Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Gamla Väster Grynbodgatan 17
8 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 997 kr
inkl. värme, Telia Triple Play och bostadsrättstillägg. El och vatten debiteras individuellt efter förbrukning och tillkommer månadsavgiften.
Boarea: 125 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Fyrarummare med access till underbar terrass om ca 40 kvm i söderläge och balkong i Gamla Väster!

På Grynbodgatan 17 i Gamla Väster öppnar sig en unik möjlighet till en fantastisk tillvaro. Denna charmiga våning på 125 kvm, belägen på fjärde våningen, bjuder in till ett harmoniskt hem. Med en generös terrass på 40 kvm i söderläge och en bedårande utsikt mot Kungsparken blir varje ögonblick en ren glädje. Den genomgående planlösningen skapar en luftig känsla med kök och vardagsrum som smälter samman, badande i härligt ljus. Tre sovrum ger utrymme för avskildhet och vila, med två helkaklade badrum, varav ett med tvättmöjligheter. Förvaringsbehoven tillgodoses med omsorgsfullt planerade lösningar, inklusive direktaccess till balkong mot en fridfull innergård. Här är varje detalj noggrant utvald för att skapa en trivsam och välkomnande atmosfär.
Dessutom erbjuder föreningen praktiska faciliteter som garage och carport, utrustade med laddstolpar för enkel laddning av elbilar. Boendet ger dig det bästa av två världar - stadslivets puls och grönskans lugn, med parkerna som din närmsta granne. Varmt välkomna på visning!

Visningar

torsdag 23 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
söndag 26 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till fjärde våningen och möts av en härlig atmosfär. En garderob med spegelskjutdörrar erbjuder smidig förvaring av både ytterkläder och skor. Grått klinkers på golvet och väggarna är vita.

Kök

Ett stilrent Myresjökök välkomnar med vita, släta luckor som harmoniserar vackert med marmormönstrade Dekton-bänkskivan och stänkskyddet. Under 2021 års köksrenovering installerades även en köksö med matchande Dekton-bänkskiva. Den maskinella parken från Electrolux består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn- och mikrovågsugn, spishäll (2019), fläkt samt diskmaskin från Bosch (2024). Vitoljat parkettgolv och väggarna är vita.

Intill köket finns gott om plats för att möblera ett rymligt matbord och mer därtill. Här blir det en plats för härliga måltider i trevligt sällskap. De stora fönstren och balkongdörren sprider ett behagligt ljus och ger en access ut till balkongen som vetter mot innergården.

Vardagsrum

Det ljusa och inbjudande vardagsrummet, som delar öppen planlösning med köket, badar i naturligt ljus från två väderstreck. Här trivs en stor soffa med tillhörande fåtöljer perfekt, medan den stilfulla platsbyggda bokhyllan tar hand om förvaringen. Vitoljat parkettgolv och väggarna är vita.

Från vardagsrummet når vi den imponerande terrassen om cirka 40 kvadratmeter i soligt söderläge. Här kan vi möblera en loungegrupp, solstolar och mycket mer. Terrassen blir ett extra rum under de varma dagarna och erbjuder en underbar utsikt mot Kungsparken.

Sovrum

Sovrum 1: I det rymliga master bedroom finns gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möblering. För att hålla ordning och organisera kläder och tillhörigheter finns generösa förvaringsmöjligheter i garderoberna bakom smidiga skjutdörrar. Även från detta rum når vi den ljuvliga terrassen. Vitoljat parkettgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2: Ett rum med generöst utrymme för möblering av säng, skrivbord och mer. Vitoljat parkettgolv och väggarna är rosa.

Sovrum 3: Ett mångsidigt rum som anpassas efter behov och önskemål, med gott om plats för möblering. För att hålla ordning och organisera finns generösa förvaringsmöjligheter i garderoben bakom smidiga skjutdörrar. Vitoljat parkettgolv och väggarna är tapetserade.

Badrum

Badrum 1: Helkaklat badrum med beige klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme samt duschhörna med vikbara duschdörrar.

Badrum 2: Helkaklat badrum med beige klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme, duschhörna samt tvättmaskin- och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

125 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Direktaccess till en underbar terrass om ca 40 kvm i soligt söderläge samt balkong mot innergården.

Andel i föreningen:

3.54985 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andel av årsavgift har ej specificerats av ekonomisk förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

697 641 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 697 641 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

0401

Lägenhetsnummer register:

1301

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Generalens Hage 53

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1937

Byggnadsår - kommentar:

Totalrenoverades 2011

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 103kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 104kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 mars 2024

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Slottsbron i Malmö

Organisationsnummer:

769618-4212

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Slottsbron i Malmö. Föreningen är en äkta förening som består av 49 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt fördelade i fyra delbyggnader med adresserna Slottsgatan 24 A-D. (Hus B, Största byggnaden, sju våningar, i huvudsak uppförd 1936, gamla Hermodshuset) Grynbodgatan 17-19 ( Hus A, består av fyra våningar och är uppförd under mitten av 1960-talet) samt Hospitalsgatan 16 A-D (Dessa två byggnader är de yngsta. Hus D, gatuhuset med tre våningar från 1990-talet liksom bakomliggande gårdsbyggnaden, hus C, i ett plan. Den senare är uppförd ovan underliggande garage som även sträcker ut sig under fastighetens gårdsbjälklag). Föreningen äger marken och byggnaderna totalrenoverades 2011. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen har ett gemensamt el- och vattenabonnemang som hanteras av Riksbyggen. Varje medlem betalar för sin faktiska förbrukning. Mätning sker varje månad och kostnaden läggs till på månadsavin med tre månaders fördröjning.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen erbjuder 23 garageplatser i varmgarage som kan hyras till en kostnad om 1000 kr/mån och 11 parkeringsplatser under tak som kan hyras till en kostnad om 900 kr/mån. Till alla 34 platserna finns laddstolpar (eventuell förbrukning av el debiteras på medlemmens avgiftsavi). Separat kösystem tillämpas. Kontakta Riksbyggen om du önskar ställa dig i kö. I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Gård:

Föreningen erbjuder ett härligt soldäck med grillmöjligheter och utemöbler som med fördel kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Delade utrymmen:

- Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmöjligheter. Någon gemensam tvättstuga finns därför inte. - I föreningen finns en övernattningslägenhet som är utrustad med badrum och kokvrå. Övernattningslägenheten kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/dygn (max 3 nätter i rad). - I källaren finns cykelrum och barnvagnsrum. - I föreningen finns även en miljöstation.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. I månadsavgiften ingår kabel-TV, fiberbredband (100/100 Mbit/s) och IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer). Basutbud på TV är fullt tillgängligt.

Renoveringar:

2010-2011 Totalrenoverades fastigheten.
2013 Skedde 2 års besiktning och de anmärkningar som fanns åtgärdades.
2016 Skedde 5 års besiktning och de anmärkningar som fanns åtgärdades.
2017 målades fönstren mot Slottsgatan.
2020 Föreningen har installerat laddstolpar för elhybrid och elbilar vid samtliga bilplatser.
2020 Underhåll av hissar, garage, trappa och trätrall.
2023 Målning av fönster mot Slottsgatan
2024 Energideklaration

Eftersom fastigheten är i gott skick sedan totalrenoveringen 2010-2011 planeras inga större renoveringar.

Föreningen följer en underhållsplan. För mer information om kommande renoveringar se underhållsplanen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde juli 2023 med 12%. Föreningen har budgeterat med en höjning 1/9-2024 med 4-5%.

Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Överlåtelseavgift om 1 433:- bekostas av köparen och pantsättningsavgift om 573:-/pant bekostas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, föreningens årsredovisning samt hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 3,19796 %
Andelstal kapital: 3,19799 %
Andelstal insats: 3,54985 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Köket renoverades år 2021.
Golven fick en vitoljad yta år 2021
Garderoben i master bedroom gjordes om för att maximera förvaringsutrymmet och optimera ytan år 2022.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Till lägenheten hör en balkong samt terrass, föreningen har inte kunnat svara på om balkongen/terrassen är upplåten med bostadsrätt.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Hatthylla, microvågsugn, garderober, tvättmaskin- och torktumlare samt köksö ingår i köpet.
Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Kameran till porttelefonen fungerar ej, ljudet är ok.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Gamla Väster är Malmös romantiska kullerstenskvarter. Trots att området ligger mitt i stan finns här ett behagligt lugn, inramat av historiska hus, murgröna och förtrollande innergårdar. Många av de pittoreska gathusen från 1800-talet finns kvar och skänker en särskild, nästan småstadskänsla åt området. Gamla Väster är en juvel i innerstaden och hem åt några av Malmös mest attraktiva och exklusiva adresser i city.

Under 1970-talet hotades området av rivning och modernisering med genomfarter och stora kommunikationsstråk. Ett antal kulturarbetare valde då att flytta till området, bildade en förening och lyckades, tillsammans med Malmö Museum, förhindra ingreppen. Bebyggelsen var på den tiden ganska nedgången, och har sedan dess rustats upp ordentligt. Namn som Långgårdsgränd, Gråbrödersgatan och Grynbodgatan påminner idag om stadsdelens historiska arv. Runt 80-talet började husen säljas för ansenliga summor och området fick den höga status det har än idag.

Arkitekturen på Gamla Väster är omväxlande och bjuder på mycket historia under en kort promenad. Dringenbergska gården har en fasad i empirstil, Jörgen Kocks hus är från 1500-talet och Asklunds hus anses vara Malmös första postmodernistiska hus, för att bara ta några exempel.

På Gamla Väster bor du som värderar läget högt. Det centrala läget vägs upp av närheten till grönskande Slotts- och Kungsparken. Sevärdheter som Malmö Slott ligger väldigt nära, med Lilla Torg, Stortorget och gågatan som alternativ för dig som hellre shoppar eller tar en drink på en uteservering.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. För dig som älskar mat är Gamla Väster ett fantastiskt alternativ med många omtyckta restauranger och caféer i de flesta kulinariska genrer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Grynbodgatan 17, 21133 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt