Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Hyllie Allétorget 10
2 250 000 kr
Avgift: 3 531 kr
Inkl. värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 174kr/månad tillkommer för tv och bredband via Tele2.
Boarea: 49 m2
Rum: 2
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Perfekt läge och modern design – Utmärkt tvårummare med rymlig balkong nära Hyllie Station!

På femte våningen möts du av denna charmiga tvårummare med stora fönster som släpper in härligt ljus och generös takhöjd som ger en känsla av rymd. Köket och vardagsrummet flyter samman i en öppen planlösning som inbjuder till social samvaro, och från vardagsrummet leder en dörr ut till den rymliga balkongen som vetter mot gården. Boendet har ett utmärkt läge med bara några minuters promenad till Hyllie Station, matbutiker och Emporia. Varmt välkommen att uppleva detta underbara hem på visning!

Visningar

onsdag 22 maj 16:30 - 17:00
Boka tid för visning!
söndag 26 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar hissen upp till femte våningen där hallen möter oss med eleganta mörka klinkers på golvet, både snyggt och funktionellt. Här finns gott om plats för att hänga av sig i form av garderob. Vidare in möts vi av stilrent släta vita samt gråa väggar som ger en fin kontrast mot den fina ekparketten på golvet.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet välkomnar med stora fönster från golv till tak som kombineras med en generös takhöjd på hela 2,7 meter! Här finns gott om plats för en bekväm soffgrupp, TV och matbord. Från vardagsrummet leder en dörr ut till den härliga balkongen i västerläge, som är rymlig och ligger lugnt till med utsikt mot föreningens trevliga innergård.

Kök

Svarta köksluckor (Vedum) tillsammans med vitt kakel och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, diskmaskin, inbyggd mikro, ugn och fläkt. Köket bjuder på utmärkta förvaringsmöjligheter som såväl tilltagna arbetsytor. Samtlig utrustning från Bosch.

Sovrum

Vägg i vägg med vardagsrummet nås vidare sovrummet som rymmer gott om plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbel. Längs med ena sidan av rummet finns dessutom extra plats till förvaring i form av garderober.

Badrum

Helkaklad badrumsmiljö med vita kaklade väggar tillsammans med svarta klinkers på golv. Badrummet är utrustat med wc, dusch bakom glasvägg, handfat med kommod, spegel, spotlights i tak, tvättmaskin och torktumlare (Bosch) samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

49 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Varav sovrum:

1

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.0533 %

Andel av årsavgift:

1.0534 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

726 401 kr

Lägenhetsnummer förening:

1402

Lägenhetsnummer register:

0352

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Frigg 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Cortado

Organisationsnummer:

769616-2143

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Cortados hus byggdes av Riksbyggen och uppfördes år 2018-19, med inflyttning under 2019. Bostadsrättsföreningen består av 78 välplanerade bostadsrätter varav 8 unika Townhouses, centralt beläget vid Hyllie Allétorg i Malmö. Bostadsrätterna är mellan 1-4 rok på 33,5-110 kvm, alla med egen balkong eller uteplats.

Lägenheterna är modernt utrustade och disponerade för att passa en aktiv livsstil. Öppna ytor med möjligheter att sköta vardagsbestyr och samtidigt umgås är självklarheter. Privata sovavdelningar med bra förvaringsmöjligheter likaså. Här finns naturligtvis snabbt bredband med uttag i alla rum och vitvaror som använder den senaste tekniken för att hålla nere vatten- och energiförbrukningen. Här finns också tvättutrustning i den egna bostaden för bekväm klädvård.

Byggnaden är miljöcertifierad Silver och energieffektiv, se bifogad certifiering under fliken dokument.

Som boende i Brf Cortado ska man enkelt kunna leva ett aktivt och hållbart liv. Riksbyggen har därför försett föreningen med både cykelpool och cykelverkstad där man kan sköta om cykeln. Det finns även cykelförråd, dels i källaren men också ett med ingång från både Hyllie Allé samt innergården. I Brf Cortado kan man dessutom klara vardagen utan egen bil. Föreningen äger två lådcyklar som medlemmar kan hyra via appen GoRide. Behöver du någon gång ta bilen finns bilpool redan etablerad i området. Som boende i föreningen ingår medlemskapet i bilpoolen i avgiften i 10 år.

Föreningen har gemensam el där den faktiska förbrukning av elen faktureras. Även vatten (varmt och kallt) faktureras efter verklig förbrukning. Både el och vatten faktureras månadsvis men med tre månaders förskjutning.

Varje trapphus har sin egen takterrass med plats för sittmöbler, planteringar och härlig utsikt. Här kan man umgås om inte den egna balkongen skulle räcka till för sällskapet.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

info@brfcortado.se

Hemsida:

https://brfcortado.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkeringsmöjligheter finns på gatan men även boendeparkering i närliggande P-hus i området. Kontakta P-Malmö för mer information om kostnad och eventuell kötid.

Bredband/TV:

Bredband och kabel-TV via Tele2 vilket utgörs av ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften med 174 kr/mån (100/100). I maj 2024 kommer föreningen att byta leverantör till Ownit med snabbare bredband (1000/1000) för en kostnad om 79 kr/mån, och där kabel-TV blir ett fritt val.

Renoveringar:

Då huset är nybyggt finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen sänkte avgifterna med 10% i november 2020. Föreningen har 2022-08-30 amorterat 2 miljoner på sina lån och fått villkorsändring på lånen. Föreningen höjde senast avgiften med 5% per 2023-01-01. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Antal lägenheter:

78

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

Andelstal insats: 0,98244 %

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Lägenheten är pantsatt.

Individuell mätning och debitering av el samt varmvatten tillkommer till avgiften.

Ett obligatoriskt tillägg om 174:-/månad tillkommer på angiven avgift och avser kabel-tv och bredband via Tele2.

Föreningen har gemensam takterrass vilken får lov att nyttjas av medlemmarna.

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Allétorget 10, 21533 Malmö

Alla lediga objekt