Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Gyllins Trädgård Lönnebergagatan 13A
3 095 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Avgift: 5 934 kr
inkl. kallvatten, digital-TV, bredband och bostadsrättstillägget. Uppvärmning och varmvatten ingår ej i avgiften, det betalar varje innehavare själv.
Boarea: 93 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 1
1 + 1/2 (loft)
Hiss: Nej
Modernt bostadsrättradhus med loft och access till härlig uteplats!

I populära Gyllins Trädgård kan vi nu presentera detta härliga bostadsrättradhus som passar perfekt för den moderna familjen eller för dig som söker extra utrymme. Byggd år 2014, har denna lägenhet en ljus och elegant design med öppet samband mellan kök och vardagsrum som skapar en naturlig rörelse mellan rummen - här är det enkelt att umgås och trivas. Vi bjuds på ett fint ljusinsläpp tack vara det stora fönstret och den helglasade terrassdörren ger oss access till trädäckad altan där vi kan avnjuta sköna sommarkvällar. Vardagsrummet stoltserar med en praktfull takhöjd och via spiraltrappan når vi loftet som möjliggör flexibla användningsmöjligheter. Lägg därtill två rogivande sovrumsmiljöer och helkaklat badrum i klassiskt grått och vitt med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. Här bor man med ett perfekt läge, omgivet av rekreationsområde och ändå nära till stadskärnan med goda kommunikationsmöjligheter via cykel, kollektivtrafik eller bil. Området är barnvänligt med förskola och lekplatser bara en kort promenad bort. Välkomna på visning!

Visningar

onsdag 22 maj 18:30 - 18:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för såväl öppen som sluten förvaring där säsongens alla ytterkläder kan stuvas in i väntan på rätt årstid.

Sovrum

På höger hand når vi hemmets första sovrum som är ljust och rymligt. Här vilar ett parkettgolv, väggarna är vitmålade och längs ena väggen finns utmärkt förvaringsutrymme i form av skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet är i helkaklat utförande med grått klinkergolv tillsammans med väggar kaklade i vitt. Här finns wc, dusch bakom vikbar vägg i glas, handfat på kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk.

Kök

Vi tar oss in till det stilfulla köket som ger plats för matbord och härifrån har vi access till uteplatsen. Här bjuds vi på fina förutsättningar med bra förvaringsmöjligheter bakom vita släta skåpsluckor och mörkt kakel ovanför arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består utav spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Golvet pryds utav parkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Köket ligger i kontakt med det öppna och ljusa vardagsrummet som bjuder in med härlig rymd och spiraltrappa som tar oss upp till loftet. Även här vilar ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Innanför vardagsrummet har vi nästa sovrum som är något mindre än föregående och lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller kontor. Återkommande parkettgolv och vitmålade väggar.

Loft

Härligt loft med flera fönster och gott om plats för säng, nattduksbord, skrivbord eller förvaringsmöbel. Enhetligt parkettgolv möter väggar i vitt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

93 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2 - 3

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Digital-TV, bredband och telefoni levereras via Telia (Fiber). Ingår i månadsavgiften.

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har access till en härlig trädäckad uteplats med tillhörande gräsplätt som är inhägnad av häck. I anslutning till uteplatsen finns också ett förråd.

Andel i föreningen:

6.25 %

Andel av årsavgift:

6.25 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Andelstal: 6,25000 %. Andelstal insats: 6,36454 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 031 968 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1 031 968 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

12

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lejonhjärta 6

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2014

Uppvärmning:

Värmepump-frånluft (el)

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 53kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 30 maj 2017

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Lejonhjärta i Malmö

Organisationsnummer:

769617-8495

Organisationsform:

Bostadsaktiebolag (andelsrätter)

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Lejonhjärta 6 i Malmö kommun. På fastigheten finns 16 radhuslägenheter. Byggnaderna är uppförda 2014. Fastighetens adress är Lönnebergagatan 11, 13 & 15 i Malmö. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

I föreningen finns gemensamma grönytor och sittplatser samt två miljöhus. Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter.

Föreningen är delaktig i Samfälligheten Lejonhjärta tillsammans med Bonums Brf Rödeken, Brf Rosariet, Brf Trädmästaren och MKB. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar kommunikationsytor, grönytor, parkering, belysning samt dagvattenledningar inom området.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

brf.lejonhjarta@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns totalt 24 st p-platser i föreningen. Kostnaden per plats är 200 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser.

Bredband/TV:

Digital-TV, bredband och telefoni levereras via Telia (Fiber). Ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

2016 - Garantibesiktning.
2017 - Underhålla av kropparna utvändigt.
2019 - Garantibesiktning.
2021 - Målning av fasaderna.
2022 - Underhållsspolning av avloppsstammar.
2024 - Service av värmepannan.

Planerade renoveringar:
Underhåll av värmepannor, eventuellt under 2025.

Tillåter föreningen delat ägande:

Prövning görs i varje enskilt fall.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

2023-01-01 höjde föreningen avgiften med 5% och 2024-01-01 höjde man med 6%.
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp.

Antal lägenheter:

16

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-04-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd som är placerad i anslutning till altanen.

Till lägenheten hör en altan, föreningen har inte kunnat svara på om altanen är upplåten med bostadsrätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalitet är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo vid Gyllins Trädgård är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här är även en stormarknad med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt omkring sig.

Gyllins Trädgård är ett delområde till stadsdelen Husie och beläget i östra delarna av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägen golfbana kanske passar en del, eller en liten tripp till bokskogen som inte ligger allt för långt bort.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Lönnebergagatan 13A, 21245 Malmö

Alla lediga objekt