Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Hyllie Ymers Gata 23B
3 195 000 kr
Avgift: 4 532 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 227 kr/månad tillkommer på angiven månadsavgift via ComHem och avser tv, bredband och ip-telefoni.
Boarea: 75.8 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Välplanerad trerummare med två balkonger!

Nu finns möjlighet att förvärva en av de eftertraktade treorna i populära Brf Prisma med hela två balkonger! Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt två rymliga sovrum på lugnt läge mot gårdssidan. Smakfullt helkaklad badrumsmiljö. Bo i stabila Brf Prisma med låg månadsavgift och intill Hyllies stadspark med trevliga promenadstråk och grönskande parkmiljö. Dessutom bara några minuters promenad till Hyllie Station, Emporia och City Gross. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vardagsrum

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

75.8 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Andel i föreningen:

1.029 %

Andel av årsavgift:

1.03 %

Lägenhetsnummer förening:

1322/LM1203

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd

Förening

Namn:

Brf Prisma Hyllie

Organisationsnummer:

769622-7201

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Prisma Hyllie består av 115 lägenheter om 1-4 rok. Föreningen har 3 huskroppar med bostadsrättslägenheter.
Husen är belägna på trevligt läge precis intill Hyllies nya stadspark.
Cykelförvaring finns både på innergården och i garaget. Föreningen har ett övernattningsrum som kostar 300:-/natt att hyra samt en lokal som är uthyrd.

Brf Prisma Hyllie har tecknat ett gruppabonnemang, boende behöver alltså inte själva teckna ett el-abonnemang. Elen debiteras utifrån faktisk förbrukning för varje lägenhet. Föreningen mäter den faktiska förbrukningen per lägenhet en gång per kvartal och justerar kostnaden mot det man har betalt.

Kostnaden för varmvatten debiteras också utifrån faktisk förbrukning. Föreningen mäter den faktiska förbrukningen kvartalsvis och bostadsrättsinnehavaren debiteras därefter för sin förbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
www.brfprismahyllie.se

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@brfprismahyllie.se

Hemsida:

www.brfprismahyllie.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 38 st garageplatser (varav 13 st laddplatser, då tillkommer 187kr/månad) med en avgift på 1122 kr, kösystem tillämpas. Det finns även 5 st. MC-platser i garaget, kostnad för dessa är 364kr/månad. Boendeparkering finns i P-Malmös garage; P-huset Hyllie Allé 12 st platser och P-huset Hyllie 18 st. platser. Kontakta P-Malmö för mer information. Föreningen har en bilpoolsplats utomhus. Som boende i föreningen har man fritt medlemskap i Volvo On Demand's bilpool t o m september 2029.

Bredband/TV:

Bostadsrättsföreningen har tecknat ett förmånligt gruppavtal med Tele2. Paketet innehåller bredband via Fiber med hastigheten 100 MBit/s, Telefoni Bas samt Digitalt basutbud för TV. Detta för ett obligatoriskt tillägg på avgiften med 215 kr/mån.

Renoveringar:

Föreningens hus färdigställdes i december 2019 och därmed inget behov eller planer på renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Accepteras.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Antal lägenheter:

115

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt

Ett obligatoriskt tillägg om 215 kr/månad tillkommer på angiven månadsavgift via Tele2 och avser tv, bredband och ip-telefoni.

Föreningen tillämpar individuell mätning för varmvatten och el, avläsning sker kvartalsvis.

Lägenheten är pantsatt.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren har tagit bort skiljeväggen mellan de båda sovrummen och installerat en industriglasvägg med dörr där emellan istället. Skulle man som köpare vilja ha en vägg återställd istället för nuvarande glasvägg, så kan säljaren bekosta och ordna det.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Ymers Gata 23B, 21535 Malmö

Alla lediga objekt