Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Hyllie Sivs Gränd 3A
4 995 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Avgift: 7 828 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/mån tillkommer för kabel-tv och bredband.
Boarea: 112 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja

Mitt i Hyllie finns nu ett helt unikt tillfälle att förvärva en av de eftertraktade etagelägenheterna med egen takterrass! Bostaden bjuder tilltalande planlösning där 112 kvm fördelas i etage på två plan (våning 3+4) och med tre rymliga sovrum, stor walk-in closet som även enkelt kan bli ett fjärde sovrum, dubbla badrumsmiljöer och dessutom med en helt underbar takterrass om ca 50 kvm som kröner hela bostaden och gör den till något alldeles extra! Njut av underbar utsikt över Hyllies takåsar och bo på centralt läge i området med en minuts promenad till Hyllie Station. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar hissen till fjärde våningen där vi välkomnas in i hallen som bjuder på klinkergolv tillsammans med sobert ljusgråa väggar. Fönster i entrédörren skänker extra ljusinsläpp till hela hallen. Släta ljusgråa väggar tillsammans med ekparkett på golv, vilket återfinns enhetligt i hela bostaden. Ytterligare plats till både förvaring finns i form av garderober längre in.

Kök

På höger sida finner vi köket som bjuder på vita köksluckor (Vedum) tillsammans med grått kakel och mörk bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl och frys, inbyggd mikro, induktionshäll och ugn (pyrolys). Samtlig utrustning i köket är från Siemens, köksfläkt (Franke).

Vardagsrum

Vidare öppnar vardagsrummet upp med plats för större soffgrupp och tv-hörna. Ljusgråa väggar kombineras med ekparkett på golv, vilket återfinns enhetligt i hela bostaden.

Takterrass

Vi tar trappan en våning upp till bostadens egna takterrass om ca 50 kvm som bjuder på många soltimmar från förmiddag till kväll!

Badrum ovanvåning

Helkaklat badrum med mörka klinkers på golv tillsammans med vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch bakom glasvägg. tvättmaskin och torktumlare. Skåpsförvaring och bänkskiva finns ovan.

Sovrum 1

En våning ner finner vi sovavdelningen där första sovrummet nås på vänster sida. Vägg i vägg finns dessutom en rymlig walk in closet med fönster som plats för både kläder och skor, som är utav väldigt rymlig storlek och som hade kunnat göras om till ett fjärde sovrum om så önskas.

Sovrum 2

Det andra sovrummet vetter mot gårdssidan och kan nyttjas perfekt som barnrum, hemmakontor eller gästrum. Ljusgråa väggar tillsammans med ekparkett på golv. Garderobsförvaring längst med ena sidan av rummet.

Sovrum 3

Vägg i vägg finner vi slutligen det tredje sovrummet som är i liknande storlek som det andra. Även här bjuds det på ljusgråa släta väggar tillsammans med ekparkett som vilar på golvet.

Badrum bottenvåning

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med mörka klinkers på golv. Utrustat med badkar, handfat med kommod, wc och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

112 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Andel i föreningen:

1.97222 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Kontakta mäklaren för mer information.

Lägenhetsnummer förening:

3403/LM1307

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Elkostnad:

4 200 kr/år

VA:

2 400 kr/år

Försäkring:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

9 600 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf Navet i Hyllie

Organisationsnummer:

769636-1208

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Navet är centralt beläget i Hyllie och består av 86 st. lägenheter och 1 st. lokal, fördelat på tre hus med sju våningar och källare. Allt ifrån smart planerade ettor till tvåor och treor med loft på markplan, samt unika townhouse i etage på Sivs Gränd. Här har du möjlighet att träffa dina grannar i husets fina entrélobby utmed Hyllie Allé. I anslutning till den finns en cykelverkstad som blir en naturlig samlingspunkt för dig och dina grannar. Självklart finns det en prunkande grön gård med sittplatser och möjlighet att grilla. Du har dessutom tillgång till en takterrass med utsikt över Hyllies takåsar. I anslutning till den finns en fin gemensamhetslokal med kök.

Brf Navet i Hyllie bygger vi centralt med allt du behöver precis utanför dörren och hela världen inom nära räckhåll. Här finns bland mycket annat Emporia, ett alldeles nytt badhus och Malmö Arena. Hyllie är ett av Sveriges snabbast växande företagsområde, så du kan både bo och arbeta här. Från Hyllie Station avgår flera bussar och tåg till Köpenhamn och centrala Malmö. In mot staden leder också cykelvägar som tar dig till jobbet, skolan eller stranden. Barnomsorg och skolor är en viktig del i Hyllies utbyggnad. Ett stenkast bort ligger Hyllievångskolan som inrymmer Iduns förskola och Malmös modernaste grundskola från förskoleklass upp till årskurs sex. I området planeras även för fler förskolor och lekplatser.

Riksbyggen sköter förvaltningen i föreningen.

Gemensamma utrymmen:
1st miljörum, 1st gemensamhetslokal, 2 st takterrasser, 5 st cykelrum, 1 st barnvagnsrum, 3 st rullstolsfrd/laddningsförråd

Adresserna tillhörande fastigheten är Atles gata 3A-B, 5, 7A-D, Hyllie Allé 24A-C, Sivs Gränd 1A-C, 3A-b, 5A-E

Föreningen tillämpar gemensam el.

Äger föreningen marken:

Ja.

Parkering:

Parkeringsplats i närliggande P-hus tillhandahålls av P-Malmö, kösystem tillämpas. Kontakta P-Malmö för mer information. Föreningens medlemmar ansluts till en bil- och cykelpool via M vid inflyttning. Anslutningen till M varar f r o m första inflyttning och löper i 5 år och. Kostnaden för anslutning av samtliga hushåll står Riksbyggen för under den första 5-årsperioden. Föreningen har reserverat ett antal p-platser i intilliggande P-huset Hyllie Allé där föreningens medlemmar kan hyra p-plats till rabatterat pris. Kösystem tillämpas även för dessa platser.

Bredband/TV:

Kabel-tv, bredband och ip-telefoni via Tele 2.

Renoveringar:

Nyproduktion

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 25% vid årsskiftet 2023/2024. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1425 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 575 kr/pant.

Antal lägenheter:

86

Överlåtelseavgift:

1425 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

575 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från ekonomisk plan och https://www.riksbyggen.se/navet/ Spekulanter uppmanas att noga läsa igenom informationen och hänvisar för ytterligare frågor till föreningen.

Allmänt

Säljarna önskar upplysa om att hatthyllan och garderober ingår i köpet.

Säljarna upplyser om att det finns möjlighet att installera bubbelbad/jacuzzi på takterrassen.

Låg elkostnad på ca 350kr/månad, 4 personer
bor i lägenheten idag.

Lägenheten är pantsatt.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Sivs Gränd 3A, 21536 Malmö

Alla lediga objekt