Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , City Stora Nygatan 27C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 426 kr
inkl. värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriska tillägg tillkommer för bredband om 165 kr och gemensamt elavtal med individuell debitering som uppdateras årligen efter faktisk förbrukning. Prel. deb. 425 kr/mån. (2024)
Boarea: 87 m2
Rum: 2
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Exklusiv takvåning på bästa cityläge med magisk terrass!

På bekvämt och centralt läge med närhet till stadens nöje och smidiga kommunikationsmöjligheter, finner vi denna exklusiva tvåa i toppskick. Här finner du ett boende med en fridfull atmosfär, trots sin närhet till stadens puls. Denna underbara och välplanerade våning erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, rymligt sovrum, badrumsmiljö med exklusiv touch samt en underbar takterrass som bjuder in till avkoppling och sociala stunder under härliga sommardagar. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallens inbjudande atmosfär hälsar dig välkommen med grå klinkergolv, vars färgpalett gradvis övergår till gedigna mörka ektiljor som smidigt sträcker sig genom resten av hemmet, vilket skapar en vacker och sammanhängande känsla. Väggarna är målade i vitt. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i garderob samt platsbyggd skoskåp.

Kök

Köksinredningen pryder sig i en tidlös och stilren design från SieMatic, där de vita luckorna harmoniskt smälter samman med en bänkskiva i eleganta corian. Väl tilltagen köksö i samma design. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt, bred kyl/frys, inbyggd kaffemaskin samt integrerad diskmaskin och vinkyl (Siemens). Samtliga vitvaror från Gaggenau förutom vinkyl. På golvet ligger mörka ektiljor och väggarna är målade i vitt.

Tillika präglas köket av modern, takhängd öppen spis från Focus samt av fantastiskt fina, synliga takbjälkar. Dessutom utgång till praktfull terrass via glasdörrar samt öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum

Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet, tillsammans med den direkt tillgängliga terrassen, ger möjlighet till en social samvaro som är både avslappnad och inbjudande. Här finns tillräckligt med utrymme för en rymlig matplats och en mysig soffgrupp, vilket skapar den optimala ytan för trevliga middagsbjudningar med familjen och vänner, där alla kan umgås och trivas. De synliga bjälkarna adderar en fantastisk karaktär och charm till rummet. Sovrummet är smidigt tillgängligt genom skjutdörrar från detta gemensamma utrymme, vilket skapar en praktisk och harmonisk koppling mellan vardagsrum och sovområde. På golvet ligger mörka ektiljor och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Detta sovrum erbjuder gott om utrymme för en bekväm dubbelsäng och förvaring fås bakom platsbyggda garderober med skjutdörrar i valnöt från Kinamockaskogen samt en inbyggd garderob som dessutom har inbyggt kassaskåp. På golvet ligger mörka ektiljor och taket pryds av synliga bjälkar.

Badrum

Lyxigt badrum med marmorerat klinker samt kakel. Badrummet inger en exklusiv känsla och erbjuder både badkar (Agape) och takdusch. Vidare utrustat med vägghängd WC, spegel, handfat (Höganäs), specialritad kommod och skåp i valnöt från Kinamockaskogen samt inbyggd tvättmaskin (Bosch).

Terrass

Denna terrass om ca 10 kvm, är helt enastående, perfekt belägen i bästa söderläge. Här finns gott om plats för möblering och här kan du verkligen njuta av solens strålar nästan hela dagen, från tidig morgon fram till den vackra solnedgången. Dessutom finns en praktiskt motordriven markis med grå väv till ditt förfogande, vilket ger skugga och komfort när så önskas. Det är den ultimata platsen för avkoppling och utomhusliv i solens sken.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

87 kvm

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Takterrass är upplåten med nyttjanderätt enligt styrelse.

Andel i föreningen:

2.4786 %

Andel av årsavgift:

2.4786 %

Kommentar till andelstal:

Andel insats är ej specificerat. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

141 294 kr

Lägenhetsnummer förening:

601

Lägenhetsnummer register:

1501

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Concordia 27

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 123kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 125kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 24 maj 2023

Förening

Namn:

Brf Hansa Corner

Organisationsnummer:

769609-6184

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Hansa Corner förvärvade fastigheten september 2003. Föreningen består idag av 34 stycken bostadsrätter fördelade i två hus. Föreningen är en äkta förening och de äger marken. Under 2018 genomfördes en fusion som innebar att den tidigare sk. 3D-bildningen övergick till en försäljning av lokalerna som ingick i den ekonomiska föreningen. Försäljningen innebar ett kapitaltillskott och stärkt ekonomi samt att föreningen nu består av bostadsrätter (samt två hyresrätter/lagerförvaring som finns i källaren)

Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen har en fin totalrenoverad innergård med tillgång till utekök med grillar, utemöbler, infravärmare och markis som är tillgänglig för alla samt kan bokas för privata fester. Det finns även möjlighet att nyttja en toalett i anslutning till gården. Föreningen har dessutom en festlokal i källaren som är fullt utrustad och har ett kök. Lokalen kallas Manhattan Underground och rymmer ca 50 personer. Kan nyttjas fritt av föreningens medlemmar och det går att låna möbler, porslin etc.

Det finns två tvättstugor, en på gården samt en i källaren till C-trappan med nyare maskinpark med totalt fyra tvättmaskiner, 2 torktumlare samt två torkskåp. Möjlighet till tvättning veckans alla dagar. Bokningssystem via LCD skärmar och det är lätt att få tvättid.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

ordf@hansacorner.se

Hemsida:

www.hansacorner.bostadsratterna.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering inom området kan erhållas. Möjlighet till garage finns bland annat i Citygaraget med infart från Djäknegatan.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem och bredband/fiber via Telenor. Gemensamt och obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar/underhåll:
2011-2012 – Ny innergård
2011-2012 – Delar av tak renoverats
2011-2012 – Nya tappvattenstammar i A- och B-trappan
2011-2012 – Relining avloppsstammar
2011-2012 – Gårdsrenovering
2012 – Fönsterrenovering A- och B-trappan
2014 – Ytterdörrar/portar slipats och oljats
2014 – Träytor gården
2014 – Byte av golv pga översvämning
2015 – Tak C-trappan
2015 – Renovering av läckande terrass
2015 – Teknisk inspektion av tak och balkonger
2016 – Reparation av bärande betongpelare i källare
2016 – Totalrenovering av källartrappa ner till Manhattan
2016 – Totalrenovering av C-trappan
2016 – Ommålning/impregnering av gårdens träytor
2016 – Kontroll och allmän tillsyn av samtliga fönster
2016 – Vattenledningsarbete
2017 – Renovering golv, delvis vägar i A-trappan
2017 – Totalrenovering golv och väggar i B-trappan
2017-2018 - Nytt säkerhetssystem för entrén till fastigheten
2017-2018 - Digitalt bokningssystem för tvättstugor, gemensamhetslokaler och kommunikationssystem till medlemmar (LCD skärmar i trapphusen)
2018 – Underhåll av hissar
2018 – Renovering av balkonger i trappa C
2018 – Byte av tak
2019 – Installerat timer till dräneringspump
2019 – Tak- och balkongrenovering
2019 – Fasad- och yttertaksrenovering
2021 – Dekorationsmålningar i ingång 27B renoverades
2022 - Måla och renovera fönster i gamla bygganden.
2022 - Byte av postboxar

Planerat:
2023 - Behandling av träckdäck på innergården.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

En avgiftshöjning skedde 2024-01-01 med 4 %.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5 % av prisbasbeloppet) och pantsättningsavgift om ca 525 kr/pant (1 % av prisbasbeloppet).

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal
Andel årsavgift (%): 2.47860000
Andel förening (%): 2.47860000
Andel kapital (%): 0.00000000
Andel insats är ej specificerat.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Inbyggd kaffemaskin fungerar ej.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Jordfelsbrytare är installerad.
I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Stora Nygatan 27C, 21137 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt