mysigt sovrum där behagligt puderrosa väggar möter vitlaserad ekparkett. Ännu ett stort fönster förser rummet med ett härligt ljusinsläpp och en garderob med grå, profilerad front tar hand om klädförvaringen.

Sovrum

Mastersovrummet tilltalar med sina generösa kvadrat som med lätthet inrymmer en säng modell kingsize. Enhetlig vitlaserad ekparkett och ljusa väggar accentueras av en mörkgrå fondvägg som även innefattar vacker panel med inbyggd hylla. Guldkantat med ingång till stor, fönsterförsedd walk in closet och dessutom access till trädgårdens höstskrudade miljö.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Kedjehus

Boarea:

114 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

1

Pantbrev summa:

3 740 000

Tillträde:

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plans kedjehus

Byggnadsår:

2005

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump, golvvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Ombyggt förråd till gästrum/kontor, tilläggsisolerat med fönster och glasdörr. Element som styrs via app (el-element). Stilren klinker innanför dörren och därefter ljus ekparkett. Tak såväl som fondvägg målade i en behaglig gröngrå nyans. Dessutom finns ett nytt oisolerat förråd samt carport.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 20 juni 2016

Övrigt:

Jordfelsbrytare finns.
Värmesystem 2020: byte från gas.

Larmabonnemang finns att överta, 897:-/kvartal.
Säljaren har bredband via Telenor, 5G, 399:-/månad.
Braskaminen är kontrollerad för brandsäkerhet 2023 och sotad 2022.
I köpet ingår ej inredning i klädkammare.
I köpet ingår garderob i hall och sovrum.
Fönsterbrädor i sten, golvvärme i hela huset. Digital termostat på vägg för golvvärme.
Solskydd som går ned för fönster automatiskt vid direkt solljus.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Elkostnad:

38 247 kr/år

Sotning:

150 kr/år

Väg/samfällighet:

8 248 kr/år

Renhållning:

2 276 kr/år

Försäkring:

5 464 kr/år

Total driftkostnad:

54 385 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

I elavgiften ingår uppvärmning, hushållsel, laddning av elbil samt drift av spabad. I samfällighetsavgiften ingår fast avgift för vatten samt kallvattenförbrukning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tuvmyran 21

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Skogsmyran GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering
Förmån: Officialservitut Byggnad, 1280K-72/2004.21
Förmån: Officialservitut Byggnad, 1280K-72/2004.26
Last: Officialservitut Byggnad, 1280K-72/2004.20
Last: Officialservitut Byggnad, 1280K-72/2004.25

Skogstuvans samfällighet, info.skogstuvan@gmail.com
Avgiften regleras kvartalsvis.

Planbestämmelser:

Detaljplan (2001-02-28)

Tomtarea:

249 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig utemiljö i bästa sydvästläge där välplacerad växtlighet ramar in och tillsammans med insynsskyddande staket och välplacerad utebelysning skapar en stämningsfull miljö. Belysningen styrs via appen Plejd och har automatisk tändning vid skymning. Njutbart, stort trädäck med markis fram till pergolan, som skyddar det härliga uteköket med bänkskiva i betong och nedfälld grill. Här erbjuds även ett värmande spabad för fem personer. Lyxigt! Trevligt med utgång till gångväg bakom huset via grind samt grind ut till carport. Ett tidigare förråd är ombyggt till gästrum/kontor, välinrett med smakfull interiör. Elbilsladdare, vattenutkast, cykelbox samt vedställ finns i carport.

Försäkringsbolag:

Trygg Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 541 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

2005

Taxeringsvärde:

2 152 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 389 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Söder om Limhamn, med havet som granne ligger Bunkeflostrand. Ett naturskönt och barnvänligt samhälle med vackra promenadstråk och nästintill bilfria gator. Området består till största del av villor med bostadsrätterna uppkomna i början av 2000-talet. De första bostadsområdena började byggas på 60-talet och det byggs fortfarande upp nya bl.a. söder om Gottorpsvägen. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom och är Malmös första naturreservat. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus.

I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal nya förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med olika butiker, inklusive ICA-matbutik, apotek och restauranger. Behöver man fler val är knutpunkten Hyllie med tågstationen och Emporia i spetsen endast minuter härifrån.

Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Bettina Olssons väg 40, 21837 Bunkeflostrand

Alla lediga objekt