Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , City Argogatan 1

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 771 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 185 kr/månaden för bredband, tv och telefoni tillkommer. Varmvatten samt el debiteras separat kvartalsvis i efterskott till självkostnadspris.
Boarea: 79 m2
Rum: 3
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Smakfull trerummare med access till njutbar balkong på toppläge!

På femte våningen på Argogatan 1 hälsar vi dig välkommen till denna elegant planerade trea med en enhetlig och smakfull interiör. Här möts du av ett kök i öppen planlösning som smälter samman med vardagsrummet, två mysiga sovrum och ett modernt badrum komplett med tvättmöjligheter. Slå dig ner och njut av den härliga utsikten mot Malmöhus Slott och kanalen från den mysiga balkongen i underbart västerläge. Utmärkta förvaringsmöjligheter finns också tillgängliga.
Här bor du på perfekt läge med gångavstånd till Västra Hamnen, Malmö central och stadskärnan. Njut av närheten till Slottsparken och Ribersborgs strand för avkoppling och rekreation. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till femte våningen med hiss och välkomnas in i denna trivsamma bostad. I hallen möts vi av generöst med plats för att hänga av oss ytterkläder och skor. Bakom smidiga skjutdörrar finner vi ytterligare förvaringsmöjligheter i form av en praktisk garderob. På golvet ligger Kährs ekparkett och väggarna är vita.

Kök

Vidare in möts vi av det smakfulla köket från Marbodal, som fint smälter samman med vardagsrummet i en öppen planlösning. Vita luckor harmonierar elegant med den gråa bänkskivan i komposit och det vita kaklet ovanför. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kyl, frys, inbyggd ugn- och mikrovågsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt fläkt från LGG. På golvet ligger Kährs ekparkett och väggarna är vita.

Vardagsrummet

Den öppna planlösningen skänker rummet en känsla av ljus och rymd. Här finns gott om plats för både ett matbord och en bekväm soffa, vilket inbjuder till både måltider och avkoppling. På golvet ligger Kährs ekparkett och väggarna är vita.

Fönstren ger fint ljusinläpp från olika håll och balkongdörren låter oss stiga ut till den härliga balkongen i västerläge. Här, under årets varma dagar, är det en fröjd att slå sig ner och avnjuta utsikten mot Malmöhus Slott och kanalen.

Sovrum

Sovrum 1: Intill vardagsrummet ligger ett av bostadens sovrum, rymligt och välkomnande. Här finns gott om plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Strax utanför sovrummet erbjuder garderober extra förvaringsutrymme, vilket gör det enkelt att hålla ordning och organisera ens tillhörigheter. På golvet ligger Kährs ekparkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Vi fortsätter genom hallen och når master bedroom, ett rymligt utrymme som rymmer en bekväm dubbelsäng och tillhörande möbler. I anslutning finns en praktisk klädkammare som erbjuder utmärkt förvaringsmöjligheter. Rummet badar i härligt ljus från två olika håll, vilket skapar en trivsam atmosfär. På golvet ligger Kährs ekparkett och väggarna är vita.

Badrum

Från hallen når vi bostadens badrum. Helkaklat med grått klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod (Vedum), spegelskåp med belysning samt duschhörna med vikbara duschdörrar. Här är det även inrett med tvättmaskin- och torktumlare (Siemens) med arbetsbänk och förvaringsskåp (Vedum) ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Access till njutbar balkong i härligt västerläge. Halvindragen balkong med ett elegant svart smidesräcke och delvis tak.

Andel i föreningen:

2.063979 %

Andel av årsavgift:

2.063979 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej kunnat specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

919 664 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 919 664 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

0104

Lägenhetsnummer register:

1404

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Sejen 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 58kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 65kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 nov. 2020

Förening

Namn:

Brf Östra Citadellskajen

Organisationsnummer:

769633-0104

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Östra Citadellskajen är en äkta bostadsrättsförening som består av 47 lägenheter och en lokal. Byggnaden uppförs av Skanska och färdigställes 2018 med miljöklassning enligt Svanen. Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2016-10-11 och äger fastigheten Sejen 4. I avgiften ingår värme. Kostnad för hushållsel och varmvatten tar ut enligt schablon, med avräkning mot faktisk förbrukning.

Föreningen tillhandahåller cykel, barnvagns och rullstolsrum. På gården finns miljörum.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

ordf@ostracitadellskajen.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen är delägare i den samfällighetsföreningen som äger garaget och innergården. Det finns 85 platser i garaget varav 25 är avsatta till föreningens medlemmar. Garageplatserna kostar ca 1000 kr i månaden (ink moms). Garaget samutnyttjas vilket innebär att man inte har en fast plats utan parkerar där det är ledigt för tillfället. I garaget finns 10 st elbilsplatser. Större lägenhet är garanterad en plats. Administration, debitering och fördelning av P-platser sköts av Aimo-park. Ytterligare P-hus finns i närheten.

Bredband/TV:

Brf Östra Citadellskajen har avtal för bredband, tv och telefoni med Com Hem. En avgift om 185:-/månad för detta tillkommer som obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. I priset ingår digitalt grundutbud för TV, bredband 100/100 samt IP-telefoni (den fasta kostnaden).

Renoveringar:

Inget större underhåll föreligger pga byggnadernas ringa ålder.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men minst 20%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Ingen förändring av avgifterna är budgeterad under 2024.

En överlåtelseavgift tas ut och betalas av köparen, 1433:-. Pantsättningsavgift om 573 kr/pant betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

47

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lgh nr ek plan: A1404

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel årsavgift: 2.06397936 %
Andel förening: 2.06397936 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Individuell debitering utefter faktisk förbrukning. Säljarens kostnad för varmvatten är 43 kr/månaden och för el 200kr/månaden. Angivna summor är baserad på nuvarande ägares förbrukning (maj 2024) och kan variera..

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Till lägenheten hör en balkong, föreningen har inte kunnat svara på om balkongen är upplåten med bostadsrätt.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Hatthylla i hall och gardinstänger ingår ej i köpet.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Gångavstånd till Ribersborgs strandpromenad året runt med härliga badmöjligheter på sommaren. I Västra hamnen finns också badmöjligheter och ett brett utbud av restauranger att utforska. Precis över kanalen ligger Malmöhus Slott och bakom finns fantastiska parker som lockar alla åldrar att njuta av naturens skönhet. På vägen dit passerar du kanalen och fiskehuddar där färsk fisk säljs för de som gillar det. Malmö Saluhall, bara runt hörnet, är en viktig del av stadens puls med sitt varierade restaurangutbud.

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Argogatan 1, 21118 Malmö

www.hitta.se

Budhistorik

4 900 000 kr 1 17 maj 2024
4 850 000 kr 1 15 maj 2024
4 750 000 kr 1 10 maj 2024
Alla lediga objekt