Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Bunkeflostrand Vagnmakarebyn 3A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 6 783 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea: 82.5 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Väldisponerad fyrarummare med njutbar uteplats i direktaccess!

Välkommen till denna fantastiska fyrarummare med oslagbar närhet till det stora shoppingcentret Emporia och Malmö city med allt vad det har att erbjuda!
Direkt innanför dörren möts du av genomgående parkettgolv och sobra färgval som skapar en varm och inbjudande atmosfär. Den luftiga planlösningen ger dig gott om utrymme att leva och umgås, och det generösa ljusinsläppet skapar en känsla av luftighet.
Tre bra sovrum ger plats för hela familjen och ackompanjeras av ett helkaklat badrum, bekvämt utrustat med tvättmaskin samt ett fullt utrustat kök. Lägg där till vardagsrum med plats för både soffa och matrumsmöblemang. Dessutom med strålande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck tack vare det attraktiva gavelläget.
Ytterligare bonus och det som verkligen sätter en extra guldkant till detta boende är den direkta tillgången till egen uteplats. Här kan du njuta av soliga dagar, odla dina egna växter och skapa din drömoas. Det är en plats där du kan koppla av och varva ner efter en lång dag.
Detta är den perfekta bostaden för dig som vill ha det bästa av två världar: med shopping, nöjen och restauranger runt hörnet, samtidigt som du har din egen fridfulla oas att återvända hem till. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig entré med klassisk ekparkett på golv i samspel med vitmålade väggar. Hallen förser oss med plats för goda avhängningsmöjligheter och ypperlig förvaring i garderob.

Kök

Härnäst inviterar ett smakfullt kök med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i vitt med accentuerande arbetsytor i ljusgrå laminat och stänkskydd av vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd i vitt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, inbyggd ugn och fläkt. I anslutning till köket finns bra med förvaring samt ett städskåp.

Badrum

Badrummet förser oss med helkaklad interiör med ljusgrå klinker på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar samt infällda spotlights i tak. Här finns vägghängt wc, handfat med kommod i ek, spegelskåp med belysning och dusch med vikdörrar i frostat glas (2021). Dessutom är badrummet bekvämt utrustat med tvättmaskin.

Vardagsrum

Vidare in möts vi av vardagsrummets sociala ytor med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Det enhetliga golvet i klassisk ekparkett samspelar fint med de ljust målade väggarna i sober kulör. Vardagsrummet är ljust och harmoniskt med stora fönster i två väderstreck som ackompanjeras två helglasade terrassdörrar som leder oss ut till den njutbara uteplatsen.

Sovrum 1

Mastersovrum bjuder in med enhetligt golv i samspel med målade väggar i turkos kulör och ljusbringande fönsterparti. Praktisk förvaring finns i platsbyggd garderob.

Sovrum 2

Det rödmålade rummet som ligger i anslutning till kök, byggdes 2021 genom att två väggar sattes upp. Klassisk parkett och ljusbringande fönsterparti även här.

Sovrum 3

Det tredje och sista sovrummet förser oss med klassisk ekparkett på golv och ljusa väggar med en tapetserad fondvägg och ljusbringande fönsterparti samt praktisk platsbyggd förvaring.

Uteplats

Rymlig uteplats i som sträcker sig runt lägenheten i två väderstreck. Det finns plats för både odling och sittmöbler samt stor studsmatta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

82 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till uteplats med nyttjanderätt. Växterna som växer på staketet planterades i samband med att staketet byggdes 2022 och 2023. Växterna består bland annat av klätterhortensia, klematis och kaprifol. Här finns även några vintergröna växter för ett hyfsat insynsskydd även under vintertid. Uteplatsen förser dig även med en rödvinbärsbuske och buskrosor.

Andel i föreningen:

2.8131 %

Andel av årsavgift:

3.06217 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats, angivet av ekonomisk förvaltare Nabo.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

912 855 kr

Lägenhetsnummer förening:

54-1005

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt ÖK

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vagnshjulet 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2007

Uppvärmning:

Naturgas, stadsgas

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 95kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 114kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 19 maj 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

6 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf Vagnshjulet 25

Organisationsnummer:

769612-5728

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Byggnaden färdigställdes för inflyttning 2007. Föreningens byggnader utgörs av två fyravåningshus med totalt 32 bostadsrätter.

Ekonomiska förvaltaren är Nabo (tidigare Örehus) www.nabo.se Föreningen kan kontaktas via styrelsen@vagnshjulet25.se

Gemensamhetsutrymmen:
Det finns barnvagnsrum och låst cykelförråd i föreningen. Miljörum med återvinning finns 100 meter bort.

Tomträtten omförhandlades av föreningen i januari 2016 och det löper över 10 år.

Äger föreningen marken:

Nej. Tomträtt.

E-post:

styrelsen@vagnshjulet25.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 22 garageplatser i föreningen. Avgift är 500 kr för normalstor plats och 750 kr/mån för stor plats. Kösystem tillämpas. Det finns även p-platser utomhus att hyra i området genom Riksbyggen. Det finns inga gästparkeringar utan man får använda 2-timmar p-skiva på gatan eller parkeringen på torget där det finns automat. Det finns också ett nybyggt parkeringshus på området. I föreningen ska alla gemensamt bidra till trivseln. Gemensamma gårds/garagefester och städdagar etc. anordnas. Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av föreningen.

Bredband/TV:

Kabel-TV från Telia Digital-TV basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia & 100 Mbit bredband ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
2021 - OVK och stenbeläggning av ytor runt fastigheten
2021 - Stamspolning i hela fastigheten
2021 - Byte av entredörrar till garaget
2020 - Inoljning av gemensamt trädäck - innergården
2020 - Översyn och service av alla dörrar, lås och dörrstängare
2019 - Ny värmeanläggning (ny gaspanna inkl pumpar m.m)
2019 - Målning och renovering av träfasad.
2019 - Delvis utbyte av passagesystem

Kommande:
2024 - Fjärrvärme uppkoppling. Detta bör vara klart till sommaren 2024.

Föreningen upprättade under 2020 en underhållsplan för att erhålla ett långsiktigt och heltäckande beslutsunderlag för framtida underhållskostnader.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Styrelsen beslutade att fr.o.m 1/1 2024 höja årsavgifterna med 15% för att få balans i budgeten och ta höjd för kommande kostnadsökningar.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen höjde avgiften med 2% i 2022.
Föreningen sänkte avgiften med -10% i 2019.

2022-09-01 beslutade föreningen om ett energitillägg på ca 8%. Föreningen berättar att det är tillfälligt och tillägget ska tas bort när gaspriset stabiliseras eller när fjärrvärme-uppkopplingen är klar i 2024.

Budgetarbete pågår i dagsläget och justering (höjning) kommer ske för 2024, belopp är ännu ej beslutat.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

32

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterat 2024-04-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant i föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andel insats, angivet av ekonomisk förvaltare Nabo.
Indirekt nettoskulduträkning är angiven av Nabo.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden fördelad på tre rum och kök. Enligt nuvarande planlösning nyttjas bostaden som fyra rum och kök.

Det röda lilla rummet byggdes 2021 genom att två väggar byggdes.

2021 målades/tapetserades alla väggar och tak. Nuvarande ägare har hela tiden förbättrat och fixat hål som uppkommit om tavlor flyttats eller liknande, så väggarna är i bra skick.

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd.

Enligt föreningen upplåts uteplatsen med nyttjanderätt.

Säljaren vill upplysa om:
- att knopparna och stången i hallen EJ ingår i köpet
- att bänkskivan i köket har en liten avskavad yta i ena hörnan.

Omgivning

Allmänt om området:

Söder om Limhamn, med havet som granne ligger Bunkeflostrand. Ett naturskönt och barnvänligt samhälle med vackra promenadstråk och nästintill bilfria gator. Området består till största del av villor med bostadsrätterna uppkomna i början av 2000-talet. De första bostadsområdena började byggas på 60-talet och det byggs fortfarande upp nya bl.a. söder om Gottorpsvägen. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom och är Malmös första naturreservat. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus.

I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal nya förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med olika butiker, inklusive ICA-matbutik, apotek och restauranger. Behöver man fler val är knutpunkten Hyllie med tågstationen och Emporia i spetsen endast minuter härifrån.

Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vagnmakarebyn 3A, 21840 BUNKEFLOSTRAND

Alla lediga objekt