Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dalaplan Bragegatan 5B
995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 924 kr
Inkl. värme, VA, bredband samt bostadsrättstillägg. I den utskrivna avgiften så är ett obligatoriskt tillägg om 830 kr inräknat, avseende värme (722 kr), bostadsrättstillägg (25 kr) samt bredband (83 kr).
Boarea: 51.5 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Charmig 40-talslägenhet!

På andra våningen i den tegelbeklädda byggnaden anno 1944 välkomnas vi in i en välplanerad genomgående bostad med ljusflöde från två väderstreck. Här imponeras vi av en väl tilltagen takhöjd, tidstypiska brädgolv som löper genom lägenheten samt tjusiga fönsterbrädor i sten. Addera därtill gott om praktisk, inbyggd förvaring samt mycket charm och originaldetaljer. Här finns möjlighet att sätta sin egen prägel i bostad och själv renovera efter eget smak och tycke!
Här bor vi i en stabil förening bara ett stenkast från Dalaplan med utmärkta kommunikationsmöjligheter samt närhet till grönskande Folkets park och restaurang- och barliv på Möllan.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

torsdag 23 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
måndag 27 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig och välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter samt goda förvaringsutrymmen. Vitmålade väggar och ett charmigt brädgolv som präglar hela bostaden.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden nås det rymliga vardagsrummet. Stora fönsterpartier mot den lummiga gården medför till ett generöst ljusinsläpp. Här inryms med enkelhet både soffa och matplats.

Kök

Kök med gråa luckor och en bänkskiva i laminat. Gott om både arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll, mikro samt fläkt. Här finns plats för matbord.

Sovrum

Sovrummet erbjuder plats för en större dubbelsäng såväl som ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Även i detta rum finner vi det charmiga brädgolvet och väggarna är vitmålade.

Badrum

Halvkaklat badrum utrustat med badkar, handfat, spegelskåp & wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

51 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Andel av årsavgift:

0.92745 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

210 957 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Enligt 2022 årsredovisning.

Lägenhetsnummer förening:

218

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 156kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 140kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 27 maj 2021

Förening

Namn:

Brf Viljan

Organisationsnummer:

746000-2186

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Viljan är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1944, i samband med byggnationen av husen 1944-1945 som är belägna nära Dalaplan och bussknuten vid Södervärn. Tar du dig söderut hittar du det stora shoppingcentrumet Mobilia och norrut hittar du nöjesrika Möllevångstorget. Föreningen omfattas av 115 lägenheter. SBC har biträtt styrelsen vid handhavandet av föreningens ekonomiska förvaltning.

Gemensamhetsutrymmen:
I varje fastighet finns tvättstuga, dessa är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och ett torkrum. Tvättid bokas digitalt.
Det finns även en populär samlings-/festlokal som kan hyras till en kostnad om ca 300kr/tillfälle med 500 kr deposition.
I källaren tillhandahålls cykelrum och miljöhus finner man på gården.

De nyrenoverade innergårdarna är ljust belägna med solsken på eftermiddagarna sommartid. Gårdarna har också generösa gräsmattor, gemensamma utemöbler, grillar och sociala ytor för fest och grill med en behaglig lummig känsla.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brf.viljan@gmail.com

Hemsida:

www.brfviljan.wordpress.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering råder i området.

Försäkring:

Varje medlem får teckna egen tilläggsförsäkring för bostadsrätt, ett s.k. bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Bredband/TV:

Gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof. Obligatoriskt tillägg om 83 kronor/månad tillkommer.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1992 - Fönsterbyte
1998 - Vattenstammar
1998 - Avloppsstammar i kök
1998 - Elstammar
2011/2012 - Fasad och tak
2013 - Tvättstugor - nya maskiner
2014 - Nytt golv i festlokal
2014 - Gästlägenhet färdigställd
2014 - Renovering av staket vid Smålandsgatan 20
2016/2017 - Innergårdarna
2017 - Kollektivt bredbandsavtal för föreningens medlemmar tecknades med Bahnhof
2019 - Relining av stammar i kök och badrum

Kommande renoveringar:
I dagsläget är inga beslut tagna gällande kommande större renoveringar.
Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049, styrelsen arbetar aktivt med denna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, med minsta ägarandelar 90/10.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 3,6% 2024.

Föreningen avser att höja avgiften med några procent årligen för att undvika större höjningar enskilda år.

Antal lägenheter:

115

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-05-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: www.brfviljan.wordpress.com.

Allmänt om lägenheten

Månadsavgift: 3094 kr
Värmetillägg: 830 kr
Bredband: 83 kr
Bostadsrättstillägg: 25 kr
Totalt: 3924 kr

Lägenheten disponerar idag ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 0,88216 %
Andelstal årsavgift: 0,92745 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Säljaren upplyser om följande:
En av spotlightsen i köket fungerar ej.
Handtaget till ytterdörren sitter något löst.
Det saknas 1 persienn i vardagsrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Dalaplan är en gammal och viktig trafikknutpunkt i den sydligaste delen av centrala Malmö. Här möts Södra Förstadsgatan, Nobelvägen, Ystadvägen, Trelleborgsvägen, Per Albin Hanssons väg (f.d. Lindeborgsvägen) och John Ericssons väg. Namnet tillkom inte förrän 1932 och inspirerades av den intilliggande så kallade plantagelyckan Nr. 9 Dahl, i sin tur uppkallad efter landskapet Dalsland. Under senare delen av 1930-talet uppfördes bostadsbebyggelse kring platsen.

Dalaplan är en knutpunkt, i centrala Malmö med promenadavstånd till det mesta staden har att erbjuda. Bor man på Dalaplan så är en av fördelarna just kommunikation. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles bredvid, här bör man hitta bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget kring Dalaplan som är utmärkt positionerat med promenadavstånd till det mesta. Möllevången ligger ett stenkast bort där man har ett rikligt utbud av nöjen och barer och på 500 meters avstånd finns shoppingcentret Mobilia med restauranger, caféer och ett bra shoppingutbud. Mobilia är en folklig, genuin och trivsam handelsplats med stark Malmötradition som växt fram sedan slutet av 60-talet. Mobilias läge har genom Malmös expansion och utveckling de senaste åren, förändrats från externt läge till att idag ligga mitt i Malmö med många spännande utvecklingsområden runt omkring.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Bragegatan 5B, 21430 Malmö

Alla lediga objekt