Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Davidshall Kockumsgatan 8
4 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 764 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget. Ett obligatoriskt tillägg om 281 kr/mån för bredband tillkommer.
Boarea: 84 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
En genomgående trea med öppen planlösning på en högt eftertraktad adress!

Välkommen till denna vackra och inbjudande trerummare, belägen i ett charmigt 30-talshus där tidlösa detaljer smälter samman med modern komfort. Här möts du av en ljus och luftig atmosfär som genomsyrar varje rum, vilket gör det till det perfekta valet för ditt kommande hem. Den generösa planlösningen smälter samman kök och vardagsrum i en harmonisk öppenhet, och erbjuder dubbla sovrumsmiljöer, ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt smart och praktisk förvaring.
Denna bostad ger dig möjligheten att bo i lugn och harmoni, endast ett stenkast från det eftertraktade Davidshallstorg. Njut av ett blomstrande restaurang- och caféliv runt hörnet och omfamnas av grönskande promenadstråk i Slotts- och Kungsparken. Triangelns tågstation, med optimala kommunikationslinjer, finns endast en kort promenad bort. Varmt välkomna på visning!

Visningar

onsdag 29 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

En rymlig hall välkomnar dig med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. För extra bekvämlighet finns en rymlig garderob och en praktisk klädkammare längre in, vilket ger extra utrymme för smart förvaring. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Kök

Köket imponerar med generöst med arbetsyta och smart förvaring. Snickerierna utstrålar ljus elegans med rostfria beslag och en robust träbänkskiva. En kontrastfull touch ges av de mörka, stora kakelplattorna ovanför bänkskivan, som snyggt bryter av mot de vita kökssnickerierna. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, kyl/frys, inbyggd diskmaskin samt mikrovågsugn. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Vardagsrum

I detta hem smälter vardagsrummet och köket samman i en öppen planlösning, vilket skapar en ljus och öppen atmosfär. Här finns utrymme för en bekväm soffgrupp, matbordsmöblering och lite extra personlig touch. De stora fönsterpartierna släpper in ett vackert ljus, som ger rummet en härlig och inbjudande känsla. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum

I master bedroom finns generöst med plats för en dubbelsäng och tillhörande möblering. Många garderober erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter, och det stora fönsterpartiet släpper in härligt naturligt ljus, vilket skapar en ljus och behaglig atmosfär i rummet. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Sovrum

Ett mångsidigt rum, utformat för möblering efter dina önskemål och behov. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin (Electrolux).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

84 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

9.6431 %

Andel av årsavgift:

9.6431 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal: Andel förening: 9,64310000 % Årsavgift andel: 9,64310000 % Andelstal insats har ej specificerats av ekonomisk förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

338 273 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 338 273 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

202

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hunden 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1932

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 126kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 154kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 maj 2019

Förening

Namn:

Brf Saffran

Organisationsnummer:

769608-1988

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Saffran är en äkta bostadsrättsförening som består av 9 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningen förvärvade fastigheten år 2006 och äger därmed marken. Föreningens tekniska- och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen har en mysig innergård med grillplats och utemöbler.
Det finns en gemensam tvättstuga i källaren, som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.
Därutöver finns ett hobbyrum samt ett cykelrum i källaren.

Föreningen har två gemensamma trädgårdsdagar per år.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

troelsgroenvald@hotmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I området råder boendeparkering, för mer information se www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Tele2.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar:
1981-1982 totalrenoverades fastigheten med bland annat nya V/A-stammar i kök och badrum.
2006 byttes el-stammen ut och tvättstugan renoverades.
2009 målades fönster utvändigt och skyddande plåtlister installerades. Därutöver målades trapphuset.
2016 utfördes genomgång av fastighetselen och avfuktare installerades.
2010 sågs taket över. Samma år lades gården om och nya cykelhus byggdes.
2015 byttes porttelefoner, lampor och namntavlor i entrén.
2016/2017 byttes fjärrvärmeväxlaren.
2017 putsades fasaden mot gatan om.

Under maj 2024 kommer alla radiatorer att bytas ut.

Kommande renoveringar:
I dagsläget finns det inga större renoverings- eller underhållsåtgärder planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Kontakta föreningen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 2024-01-01 med 15%. I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr per pantnotering.

Antal lägenheter:

9

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 9,64310000 %
Årsavgift andel: 9,64310000 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Sprucken skiva bakom handfatet i badrummet.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Kockumsgatan 8, 21142 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt