Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Dockan Östra Varvsgatan 3BC
3 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 325 kr
Ink värme, vatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg. Kollektivt avtal är tecknat för Triple play och omfattar bredband, 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni, digital-TV paket Lagom. Kostnad för detta är 169 kr/mån.
Boarea: 73 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Trivsam trerummare med havsnära läge och stadspuls

Välkommen till denna charmiga trerummare med ett fantastiskt läge nära både havet och stadens puls! Ljuset flödar in från två olika väderstreck och skapar en inbjudande atmosfär i hela bostaden. Den öppna och sociala planlösningen mellan vardagsrummet och köket är perfekt för både avkoppling och underhållning. Badrummet är elegant helkaklat och är utrustat med bekväma tvättmöjligheter, vilket ger både komfort och praktiskt användande. De två väl tilltagna sovrummen erbjuder gott om plats för avkoppling och återhämtning. Balkongen är en oas med sitt trivsamma läge och blir den perfekta platsen att börja dagen med en kopp kaffe eller för att koppla av efter en lång dag. Området runt lägenheten har allt man kan önska sig för den moderna stadsbon – nära till pulsen av stadslivet med ett utbud av trevliga restauranger, mysiga kaféer och spännande shoppingmöjligheter. Samtidigt är närheten till vatten och natur oslagbar för den som värdesätter frisk luft och vacker omgivning.

Missa inte chansen att uppleva denna pärla – boka in dig på visning redan idag!

Visningar

söndag 26 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in i den inbjudande hallen där du genast möts av en känsla av hemtrevnad. Doften av ett helt nytt hem välkomnar dig när du stiger in. Ekparkett pryder golvet och skapar en varm och inbjudande atmosfär, medan väggarna är målade i en fräsch vit nyans. Denna harmoniska färgsättning återkommer genomgående i hela lägenheten och bidrar till en enhetlig och stilren atmosfär. Till höger om hallen finner du en praktisk skjutdörrsgarderob som erbjuder generöst med förvaringsutrymme för dina ytterkläder, skor och accessoarer. Den smidiga utformningen av skjutdörrarna är både platsbesparande och stilfull, vilket bidrar till en elegant och välorganiserad hall.

Kök/ Vardagsrum

Steg in i det inbjudande köket, som smidigt integreras i den öppna planlösningen tillsammans med vardagsrummet och skapar en harmonisk atmosfär för både matlagning och socialt umgänge. Det stilrena köket är i modernt utförande med sina vita köksluckor och mörka bänkskiva, skapade för att harmonisera med Vedums tidlösa design. Här finner du en omfattande uppsättning av högkvalitativa vitvaror med praktiskt integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll, mikrovågsugn för snabba uppvärmningar, samt kyl & frys. Dessutom finns en stilren fläkt från Franke. Skåpen från Vedum erbjuder inte bara gott om förvaringsutrymme för alla dina köksredskap och matvaror, utan ger också en tidlös elegans till köksmiljön. Den genomtänkta designen gör att du enkelt kan organisera och hålla ordning på allt från tallrikar till kryddburkar, vilket ger dig en praktisk och välorganiserad köksupplevelse.

Sovrum

Välkommen till det rymliga master bedroom där harmonin från resten av lägenheten fortsätter med samma vackra ekparkett på golvet. Rummet är utformat för avkoppling och återhämtning med gott om plats för en bekväm säng och eventuellt kontors hörna. De praktiska skjutdörrsgarderoberna erbjuder generöst med förvaringsutrymme för kläder och tillbehör, vilket håller rummet rent och organiserat.

Sovrum

Det mysiga mindre sovrummet som är dedikerat enbart för sömn och avkoppling. Med samma vackra ekparkett som resten av lägenheten skapar rummet en enhetlig och lugn atmosfär. Det är perfekt för enkelhetens skull och erbjuder en fristad för en god natts sömn eller avkoppling efter en lång dag. Med tillräckligt med plats för en säng och eventuellt en liten arbetsyta, är detta rummet en flexibel och funktionell del av hemmet.

Badrummet

Välkommen till det elegant helkaklade badrummet där varje detalj är noggrant utvald för både stil och funktion. Det mörka klinkergolvet skapar en modern kontrast till det vackra vita kaklet på väggarna. Badrummet är komplett med tvätt och tork, vilket ger bekvämlighet för dina tvättbehov. WC-kommoden med praktiska lådor erbjuder smart förvaring och bidrar till en organiserad miljö. Här kan du njuta av en avkopplande stund och förbereda dig för dagen i stil och komfort.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

73 kvm

Areakälla:

enligt mäklarbild

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

978 714 kr

Lägenhetsnummer förening:

D1202

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Naboland 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 56kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 31 jan. 2023

Förening

Namn:

Brf Vélo i Malmö

Organisationsnummer:

769638-2857

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Vélo i Malmö består av 144 bostadslägenheter på fastigheten Malmö Naboland 2. Byggnaderna har 7 våningar samt 3 gathus i 2 plan.
Föreningens fastighet ingår i gemensamhetsanläggning Naboland GA:2. Gemensamhetsanläggningen består av kommunikationsyta, grönyta, belysningsarmatur med ledningar, dagvattenbrunn med ledningar fram till kommunal förbindelsepunkt. Föreningens andel i gemensamhetsanläggningen är 50%.

Kvarteret har två rymliga cykelrum och två lite mindre, alla
placerade i markplan. Här ryms totalt ca 250 cyklar. Föreningen har två el-lådcyklar. Det finns även cykelplatser på utvalda ställen längs med fasaden. I de större cykelrummen finns en servicestation där du kan utföra enklare service såsom att pumpa däcken, byta cykelslang och smörja kedjan.

Bokningsbart övernattningsrum på 26 kvm, med eget badrum. Detta är beläget på våning 1.

Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring till fullvärde hos Folksam. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

I avgiften ingår värme, vatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg.

Äger föreningen marken:

Ja

Parkering:

Föreningen har totalt 88 parkeringsplatser i närliggande parkeringshus Fullriggaren. Det finns även två st elbilar från Our Green Car som tillhör föreningen i Fullriggaren. Bokning via app i telefonen. Kostnaden för garage kommer sättas marknadsmässigt.

Bredband/TV:

Kollektivt avtal är tecknat för Triple play och omfattar bredband, 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni, digital-TV paket Lagom. Kostnad för detta är 169 kr/mån.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

144

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Uppgifterna är hämtade från den ekonomiska planen och från Peab Bostads hemsida.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östra Varvsgatan 3BC, 21174 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt