Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Djupadal Ängeltoftagatan 70
5 950 000 kr som utgångspris
Boarea: 124 m2
Biarea: 72 m2
Tomtarea: 216 m2
Stilrent radhus på guldkantat läge granne med Djupadalsparken.

På fantastiskt läge mitt emot underbara Djupadalsparken presenterar vi med glädje detta finstämda radhus som kännetecknas av ett strålande ljusinsläpp genom stora fönster och en genomgående stilfull interiör. Hemmet bjuder på tre rymliga sovrum - varav ett med utgång till balkong -, ett smakfullt renoverat kök och ett tidlöst badrum i helkaklat utförande. Addera därtill ljuvliga sällskapsytor med fiskbensmönstrad parkett och access till härlig utemiljö med tilltalande utsikt mot parken strax utanför. Dessutom finns en praktisk källare som extra bonus, där helkaklat badrum ackompanjeras av stort tvättrum och hobbyrum eller hemmakontor samt garage. Här bor du i trivsamma, attraktiva kvarter ett stenkast från såväl förskola som skola och förtjusande natur. Varmt välkomna!

Visningar

tisdag 21 maj 16:30 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med klassiskt trägolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och för en mindre hallmöbel om man så önskar.

Vardagsrum

Underbart vackert vardagsrum signerat massor av ljusinsläpp genom flera stora fönster och en härlig volym med välfördelade kvadrat. Fiskbensmönstrad parkett pryder golvet och väggarna är vitmålade. Rummets trevliga utformning medger utrymme för såväl stort middagsbord som för soffgrupp och sköna fåtöljer. Ljusbringande terrassdörr leder ut till njutbar uteplats och lummig trädgårdsglädje i förlängningen, som vetter optimalt mot Djupadalsparken precis utanför.

Kök

Hemmets kök bjuder på utmärkt förvaring bakom vita, profilerade luckor från Ballingslöv som samspelar med vitt kakel ovanför gedigna arbetsytor i svart granit. Ett stort fönster ovanför diskbänken skänker rikligt med ljus och vitvarorna består av kyl/frys, ugn med spishäll, fläkt, mikro och diskmaskin. Snyggt skeppsgolv möter vita väggar och invid ytterligare ett stort fönster finns plats för familjens matbord. Vitvaror är ca: 3 år gamla. Man sprutlackera luckorna vita 2013.

Övre hall

En elegant originaltrappa i ljus terrazzo leder upp till det övre våningsplanet, som tar emot med en hall där ytskikten består av vita väggar och sobert grått golv. Ypperlig förvaring erbjuds i flera inbyggda garderober med tillhörande överskåp.

Sovrum

Det största sovrummet nyttjas förstås med fördel som mastersovrum. Rummet kännetecknas av ett ljust och oljat parkettgolv och vita väggar, liksom generösa kvadrat för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Två fönster optimerar ljuset på bästa sätt och därtill finns bra förvaring i en klädkammare.

Sovrum

Även sovrum nummer två är av god storlek, lagom för bland annat säng och skrivbord samt försett med parkettgolv och vita väggar. Fint ljusinsläpp ifrån både fönster och terrassdörr ut mot svalkande balkong med tilltalande vy mot vårspirande Djupadalsparken.

Sovrum

Bostadens tredje sovrum är av liknande storlek såsom ovan rum. Ytskikten är enhetliga med parkett och ljust tonade väggar.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med vitt klinkergolv och vitkaklade väggar med havsblå rand. Badrummet är utrustat med badkar, wc samt handfat med vit kommod.

Källare

I den fräscht inredda källaren finns utmärkta biytor såsom helkaklat badrum med dusch och stort tvättrum med tvättpelare, vask och massor av utrymme för förvaringsmöbler. Vidare finner vi ett rum som lämpar sig väl att använda som hemmakontor eller hobbyrum, med klinkergolv och naturligt ljusinsläpp ifrån fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Tomträtt

Typ:

Radhus

Boarea:

124 kvm

Biarea:

72 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation + säljarens info

Kommentar till areakälla:

Biarea 62kvm enligt taxeringsinformation, 72kvm enligt säljarens information.

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

10

Pantbrev summa:

3 150 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansradhus med källare

Byggnadsår:

1955

Byggnadsår - kommentar:

Tillbyggt 1978

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

luft/vatten-värmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Ventilation datum:

Ej besiktigad

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Övrigt:

2024 Ytskikt invändigt målade
2024 Golv nedervåning slipade, ovanvåning oljade
2022 Nya vitvaror tvätt/tork, kyl/frys, Spis/Ugn, Micro
2016 Insättning av ventiler i matsal och kök
2014 Ny klinker vissa rum i källaren
2013 målning av fönstren.
2012 installation av luft/vatten-värmepump
2012 Håltagning av genomgångspassage mellan kök och vardagsrum
2012 byte av all el. Jordfelsbrytare är installerad.
2013 Ny plåt till balkongräcke
1978 tillbyggnad matsal.

Säljaren vill upplysa om följande kända fel och brister:
2 st persienner, lätt imma vid viss väderlek i fönsterglas i vardagsrummet.

Fastigheten har fiberanslutning (öppet nät)

Enligt Malmö Stad kommer tomträttsavgälden på Ekorrbäret 6 att bli 34 456 kr/år from 1 januari 2025.

Det är idag en skattereduktion på tomträttsavgälden med 30%.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Uppvärmningskostnad:

33 460 kr/år

VA:

5 000 kr/år

Renhållning:

2 200 kr/år

Total driftkostnad:

40 660 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr, utöver detta tillkommer kostnad för årsavgift till tomträttsavgäld 15 986 kr

Tomträttsavgäld:

15 986 kr

Tomträttsavgäld gäller tom:

31 dec. 2024

Avgäldsperiod:

10 år

Kommentar:

Uppvärmningen inkluderar även hushållens elförbrukning. 13500 kWh/år ligger förbrukningen på för både uppvärmning och el.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ekorrbäret 6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1953-11-30) Stadsplan (1951-06-01)

Tomtarea:

216 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Charmig och lättskött trädgårdstomt i bästa västerläge med varierad, lummig växtlighet, äppleträd och stenbelagd terrass. Trädgården vetter perfekt mot Djupadalsparken i direkt anslutning.

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 633 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1958

Taxeringsvärde:

1 866 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 767 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Djupadal är ett av Malmös populäraste och mest omtyckta bostadsområden. Här stortrivs barnfamiljerna. Området består till stor del av radhus, kedjehus och villor, byggda från 1950-talet och framåt. Mitt i området ligger den välrenommerade Djupadalsskolan. I anslutning till skolan ligger den fina Djupadalsparken som inbjuder till lek och rekreation. I området finns även ett flertal förskolor. Närheten till Limhamn, Hyllieområdet samt Malmö City i kombination med småstadskänslan är en av anledningarna till Djupadals popularitet. Bostadsområdet är relativt stort och gränsar till Rudbecksgatan, Bellevuevägen, Annetorpsvägen samt Sunnanväg.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Ängeltoftagatan 70, 21622 Limhamn

Alla lediga objekt