Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dockan Krankajen 32

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 721 kr
inkl värme och VA
Boarea: 78 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Dubbla balkonger och härligt fri utsikt

Välplanerad havsvåning med fritt läge mot yttre hamnen och havet! En underbar gavelvåning med fönster i tre väderstreck, öppna ytor och dubbla balkongliv med utsikt mot både marinan och hamnen.
2 sovrum, vardagsrum i öppen planlösning med köket och badrum med badkar. Den ena balkongen är inglasad och förlänger således sommarsäsongen.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré/hall

På andra våningen öppnar denna enastående havsvåning upp sig med fritt läge mot yttre hamnen och havet samt med öppna ytor och med Öresund som din egen granne! Hallen bjuder in med genuint parkettgolv och vita väggar, vilket är genomgående för hela bostaden. Avhängningsmöjligheter direkt till vänster och smart sida med skjutdörrsgarderob bereder bra förvaring för både kläder och skor.

Kök

Direkt till vänster i hallen möter köket från HTH upp med en tidlös inredning och med mycket förvaring samt inspiration till att skapa härliga måltider med blicken vandrandes ut över vattnet och Malmös siluett.
Sobert och stilrent vitt HTH kök med släta luckor och arbetsytor med grå bänkskiva. Stor köksö med integrerad vinkyl (KCC) och gott om förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av kolfilterfläkt (Bosch), induktionshäll (Whirlpool 2018), inbyggnadsugn (Electrolux 2022), kyl/frys (Bosch 2007) samt diskmaskin (Cylinda 2018).

Vardagsrum

Vardagsrummet har en öppen planlösning med köket och blir en självklar samlingspunkt. Sällskapsdelen ger många möjligheter oavsett om man värdesätter mysiga hemmakvällar eller storslagna middagsbjudningar. Om kvällarna kan Malmös vackra stadssiluett med fördel avnjutas från balkongen. Se årstiderna segla förbi och hör ljudet av ankommande och avgående båtar och fartyg. Ett trevligt tema som förhöjer både vardag och fest.

Sovrum

Det större sovrummet ligger avskilt med en rymlig klädkammare gömd bakom den ena väggen. Från sovrummet når vi våningens andra balkong, som bjuder på eftermiddagssol och har gott om plats för möblemang och gasolgrillen när våren och sommaren är här.

Sovrum

Det mindre sovrummet fungera bra som barnrum, gästrum eller som arbetsrum. Ett fönster i söderläge ger bra ljusinsläpp samt utsikt mot vattnet.

Badrum

Stor och riktigt fin helkaklad badrumsmiljö i vitt och med gråsvart klinkergolv med komfortvärme. Badkar med en duschvägg i glas, WC (2020), tvättställ (2020), spegel med inbyggd belysning (2020) och tak med spotlights. Tvättmaskin (2021) och torktumlare.
Det är enkelt att plocka bort badkaret och sätta tillbaka den ena duschväggen som f n är nerplockad och finns i förrådet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

78 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

1.16766 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Örehus.

Lägenhetsnummer förening:

341-C21

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2007

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 131kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 nov. 2021

Förening

Namn:

Brf Kaj 33

Organisationsnummer:

769612-7849

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 76 lägenheter och två lokaler, som stod klara 2007. Föreningen äger marken. Fastigheten är ritat av arkitekt Lasse Vretblad på Arkitektmagasinet AB i Stockholm. Vretblad har tidigare ritat bl.a. Globen och ambassadörsresidenset i Berlin.

Gästlägenhet finns att hyra för ca 200: -/dygn. Lägenhetsförråd finns i källaren, och källsortering finns i byggnaden.

Kaj 33 har ett gruppavtal med Eon om nätavgiften för el som för närvarande kostar 110 kr per månad och läggs på månadsavgiften som en specificerad post. Förbrukningen debiteras kvartalsvis i efterskott.
Debitering av elavgiften sker alltså med en fast och en rörlig del per lägenhet, där den fasta delen - nätavgiften - debiteras månadsvis, medan den rörliga delen - förbrukningen - debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

Föreningen har tecknat avtal för bostadsrättstillägg till försäkringen som ingår för samtliga bostadsrätter.

Äger föreningen marken:

Äger.

E-post:

styrelsen@kaj33.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I garaget finns 67 platser varav 3 är tilltänkta som handikapp-platser om behovet skulle bli aktuellt. Alla p-platser är enligt kontrakten avsedda för personbil. Två av platserna (nr 34 och 55) har gjorts om till MC-platser avsedda för 4 MC och/ eller andra fordon som anges i kontraktet. Månadshyran för bil är ca 700 kr/månad och för MC-plats ca 275 kr/månad. Kösystem tillämpas. Laddstationer för elbilar har installerats i garaget, 15 platser finns, månadshyran för elbilsplats är ca 1100 kr/mån inkl el. Om man har garageplats kan man hämta fjärrkontroll till garageporten mot en depositionsavgift. Brf Kaj 33 har 15 utomhusplatser på område GA 4 och GA 5. Månadshyran uppgår till ca 400 kr/månad. I källaren finns cykelrum.

Bredband/TV:

Triple Play-tjänst från Telia som man betalar obligatoriska 230: -/mån för och tillkommer till månadsavgiften. Bredbandshastighet 100 Mbit/sek, telefoni samt 20 kanaler.

Renoveringar:

Under 2019 slutfördes bytet av enstegstätade fasader. JM stod för arbetet och kostnaderna.

2021 gjordes följande:
Låssystemet uppdaterades till ett tag-system.
Gården byggdes om.
Garagetaket tätades.

2022 kommer följande att göras:
Målning och uppfräschning av miljörummen
Byte av styrsystem avseende ventilation
Automatisering av dörröppning till miljörummen

I övrigt inget större planerat underhåll eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Den som äger bör bo.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Vid årsskiftet 2015/2016 sänktes avgifterna med 10%. I december 2015 hade man en avgiftsfri månad. December 2016, 2017 och 2018 var även de avgiftsfria, förutom avgiften för Telia Triple Play och el. Föreningen höjde avgiften med ca 22% 1/1 2023.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Det är viktigt att köpare och säljare reglerar elavgiften antingen i samband med tillträdet eller när den slutliga debiteringen skett för lägenheten.

El- och gasolgrillar är tillåtet på balkongerna.
Föreningens hemsida www.kaj33.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen, det går att komma i kontakt med styrelsen via mail till: styrelsen@kaj33.se.

Allmänt om lägenheten

Bostaden är registrerad som en 2:a i lägenhetsregistret men nyttjas idag som en 3:a.

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Örehus.

Till avgiften tillkommer kostnad för bredband (Telia) om 230:-/månad, samt en fast kostnad för el-avgift om 85:-/månad.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren vill informera om att diskmaskinen har en spricka i panelens kant (som inte påverkar funktionen) samt att det i badrummet finns några krackeleringar i kaklet.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Krankajen 32, 21112 Malmö

Alla lediga objekt