Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Ellstorp Ellstorpsgatan 4C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 277 kr
Inklusive: värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för fiberoptiskt bredband om 50 kr/månad.
Boarea: 52 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Hörnlägenhet med utsikt mot parken!

Varmt välkomna till Ellstorpsgatan 4C och denna fina 40-talspärla.
Här bor ni på en hörna vid våning tre med en rogivande utsikt över den lummiga parken.
Bostaden erbjuder ett renoverat badrum (av föreningen), bevarade fina golv, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring i form av garderober samt en härlig balkong i sydvästläge. Tack vare att lägenheten är placerad på hörnet så finns här i vardagsrummet ett extra fönster som ger ett enastående ljusinsläpp, vilket verkligen kombineras väl med den spatiösa takhöjden.

Här bor ni bekvämt med närhet till flertalet matbutiker, restauranger, parker och bussförbindelser.
Den här lägenhetens vill ni inte missa.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall:

Rymlig hall med plats för ytterkläder. Här finne det två stycken inbyggda garderober.

Badrum:

Modernt badrum med helkaklade väggar. badrummet renoverades av föreningen och erbjuder WC, handfat med kommod, handdukstork samt en dusch med duschdörrar.

Kök

Originalkök utrustat med kyl, frys, spis och fläkt.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Här finns det inbyggda garderober.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med ett enastående ljusinsläpp. Här finns ett gavelfönster och självklart det stora partiet ut mot balkongen och den gröna parken. På golvet vilar ett vackert parkett och i taket hittar vi fina detaljer som takrosett.

Balkong

Rymlig och mysiga balkong i solsäkert sydvästläge. Här kan ni spendera många timmar i solen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

52 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Andel i föreningen:

0.1875 %

Andel av årsavgift:

0.1875 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

254 665 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Enligt 2022 årsredovisning.

Lägenhetsnummer förening:

267

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 159kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 feb. 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Ellstorp

Organisationsnummer:

746000-4943

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheterna Loke 1, Loke 2 och Ellstorp 3, vilka innehåller 405 st lägenheter samt 14 bostadsrättslokaler och 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades i samband med att dess byggnader färdigställdes 1938. I fastigheten finns 4 bostadshus med tillsammans 29 trapphus med adresserna Nobelvägen 145, 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och Climat80 den tekniska förvaltningen. Föreningen äger marken.

En fin utemiljö, färdigställd 2015, finns tillgänglig för medlemmarnas gemensamma bruk med grillmöjligheter, lekplats, nylagda gräsmattor etc.
Föreningen har totalt 12 st tvättstugor i källaren, tvättid bokas via app eller tagg.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

styrelsen@ellstorp.com

Hemsida:

www.ellstorp.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/månad och ca 200 kr/månad för MC-plats Separat kösystem tillämpas. Boendeparkering råder även i området, för vidare information se www.malmo.se Möjlighet att hyra förråd, cykelförråd samt barnvagnsförråd finns till kostnad från 20-75 kr/månad beroende på vilken typ av förråd man önskar hyra.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2, där basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett förmånligt (frivilligt) bredbandsavtal med Bredband2, som levererar en hastighet på upp till 100/100 för ca 80 kr/mån eller 1000 mbit för ca 99 kr/mån.

Renoveringar:

1991-1993: Elstammarna byttes ut.
1991-1993: Vattenstammar byttes ut.
2001-2003: Taket lades om.
2007-2008: Avloppsstammarna filmades och spolades.
2009: Nya miljöhus.
2010: Tätning och justering av fönster.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Renovering av garage.
2014-2015: Utemiljön. Gården med ny stenläggning, växter och gräsmattor, lekplats, grillplats, miljöhus etc.
2018: Avloppsstambyte. Projektet avsåg totalrenovering av badrummen och byte av blandare i kök.
2019: Byte av alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, byte av entrédörrarna, nytt passagesystem och målat trapphusen. Renovering av tvättstugor och digitalt bokningssystem för tvättstugorna.
2020: Installation av nya porttelefoner kopplade till mobiltelefoner för fjärröppning (man har även taggsystem).
2020/2021: Renovering och byte av bottenavloppen (avloppsledning under källargolven). På Nobelvägen 145 och Ellstorpsgatan 2 är bottenavloppsbytet utfört. Detta projekt pågår fortsatt under 2022-2023 och ska utföras på Nobelvägen 147 samt Ellstorpsgatan 4.

Enligt underhållsplan planerar föreningen att under 2028 renovera fönster och fasader. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Föreningen skulle ha höjt avgiften från 1 april 2024.
Den aviserade avgiftshöjningen om 6% blev inte registrerad på de avgiftsavier som skickades
ut för april, maj och juni. Detta beror på den så kallade ”mänskliga faktorn”. Styrelsen har, i
samråd med föreningens ekonom på HSB-Malmö, beslutat att inte lägga den uteblivna
höjningen retroaktiv. Höjning om 6% börjar från och med juli månads avgift.


Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1433 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 573 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Engångssumma till HSB kostar ca 500 kr/person tas ut första året och fås tillbaka vid utflytt. Annars är det en årlig kostnad om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Antal lägenheter:

405

Antal lokaler:

15

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-02. via årsredovisning, hemsida och teknisk förvaltare. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se ytterligare info på föreningens egen hemsida: www.ellstorp.com

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ellstorp ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området. Trots centralt läge är Ellstorp ett lugnt område och precis utanför knuten ligger Ellstorpsparken som är ett grönområde med lekplats och hundrastgård. Dessutom är det inte långt till Bulltofta rekreationsområde med vacker natur.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi Värnhemstorget, med restauranger, caféer, butiker, apotek, vårdcentral, gym och köpcentret Entré med biograf, affärer och restauranger. Värnhemstorget är en knutpunkt både för kollektivtrafik och biltrafik. Perfekt för pendlare. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. Både stadsbussar och regionbussar passerar Värnhemstorget. Och tågstationen Östervärn gör det lätt att resa mellan östra och västra Malmö och vidare i Skåne.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ellstorpsgatan 4C, 21217 MALMÖ

Alla lediga objekt