Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dockan Dockgatan 31

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 050 kr
inkl. värme, kallvatten, individuell mätare av varmvatten i varje lgh och bostadsrättstillägg. Individuell mätare av varmvatten finns i varje lägenhet, varmvattenförbrukningen avläses och debiteras var tredje månad. En obligatorisk avgift om 220 kr/månad tillkommer för Telia Triple play.
Boarea: 97 m2
Rum: 4
Våning: 3 av 6
I fastigheten benämns våningsplanen 0,1,2,3,4,5
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Finstämd fyrarummare på hörna med underbar vy över vattnet och Marinan.

På suveränt läge finns denna underbara våning med ostörd Dockanutsikt, stadsliv alldeles runt hörnet och havet strax utanför porten. Lägenheten, som var inflyttningsklar 2020, är belägen på ljust hörnläge och erbjuder en väldisponerad planlösning perfekt för sociala tillställningar, magnifikt ljusinsläpp från stora fönsterpartier, vackra parkettgolv och balkong i härligt österläge med underbar utsikt mot både Dockan och havet. Interiören bjuder på öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre utmärkta sovrum och dubbla badrumsmiljöer, allt i mycket bra skick och med höga materialval. Detta är en fantastiskt trivsam lägenhet med förtrollande utsikt från både balkongen och flera fönster. Här bor man i trevlig förening med mysig, grönskande gård och gästlägenhet på oslagbart läge med Dockans generösa utbud utanför dörren och med närhet till både Västra hamnen och Malmö Central och Ribersborg. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med vacker ekparkett och vitmålade väggar vilket är stilfullt genomgående i hela lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och förvaring erbjuds i en stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen möts man av hänförande Dockanvy och ljust rymligt vardagsrum där de generösa allrumskvadraten erbjuder plats för både matbord och soffa med tillhörande fåtölj. Rummet är beläget på en hörna och fönster i två väderstreck bjuder på ett underbart ljusinsläpp. Via balkongdörren har man access till den generösa balkongen med ljuvlig utsikt.

Kök

Det stilrena köket signerat Vedum ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, här göms bra förvaring bakom de moderna vita luckorna som går fint ihop med den svarta bänkskivan i granit med vitt kakel ovanför. Köksön blir en naturlig rumsavdelare och bjuder på både fler sittplatser och mer förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll och inbyggd ugn, fläkten är från Franke.

Badrum

Vägg i vägg med köket finns hemmets ena badrum som är helkaklat i stilsäkra färger såsom grå klinker och vitt kakel. Här finns dusch med vikbara duschväggar i klarglas, handfat med kommod, toalett och badrumsskåp med spegel. Vidare finns tvättmaskin och torktumlare side by side med vit bänkskiva över samt vägghängda skåp för förvaring.

Sovrum

Näst på tur står ett av sovrummen som bjuder på härligt ljusinsläpp från fönstret och har plats för både säng och skrivbord.

Sovrum

Sovrum två är av likasinnad storlek som ovanstående och passar utmärkt som kontor eller barnrum. Även här ges plats för både säng och skrivbord.

Sovrum

Master bedroom är rymligt med stort fönsterparti som skänker rummet både ljus och rymd. Här erbjuds plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring ombesörjs i garderober med skjutdörrar.

Badrum

Bostadens andra badrum är helkaklat i modernt vitt och grått och här finns dusch med vikbara duschväggar i klarglas, toalett, handfat med skåp och badrumsskåp med spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

97 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Ljuvlig balkong med enastående utsikt mot Dockan, Marinan och havet, här njuter man både dagar och kvällar av det trevliga båtlivet. Balkongen är ca 11,5 kvm i härligt österläge med njutbar morgonsol.

Andel i föreningen:

1.2828 %

Andel av årsavgift:

1.28271 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home har angett följande andelstal: Andel i föreningen: 1,2828%. Andel av årsavgift: 1,28271%. Andel insats har inte specificerats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 147 847 kr

Lägenhetsnummer förening:

4-1203

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Dockporten 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX ventilation med värmeåtervinning.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 59kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 72kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 6 aug. 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

VA:

800 kr/år

Total driftkostnad:

800 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Säljarna har haft en kostnad för varmvatten på ca 800 kr/år

Förening

Namn:

Brf Havsprinsen

Organisationsnummer:

769635-0920

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Havsprinsen är en äkta förening som bildades 2017 i samband med byggnationen. Föreningen består av 2 bostadshus med adresserna Dockgatan 31, 33 35, 37, 39, 41 och 43, som består av sammanlagt 87 lägenheter med inflyttning under 2020. Bostadsrättsföreningen administreras och förvaltas av JM AB.

Föreningen har individuell mätning av varmvatten och medlemmarna debiteras utefter faktisk förbrukning. Varmvatten förbrukning debiteras i efterskott på första avin i varje kvartal. Det skickas ej någon slutfaktura vid överlåtelse.
Föreningen har inte gemensam el, men planerar att införa det inom 12 månader (2023-08-31).

Gemensamma utrymmen:
Lägenhetsförråd finns i källaren.
Det finns cykelparkering med tvättutrymme i källaren/garaget. Barnvagnsrum finns i källarplan i samtliga uppgångar.
Medlemmarna har tillgång till en gästlägenhet vilket kan hyras till en kostnad om 400 kr/dygn.
Gemensam trevlig innergård.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I föreningens fastighetsförsäkring ingår även särskilt bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen.brfhavsprinsen@outlook.com

Hemsida:

https://havsprinsen.smartbrf.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandhåller 59 parkeringsplatser i underjordiskt garage, varav 8 st med möjlighet till laddning av elbil. Kostnaden för en vanlig garageplats är 1100 kr/månad medan kostnaden för garageplats till elbil är 1350 kr/månad + elförbrukning. Det finns även 4 platser i markplanet på Stickgatan mot Brf Dockporten. Separat kösystem tillämpas för samtliga parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Föreningen är fiberansluten till bredband, digital-TV och bredbandstelefoni via Telia Triple Play, en obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

Fastigheten färdigställdes 2020. Några planerade renoveringar finns därför inte i nuläget, medel avsätts i renoveringsfond.
2-årsbesiktning är genomförd med efterföljande garantiåtgärder.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen har inte haft några avgiftshöjningar och det finns inga beslutade i dagsläget.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Antal lägenheter:

87

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2023-08-31. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://havsprinsen.smartbrf.se/

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home har angett följande andelstal:
Andel i föreningen: 1,2828%.
Andel av årsavgift: 1,28271%.
Andel insats har inte specificerats.

Individuell mätare av varmvatten finns i varje lägenhet, debitering sker efter förbrukning.
En obligatorisk avgift om 220 kr/månad tillkommer för Telia Triple play.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd i källaren.

Föreningen kan inte svara på hur balkong och förråd är upplåtna.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Dockgatan 31, 21173 MALMÖ

Alla lediga objekt