Ta del av vår sekretesspolicy.
Ta del av vår sekretesspolicy.
Malmö , Dammfri Korsörvägen 4 (Bostadsrättslokal)
600 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 492 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea: 27 m2
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
Ljus och synlig lokal i markplan på Dammfri – Perfekt för din verksamhet!

Letar du efter den perfekta lokalen för din verksamhet? Här på Dammfri erbjuder vi en ljus och inbjudande lokal på 27 kvm, idealiskt placerad i markplan med stora skyltfönster i två väderstreck. Perfekt för att fånga uppmärksamheten från förbipasserande! Lokalen fungerar idag som en skönhetssalong men kan enkelt anpassas efter dina behov.

Inredningen inkluderar ett litet kök med pentry, som underlättar för mat- och dryckespauser, samt en praktisk WC. Med sitt strategiska läge och flexibla planlösning är detta en möjlighet du inte vill missa. Perfekt för dig som vill synas och expandera din verksamhet i ett attraktivt område!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lokal

Bakom den gröna ytterdörren bjuder denna bostadsrättslokal in med ljust trälaminat på golv och vita väggar som ackompanjeras av stora skyltfönster i två väderstreck med fönsterbänk i trä.

Kök

Vägg i vägg med lokalen finner vi ett kök med pentry som förser oss med kokplatta, vask, kylskåp från Gorenje och förvaring bakom vita skåpsluckor. På golvet ligger brun klinker i kombination med vita väggar.

WC

Det praktiska wc:t är utrustat med toalettstol, handfat med vit kommod, spegel och badrumsskåp. Enhetlig brun klinker på golv och vita väggar även här.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Övrig bostad

Boarea:

27 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Andel i föreningen:

0.9486 %

Andel av årsavgift:

0.9486 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel årsavgift: 0,9486 %. Andel insats: 0,9486 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

620 492 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 620 492 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Lägenhetsnummer förening:

83

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Randers 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 130kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 111kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 maj 2021

Förening

Namn:

HSB Brf Randers

Organisationsnummer:

746000-5429

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Randers är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 94 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 7 lokaler, varav fyra med hyresrätt.

Föreningen bildades 1946 (äger marken). Tomten är friköpt och ägs av föreningen sedan april 2020. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Bastu med omklädningsrum, dusch och toalett finns att tillgå.
Cykelparkering finns på innergården vid alla fyra grindarna samt utanför de flesta portar mot gatan. I varje fastighets källare finns cykelförråd. Partytält finns att hyra till en kostnad om 200 kr/tillfälle.

Det finns även en gemensam föreningslokal. Lokalen, belägen i källarplan på Korsörsvägen 4B, är dimensionerad för 40 personer. Det finns kök med spis, ugn, diskmaskin, kylskåp, kaffebryggare och varmvattenkokare, porslin samt rengöringsprodukter. Toalett. Där finns också en stor väggmonterad platt-tv. Wifi ingår. Hyreskostnad om 300 kr/tillfälle.

Det finns tvättstugor i samtliga hus, och bokningslistor hänger utanför respektive tvättstuga. I samtliga tvättstugor finns det två tvättmaskiner, en torktumlare samt en bordsmangel. Torkrum finns i anslutning till tvättstugorna på Dammfrigången och Mariedalsvägen, medan tvättstugorna på Korsörvägen och Randersvägen är utrustade med torkskåp. Utöver detta finns det även en traditionell stenmangel i tvättstugan mot Mariedalsvägen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

Föreningen godkänner inte Juridisk person som köpare (gäller ej lokaler i föreningen).

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@randers.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Brf Randers har två parkeringsplatser på Korsörvägen. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 600 kr/månad. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området, läs hos Malmö Stad för mer information.

Gård:

Innergård med tre grillplatser.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2 och bredband via Ownit (1000/1000 Mbit). Ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

1985 - Nya vattenstammar. Avloppsstammar är original och har spolats.
1998 - Elstam utbytt.
1999 - 2000: Fönster och tak byttes ur. Vid denna renovering byggdes även balkongerna om och breddades.
2000 - Elen byttes ut.
2006 - Trapphus målades om.
2012 - Målades socklarna på samtliga huskroppar.
2016 - 2017: Värmeanläggningen byttes ut. Byte av värmeväxlare samt miljöhus byggt.
2018 - 2019: Föreningen utförde en relining av avloppsstammarna.
2021/2022 - Omfogning av fasader.
2023 - Belysning byts ut i trapphus och utomhus till LED.

Pågående renovering
- Dräneringsarbete.

Planerade renoveringar
- Injustering av värmesystemet. Pågående diskussion om vad som behöver göras.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Minsta andel att äga är 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 7% från 1 oktober 2024. Kontrollerat 2024-10-10.

I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning, men föreningen höjer normal avgifter varje år med några procent för att följa inflationen.

En överlåtelseavgift tas ut om 1433 kr, som betalas av köparen. vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

94

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.randers.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-10-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt

Enligt föreningens registerutdrag upplåts bostadsrättslokalen som 0 rum och kök. Enligt nuvarande planlösning nyttjas lokalen som 1 rum och kök.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Korsörvägen 4 (Bostadsrättslokal), 21747 Malmö

Alla lediga objekt