Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dockan Krankajen 28
4 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 279 kr
inkl. värme, vatten, TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/månad tillkommer till avgiften för bredband.
Boarea: 74 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Generös hörntvåa med njutbar balkong på Dockan!

Upptäck ett generöst tvårumsliv över 74 kvadratmeter med en delvis öppen planlösning som skapar en känsla av rymd och gemenskap mellan kök och vardagsrum. Det rymliga sovrummet bjuder in till avkoppling och vila medan det helkaklade badrummet kombinerar både funktion och stil, inklusive bekvämligheten av tvättmöjligheter. Dessutom lockar den stora balkongen i gaveln med möjligheten till utomhusliv och frisk luft, perfekt för avkopplande stunder eller trevliga sammankomster.

Denna underbara våning erbjuder en havsdoft som genomsyrar varje rum och lockar till lugna promenader längs vattenkanten. Med närheten till trevliga restauranger och enkel tillgång till både City och centralstationen erbjuder detta hem en perfekt balans mellan avkoppling och stadsliv. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

En välkomnande hall med gott om utrymme för att hänga upp ytterkläder och ställa skor. Dessutom finns det generösa förvaringsmöjligheter i en klädkammare i anslutning. Skeppsgolv och väggarna är ljusa.

Kök

Ett smakfullt kök med smart förvaring och generös arbetsyta. Här finns allt du behöver för en smidig matlagningserfarenhet, inklusive kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn, spishäll och fläkt. Skeppsgolv och väggarna är ljusa.

Vardagsrum

Vardagsrum i delvis öppen planlösning med köket. Här finns gott om plats för en mysig soffgrupp, matbord och mer. Stora fönster ger rummet en härlig naturlig belysning från olika håll, och balkongdörren leder ut till en generös balkong där det finns utrymme för en bekväm loungegrupp, matbord och annat för avkoppling och socialt umgänge. Skeppsgolv och väggarna är ljusa.

Sovrum

Rymligt sovrum med enkel tillgång till den generösa balkongen. Här finns gott om plats för en bekväm dubbelsäng och övriga möbler. Dessutom finns en praktisk klädkammare strax utanför sovrummet för extra förvaring. Mörkt golv och väggarna är ljusa.

Badrum

Helkaklat badrum. Här är det inrett med wc, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp, duschhörna samt tvättmaskin – och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

74 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.03323 %

Andel av årsavgift:

1.13326 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

688 228 kr

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

F & FT med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 127kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 157kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 jan. 2020

Förening

Namn:

Brf Kajmästaren

Organisationsnummer:

769610-2735

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Kajmästaren består av 76 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningens hus stod färdigbyggt 2006 och föreningen äger fastigheten Torrdockan 3. Ekonomisk förvaltning via Nabo.

Föreningen har en fin innergård som kan nyttjas av medlemmarna.

Föreningen har ett fastprisavtal (t.o.m maj 2024) med Vattenfall vilket innebär att man betalar för sin egen förbrukning, kvartalsvis i efterskott. Man kan enkelt följa sin egen elförbrukning via internet.

Gästlägenhet finns att hyra för ca 200 kr per natt, belägen på första våningen in mot gården i trappa 24.

I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, källarförråd, miljörum, hobbyrum med verktyg att låna vid behov och ett litet lånebibliotek i garaget .

För mer information se föreningens hemsida, www.brfkajmastaren.se

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I källaren under huset finns garage med 68 garageplatser för bil varav 27 st med laddbox för elbil, samt 3 MC-platser. Hiss rakt ner från trapphuset. Kösystem tillämpas, kostnad garageplats för bil: fn ca 750 kr/månad (+ fn 350 kr/mån för elbil som utgör 27 av platserna, det tillkommer även förbrukning av kWh), kostnad garageplats för MC: fn ca 375 kr/månad. Även 15 parkeringsplatser finns att tillgå precis utanför fastigheten, kostnad uteplats för bil: fn ca 500 kr/månad, kösystem tillämpas. Föreningen har även några gästparkeringsplatser som kan bokas gratis via hemsidan vid behov. Det finns för närvarande ingen kö till p-platser, men det är fullt i garaget både för bil och MC. Alla medlemmar är garanterade en parkeringsplats antingen inne eller ute.

Försäkring:

Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i föreningens försäkring. Hemförsäkring tecknas individuellt.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2, digitalt grundpaket ingår i avgiften. Bredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/månad.

Renoveringar:

Underhåll utföres vid behov enligt antagen 20-årig underhållsplan.

2023-2024 - Den enstegstätade fasaden har bytts ut till tvåstegstätad. Arbetet var i huvudsak ett garantiarbete utfört av JM. Slutbesiktning 2024-03-22.

Under 2021-22 har bland annat hissar renoverats, lokal har byggts om till kontor och nytt portsystem för entrédörrar och dörrautomatik till garage har upphandlats.

Under 2020 har man bytt frånluftsfläktar och diverse cirkulationspumpar. För mer utfört underhåll vänligen se årsredovisningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Styrelsens långsiktiga mål är en årlig avgiftsförändring på 0–2%. Beslut fattas senast november året innan. Avgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2021-22. Avgifterna höjdes med 6% 1/1-23 och ytterligare blev det en höjning med 10 % fr o m 1 januari 2024.
Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift 1433 kr samt pantsättningsavgift om 573 kr/pant betalas av köparen respektive pantsättaren.
Bostadsrättsförsäkring behövs inte tecknas separat, utan ingår i föreningens försäkring.

Antal lägenheter:

76

Varav hyresrätter:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningens uppgifter är inhämtade ifrån berörd förening, uppdaterat 2024-03-20. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 1,13326 %
Insatsandel: 1,03323 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/månad tillkommer till avgiften för bredband.

Föreningen har gemensam el med individuell mätning och debitering, kostnad för faktisk förbrukning tillkommer till avgiften.

Balkongen är upplåten med bostadsrätt.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Krankajen 28, 21112 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt