Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Hyllie Tors Gränd 25
3 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 826 kr
Inkl. värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 222 kr/mån på månadsavgiften och avser Telia Triple play (tv, bredband och ip-telefoni).
Boarea: 79 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Ljus och trivsam trerummare med stor balkong i västerläge!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade trea med tilltalande planlösning! Lägenheten bjuder på en fantastisk balkong av väl tilltagna kvadratmeter och belägen i västerläge. Här bor man på lugnt och eftertraktat läge i området i stabil förening och ett stenkast från Hyllie Station, City Gross, skola och förskola. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar hissen från markplan till andra våningen där denna otroligt välplanerade trea välkomnar med beiga klinkers på golv som sedan övergår till ekparkett i kombination med sobert vita väggar i hela bostaden. På höger sida i hallen finns gott om plats till avhängningsmöjligheter och vidare finns ytterligare förvaringsutrymme i form av större klädkammare/förråd.

Kök

Välplanerad köksmiljö (Vedum) där vita köksluckor samspelar med vitt kakel och vacker bänkskiva i sten. Gott om plats för större matbord intill fönstret i köket. I köket finns utmärkta arbetsytor som såväl förvaringsutrymme bakom skåp och lådor. Köket är utrustat med rostfri kyl och frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn och fläkt (Franke). Samtlig utrustning från Siemens.

Vardagsrum

Vidare öppnar lägenheten upp med vardagsrummet som bjuder på gott om plats till större soffgrupp och trevligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Härifrån finns dessutom utgången till den sköna balkongen belägen i eftertraktat västerläge. Balkongen är av generösa kvadratmeter och här ryms både loungedel och matbord. Eldriven markis finns även installerat på balkongen, tack vare den kan man även nyttja balkongen de varmaste sommardagarna.

Sovrum 1

Vägg i vägg med vardagsrummet nås master bedroom som är av väl tilltagna kvadratmeter med plats för både dubbelsäng, sängbord och mer därtill. Längst med ena väggen finns gott om förvaringsutrymme i form av praktisk skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2

På höger sida vid entrén finns det andra sovrummet, vilket är perfekt som gästrum, barnrum eller varför inte hemmakontor? Trestavs ekparkett på golv tillsammans med släta vita väggar, vilket återfinns i resterande av bostaden.

Badrum

Helkaklat badrum i neutrala färgval med vitt kakel på väggar som kombineras med bruna klinkers på golv. Badrummet är utrustat med takdusch bakom glasvägg, handfat med kommod, spegel, wc, tvättmaskin och torktumlare (Siemens) samt arbetsytor och skåpsförvaring ovan. I badrummet finns även golvvärme, för ytterligare komfort.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Andel i föreningen:

1.8505 %

Andel av årsavgift:

1.85 %

Lägenhetsnummer förening:

1107/LM1107

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tor 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd

Förening

Namn:

Brf Hyllie Parkhus

Organisationsnummer:

769632-5914

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Hyllie Parkhus är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 63 lägenheter på fastigheten Malmö Tor 3 i Malmö, samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna består av 33 st 2 rok, 28 st 3 rok, och 2 st 4 rok. Det finns 1 st föreningslokal i föreningen samt en gemensam takterrass. Det finns en gemensamhetsanläggning där sopkassuner, dagvattenhantering och parkering för rörelsehindrade ingår. Huset består av ett lamellhus i sex våningsplan utan källare. Uppvärmning är fjärrvärme. Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken).

Grönskande innergård skapad av landskapsarkitekt Maja Rytorp. Växtkonceptet på gården är inspirerat av ett savannlandskap och böljande markyta i form av tre kullar i olika storlek och höjd stärker denna upplevelse. Sittplatser och mötesplatser finns också samt grillplats. Fastigheten har solceller på taket, vilket innebär både ett hållbarhetsfokus och det påverkar även föreningens ekonomi positivt då det kan sänka driftskostnaden.

Nyttjanderättsavtal upprättas med grannfastighet avseende gården.

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna, hyran är 400 kr/dygn.

Kostnad för hushållsel är beroende av levnadsvanor och förbrukning. Retroaktiv debitering utefter faktisk förbrukning.

Föreningen har en gemensam takterrass som får lov att nyttas av medlemmarna.

Parkering:

I området råder boendeparkering, kontakta Malmö stad för tillstånd. Föreningen har 30 st garageplatser i intilliggande parkeringshus. För mer info och plats kontakta Malmö Stad på tfn 040-6056900 .

Försäkring:

Kollektivt bostadsrättstillägg ingår via föreningen. Som medlem behöver man endast teckna separat hemförsäkring.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel- TV och fiberoptiskt bredband via Telia Triple Play (IP-telefoni, bredband och digital-TV). Obligatoriskt tillägg till avgiften om 222:-/månad.

Renoveringar:

Nybyggnation (2019)

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 8% 1 Januari 2024, inga fler planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Antal lägenheter:

63

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://hyllie-parkhus.smartbrf.se/boparm/boparm

Allmänt

Lägenheten är pantsatt.

Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer på angiven månadsavgift, för Telia Triple Play.

Föreningen har även en gemensam takterrass som kan nyttjas av medlemmarna.

Säljarna har installerat en eldriven markis på balkongen.

Golvvärme finns i badrummet.

Säljarna önskar upplysa om att klädhängaren i hallen inte ingår i köpet.

Föreningen tillämpar individuell mätning av el. Lägenhetsinnehavaren debiteras utifrån faktisk förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Tors Gränd 25, 21534 Malmö

Alla lediga objekt