Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dammfri Mariedalsvägen 55C
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 473 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea: 58.5 m2
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Inflyttningsklar 2:a högt upp i huset med gårdsvänd balkong i soligt västerläge!

På populär adress med närhet till city, hav och parker ligger Mariedalsvägen 55C. Här finner du denna inflyttningsklara och trivsamma tvårummare om 58,5 m². Med sin härliga västerbalkong på våning 4 och genomgående planlösning är lägenheten optimal för dig som vill bo på fritt läge utan insyn.

När du tar dina första kliv in i den genomgående bostaden välkomnas du av en spatiös och luftig central hall. Planeringen tar verkligen tillvara på alla kvadratmeter på bästa sätt och erbjuder ett renoverat badrum och kök i neutrala färger. Vi finner ett rymligt sovrum med gott om förvaringsplats i garderober. Stort vardagsrum där både soffan och matbordet får plats samt öppen planlösning till kök. Som pricken över i:et når du härifrån den soliga balkongen i västerläge.

Du bor i populär och stabil HSB-förening som just avslutat och lagt stora renoveringar bakom sig men med fortsatt stabil och god ekonomi som fanbärare för detta fina boende.

Läget utgör idag en perfekt placering i det allt mer växande och attraktiva området , beläget på promenadavstånd till City. Dessutom är området mysigt ombonat av stadens bästa parker och är lätt att förälskas i. Pildammsparkens magiska grönska finner vi precis runt hörnet och lite längre bort väntar Triangelstationens utsökta kommunikationsmöjligheter. Här finns närhet till allt från dagligvarubutiker till Ribersborgsstranden som nås på bara några minuter med cykel.

Välkommen hem!

Visningar

onsdag 22 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas av stilig ljusgrå klinker och vitmålade väggar. Redan här ges känslan av den charm som denna
lägenhet skänker dess besökare. Här finns bra med plats för avhängning.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med breda fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Väggarna är målade i vit färg och på golvet vilar vacker ljus parkett. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar. Som pricken över i:et ges här tillgång till en fantastisk gårdsvänd balkong med kvällssol där du kan blicka ut från fjärde våningen.

Kök

I direkt samspel med vardagsrummet finner vi det smakfullt renoverade köket från 2022 i extraordinärt utförande. Ljusgrå bänkskiva och stänkskydd som går hela vägen upp till tak. Köket är utrustat med alla nödvändigheter så som ugn, häll, mikro, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet vilar samma stilrena ekparkett som vardagsrummet och väggarna är målade i vit färg. Här finns plats för ca. 6-8 sittande gäster.

Sovrum

Det väl tilltagna sovrummet harmonierar med resten av lägenheten. På golvet vilar fin ekparkett och de släta väggarna är målade i gråvit färg. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, sängmöbler och garderob.

Badrum

Bostaden stoltserar med ett mycket stilrent och funktionellt badrum som har renoverats i sin helhet. Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet vilar ljusgrå klinkers. Badrumsutrustningen består av tvättställ med underskåp, vägghängd WC, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin och dusch.
Allt i sin helhet från 2021. Kvalitetsdokument finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

58 kvm

Areakälla:

Enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Antal rum:

2

Andel i föreningen:

0.8971 %

Andel av årsavgift:

0.8971 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

586 809 kr

Lägenhetsnummer förening:

24

Lägenhetsnummer register:

1302

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Randers 2

Byggnadsår:

1946

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 111kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 maj 2021

Förening

Namn:

HSB Brf Randers

Organisationsnummer:

746000-5429

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Randers är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 94 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 5 lokaler, varav två med hyresrätt.

Föreningen bildades 1946 (äger marken). Tomten är friköpt och ägs av föreningen sedan april 2020. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@randers.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Brf Randers har två parkeringsplatser på Korsörvägen. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 600 kr/månad. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området, läs hos Malmö Stad för mer information.

Gård:

Innergård med tre grillplatser.

Delade utrymmen:

Bastu med omklädningsrum, dusch och toalett finns att tillgå. Cykelparkering finns på innergården vid alla fyra grindarna samt utanför de flesta portar mot gatan. I varje fastighets källare finns cykelförråd. Partytält finns att hyra till en kostnad om 200 kr/tillfälle. Det finns även en gemensam föreningslokal. Lokalen, belägen i källarplan på Korsörsvägen 4B, är dimensionerad för 40 personer. Det finns kök med spis, ugn, diskmaskin, kylskåp, kaffebryggare och varmvattenkokare, porslin samt rengöringsprodukter. Toalett. Där finns också en stor väggmonterad platt-tv. Wifi ingår. Hyreskostnad om 300 kr/tillfälle. Det finns tvättstugor i samtliga hus, och bokningslistor hänger utanför respektive tvättstuga. I samtliga tvättstugor finns det två tvättmaskiner, en torktumlare samt en bordsmangel. Torkrum finns i anslutning till tvättstugorna på Dammfrivägen och Mariedalsvägen, medan tvättstugorna på Korsörvägen och Randersvägen är utrustade med torkskåp. Utöver detta finns det även en traditionell stenmangel i tvättstugan mot Mariedalsvägen.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit (1000/1000 Mbit). Ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

1985 - Nya vattenstammar. Avloppsstammar är original och har spolats.
1998 - Elstam utbytt.
1999 - 2000: Fönster och tak byttes ur. Vid denna renovering byggdes även balkongerna om och breddades.
2000 - Elen byttes ut.
2006 - Trapphus målades om.
2012 - Målades socklarna på samtliga huskroppar.
2016 - 2017: Värmeanläggningen byttes ut. Byte av värmeväxlare samt miljöhus byggt.
2018 - 2019: Föreningen utförde en relining av avloppsstammarna.
2021/2022 - Omfogning av fasader.
2023 - Belysning byts ut i trapphus och utomhus till LED.

Planerade renoveringar

- Dränering. Styrelsen avvaktar med arbetet pga stigande räntor.
- Injustering av värmesystemet. Pågående diskussion om vad som behöver göras.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Minsta andel att äga är 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 7% under hösten. Har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat 2024-04-22.

En överlåtelseavgift tas ut om 1433 kr, som betalas av köparen. vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

94

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.randers.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-04-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd om ca. 2,5 m² och 8 m².

Säljaren informerar om att garderober i sovrum och tvättmaskin i badrum ingår i köpet. Toalettlocket är trasigt samt en spricka i handfat.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

Övrigt:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Mariedalsvägen 55C, 21745 MALMÖ

Alla lediga objekt