Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Duvhöksgatan 2A
1 795 000 kr
Avgift: 4 438 kr
Inklusive värme, kallvatten, kabel-tv och bredband. Kostnad för varmvatten och el tillkommer.
Boarea: 78.5 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Ny renoverad trea med stor inglasad balkong i underbara Söderkulla!

I välskötta brf Duvhöken har vi nöjet att presentera denna renoverade och välplanerade trea på andra våningen med en rymlig inglasad balkong i ett härlig väster-läge. Utmärkta kommunikationsmöjligheter, härliga grönområden samt hiss från markplan gör denna lägenhet utmärkt för både en barnfamilj och en äldre person.

Visningar

söndag 26 maj 10:45 - 11:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till andra våningen välkomnas vi in i en rymlig hall med snyggt ljust golv och ljusa väggar detta är ett genomgående för hela bostaden. Här finns gott om avhängningsmöjligheter. På hallens högra sida finns skjutdörrsgarderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

kök

Kök (från 2024) som bjuder på klassiskt stilrena köksluckor i vitt tillsammans med marmormönstrat kakel och en matchande ljus bänkskiva. Här finns gott om förvaring och bra med arbetsyta. Kökets storlek erbjuder möjlighet att få plats med ett större matbord för 4-6 personer. Utrustat med kombinerad kyl och frys , spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt fläkt.

Vardsgsrum

Mittemot köket hittar vi det generösa vardagsrummet. Här vilar fötterna på ljust golv mot ljusa väggar. Fönsterpartier i väster ger ett fantastiskt ljusinsläpp och fyller rummet med naturligt ljus. Rummets yta ger en variation av möjlighet för möblering och man kan med enkelhet få plats med både soffa och matsalsgrupp. Från vardagsrummet når vi den härliga balkongen som serverar en vacker och rofylld utsikt

Sovrum

Bostaden bjuder på två bra sovrum av goda mått. Båda i svalt läge mot öst och även här hitta samma ljusa golv och vita väggar som i övriga rummen i bostaden. I det största sovrummet finns dessutom inbyggd skjutdörrsgarderober med gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ett mörkare kakel på golvet. Utrustningen består av WC, handfat på kommod, spegel, dusch med glasdörrar samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

78 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Andel i föreningen:

0.339 %

Andel av årsavgift:

0.339 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

190 922 kr

Lägenhetsnummer förening:

241

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Trubaduren 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1962

Ventilationstyp:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 149kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 18 jan. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Duvhöken

Organisationsnummer:

746000-5791

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Duvhöken är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1962. Föreningen består av 306 bostadsrätter och 9 lokaler. Brf Duvhöken har ett samarbetsavtal med Brf Artisten, Brf Berguven och Brf Söderkulla för gemensam fastighetsskötsel. Även deras fastighetskontor med en kontorist och en vicevärd är gemensamt för att optimera kostnaderna. Till det kommer gemensamt anställda vaktmästare och en gemensam maskinpark. ABDS Förvaltning sköter även vissa delar av administrationen för fritidsverksamheten som bedrivs av medlemsföreningarna. Försäljning av årskort till medlemmarnas gemensamma träningslokal, kan nämnas som exempel. Ekonomisk förvaltning sker via HSB. Föreningen äger marken.

Föreningen har en välskött grönskande innergård med sittgrupper och grillar. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och tre miljöhus. Föreningen brukar med jämna mellanrum ställa upp en container för grovsopor.
Gemensam träningslokal i grannföreningen på Berguvsgatan. Genom samarbetsavtalet kan medlemmarna utlösa ett årskort (ca 600 kr/år) till denna.
Festlokal för upp till ca 130 sittande gäster kan hyras.
Föreningen har tre tvättstugor. I källaren finns tillgång till tvättstuga med tillgång till tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Dessutom finns elmanglar och kallmanglar. Föreningen har infört ett avgiftssystem (5 kr/tvätt) för att på ett effektivt sätt kunna tillhandahålla så många tvättider som möjligt, tvätta så miljövänligt som möjligt samt hålla föreningens kostnader nere. Regleras på avgiftsavin.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

E-post:

service@abds.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 99 garageplatser (ca 350 kr/mån) och 131 parkeringsplatser (ca 150 kr/mån). Kösystem tillämpas och det är i dagsläget kö till alla platser. I övrigt råder fri parkering i området. Det finns även låst cykelförvaring (ca 10 kr/mån).

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-TV med 21 kanaler varvid 5 individuellt valbara samt bredband (100/100 Mbit/s) via Sydantenn. Detta ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

- Höghusens södergavlar har målats om.
- Läggning av klinkergolv i källargångarna i både hög- och låghus.
- Kameraövervakning har införts i garaget.
- Nytt ventilationssystem har införts i höghusen, nyinstallation av belysning i höghusens vindar samt har ett större renoveringsarbete i trädgården skett.
- Trapphusen har målats om och en del hissar bytts ut.
- Föreningen har även återställt/renoverat det som behövts efter skador som uppstod i samband med skyfallet i augusti 2014. En del av dessa kostnaderna täcktes av föreningens försäkringsbolag.
- Föreningen har under 2012-2013 avslutat ett stort VVS-arbete där tappvattenstammar bytts ut och avloppstammarna relinats.
2018/19: Soprumsutrustning, tvättutrustning, luftbehandling, fasader, tak och styrsystem.
2019/20: Soprumsutrusning och tvättutrustning.
2018/20: Uppgradering av hissarna.
2020: Nytt elektroniskt passagesystem.
2020/21: Avloppsledningar rensas och byte av tvättutrustning.
Avlopp och tvättutrusning (i vissa tvättstugor) är klart, renovering av hissar är klart. OVK planerat nu till vintern.
2021/22: Målning av källare, VVS, utbyte av kallvattenledningar i höghusens källare, besiktning av garage, underhåll innergård.
2022/23: Dörrar/entrépartier, hissar, ytterbelysning, hängrännor/stuprör och lekutrustning.
2023/24: Elementbyte, VVS.

Planerade renoveringar och underhåll:
2024/25: Tvättutrustning, hisslinor, byte lysrör, radiatorer/värmeledningar, målning våtrum, entrépartier.

Föreningen följer en underhållsplan och gör regelbundet fastighetsöversyn/besiktning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej. Den/de som står som ägare av bostaden ska bo i den.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Under 2015 införde föreningen individuell fakturering gällande varmvattenförbrukning. Respektive medlem blir fakturerad för sin faktiska förbrukning. I samband med införandet av detta sänktes avgifterna med 7% den 1/4-2015.

Avgiften höjdes 3% från 2021-01-01.
Avgiften höjdes 5% från 2024-01-01.
Detta görs bland annat för att hantera kommande underhållsåtgärder och investeringar.

Överlåtelseavgift om 1433 kr betalas av köpare samt pantsättningsavgift om 573 kr/pant betalas av köpare.

Antal lägenheter:

306

Antal lokaler:

9

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2021-09-23. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/duvhoken

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett källarförråd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Duvhöksgatan 2A, 21558 Malmö

Alla lediga objekt