Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dockan Dockgatan 49A
1 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 518 kr
inkl värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 169kr/månaden för Triple play tillkommer på avgiften.
Boarea: 35 m2
Rum: 1.5
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Genomgående enrummare längst ut på Dockan med smart sovalkov och väl tilltagen balkong i väster

Nu har vi äntligen nöjet att presentera denna smakfulla enrummare med sovalkov längst ut på populära Dockan. Förutom en attraktiv adress har detta hem väldisponerade kvadratmeter fördelade på välkomnande hall, helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter, genomtänkt och privat sovalkov samt kvalitetskök från Marbodal i öppen planlösning med vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Från rummet tar vi oss gärna ut på den rymliga balkongen i soligt västerläge. Här bor man i trevlig förening med grönskande gård, gästlägenhet, gemensam lounge och bastu på oslagbart läge med Dockans generösa utbud utanför dörren och med närhet till både Västra hamnen och Malmö Central, universitetet och Ribersborg. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnade och ljus hall med plats för ytterkläder och skor. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är målade i vitt. Redan här i hallen möts vi av känslan av en ljus lägenhet då detta hem är genomgående.

Badrum

Helkaklat badrum i rymlig storlek. Här finns wc, handfat, kommod och dusch med duschväggar. Här finns egna tvättmöjligheter i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Vardagrum/Kök/sovalkov

Vidare in finns lägenhetens privata sovalkov. Här ytan stor nog för en dubbelsäng som det är vad som önskas. Vill nästa ägare göra sovalkoven ytterligare mer privat kanske en industriglasvägg kan vara lösningen?

Lägenhetens vardagsrum ligger vägg i vägg, här är vardagsrummet i öppen planlösning med det moderna köket. Köket från Marbodal har luckor i trä och har maskinpark med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, ugn samt integrerad diskmaskin.

Balkong

Den härliga balkongen ligger i trivsamt och soligt västerläge. Här finns gott om plats för både loungemöblemang och matplats.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

35 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

1.5

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Härlig balkong i västerläge om 9 kvm.

Kommentar till andelstal:

Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Lägenhetsnummer förening:

B34

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Dockporten 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 59kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 okt. 2021

Förening

Namn:

Brf Dockporten

Organisationsnummer:

769636-4343

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Dockporten är en äkta förening som innehar fastigheten Dockporten 8 med äganderätt. Föreningen består av totalt 98 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 gästlägenhet. Brf Dockporten bildades 2018 och bostäderna var inflyttningsklara i juni 2021.

Gemensamma utrymmen:
Alla lägenheter har tillgång till förrådsutrymme, dessa finns i källaren och nås från alla våningsplan. Alla lägenheter får antingen balkong, uteplats eller takterrass.
Det finns cykelparkering på gården och i källaren och föreningen har även en cykelpool med två ellådcyklar.
På föreningens tak finns det en gemensam bokningsbar bastu med tillhörande lounge och fri utsikt över havet som kostar 50kr/tillfälle.
Det finns en övernattningslägenhet som kan hyras för 250 kr/tillfälle.
I markplan finns även en gemensam och modernt utrustad tvättstuga.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsenbrfdockporten@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen källare finns det 62 parkeringsplatser varav 18 av dem har laddplatser för el- och hybridbilar. Kostnad för garageplats är 1000 kr/månad, 1150kr/månad + elkostnad med laddstolpe.I dagsläget finns det inga lediga platser. Kösystem tillämpas. Föreningen är ansluten till en bilpool via Volvo On Demand med fritt premium medlemskap till alla medlemmar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play som omfattar bredband 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni (samtalskostnad tillkommer), digital-TV paket (Lagom). Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 169 kr/månad.

Renoveringar:

Nybyggnation.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 1/1-2023 med 10%. Föreningen har ännu inte beslutat några fler höjningar av avgiften(2024-05-16)

Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp..

Antal lägenheter:

98

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

Hemsida: dockporten.smartbrf.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 0,59452%
Insatsandel: 0,45842%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften och avser Telia Tripel Play.
Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

Ett källarförråd och balkong ingår i bostadsrätten.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Dockgatan 49A, 21173 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt