Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Käglinge Basketbollsvägen 15
4 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 125 m2
Biarea: 28 m2
Tomtarea: 865 m2
Familjevänlig enplansvilla med njutbar trädgård!

Välkommen till din drömbostad i Käglinge – en enplansvilla som förenar bekvämlighet, stil och trivsel på bästa sätt! Detta fantastiska hem erbjuder en harmonisk atmosfär och är designat för att skapa minnesvärda stunder med familj och vänner.

Det första som möter dig är det ljusa och sociala köket, vars nyare inredning i valnöt ger en exklusiv touch. Här finns gott om plats för ett stort matbord intill fönsterpartiet, vilket ger en vacker utsikt och en känsla av samhörighet med trädgården utanför. Med en direktaccess till den stenlagda uteplatsen blir det enkelt att förlänga sommarkvällarna och njuta av utomhuslivet.

Vardagsrummet, som gränsar till köket, badar i strålande ljusinsläpp och erbjuder generösa ytor för både vardagsmys och underhållning. De två badrumsmiljöerna ger all den bekvämlighet en familj behöver för att underlätta vardagsbestyren. Dessutom finns ett separat tvättrum/grovkök med egen ingång för ökad praktisk användning.

Boendet har upp till hela fyra sovrum, varav master bedroom imponerar med en-suite faciliteter för att skapa en privat och avskild oas. Här kan du koppla av och återhämta dig i lugn och ro.

Trädgården är en pärla med en mysig stenlagd uteplats delvis under tak, perfekt för att avnjuta måltider utomhus eller umgås med nära och kära. De stora grönytorna omges av insynsskyddande grönska, vilket ger en privat och fridfull atmosfär.

Denna enplansvilla i Käglinge är inte bara ett hem utan en plats där du kan skapa livslånga minnen och njuta av det goda i livet. Missa inte chansen att kalla detta fantastiska hus för ditt hem! Varmt välkomna på visning och låt drömmen bli verklighet.

Visningar

söndag 26 maj 11:00 - 11:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och inbjudande hall med tåligt trälaminat i kombination med ljusgrå väggar. Plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i klädkammare finns att tillgå.

Badrum 1

Från hallen når vi hemmets första badrum som är inrett med ljus plastmatta på golv och ljust mönstrad våtrumstapet på väggar samt ljusbringande fönster. Inredningen består av handfat, wc, spegelskåp och dusch.

Kök

Vidare in väntar en elegant köksmiljö med originalstommar från Ballingslöv och luckor i valnöt signerad IKEA med accentuerande arbetsytor i ljusgrå laminat med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i rostfritt från IKEA (2017), diskmaskin i rostfritt från Bosch, spis/ugn i rostfritt från Bosch samt fläkt från Chateau i svart (1991). I anslutning till köket finns den generösa matplatsen intill ljusbringande fönsterparti som ackompanjeras av en delvis glasad dörr ut mot den stenlagda uteplatsen och trädgårdsglädjen i dess förlängning. På golvet ligger trälaminat i kombination med målade väggar i ljusgrått.

Tvättstuga/grovkök

Från köket når vi även ett rymligt grovkök med plastmatta på golv och ljusa väggar. Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin från Samsung och torktumlare från Bosch samt vask och förvaring.

Vardagsrum

Via vackert valv mynnar köket vidare ut i ett strålande ljust vardagsrum, som kännetecknas av enhetligt trälaminat på golv och ljust målade väggar. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som middagsbord och sköna fåtöljer. Fantastiska fönsterpartier skänker ett underbart ljusinsläpp som bidrar till den luftiga och öppna känslan.

Sovrum 1/Allrum

Från köket når vi hemmets första sovrum som bjuder in med vida kvadrat och flertalet möbleringsalternativ. Mörkt trälaminat möter målade väggar i sober grön kulör och ett strålande fönsterparti.

Sovrum 2

Det andra sovrummet förser oss med plats för enkelsäng och skrivbord och erbjuder ett snyggt trälaminat på golv i samspel med målade väggar i sobert beige samt ljusbringande fönsterparti.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är av liknande storlek med plats för enkelsäng och skrivbord. Golvet pryds av mörkt trälaminat i kombination med ljust målade väggar och fönsterparti.

Sovrum 4

Mastersovrum med en suite, inviterar med vida kvadrat som ger plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger ett ljust trälaminat som möter målade väggar i latte samt ljusbringande fönsterparti. Förvaring finns i garderobsmöbel.

Badrum 2

Även badrummet som ligger i anslutning till mastersovrum förser oss med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Inredningen består av handfat i vitt, spegelskåp, wc och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

125 kvm

Biarea:

28 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

TV & Bredband:

TV via Telenor och fiberbredband via ownit ingår i samfälligheten.

Pantbrev:

1

Pantbrev summa:

1 358 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

friliggande 1-plansvilla

Byggnadsår:

1991

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plastbelagd plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Garage är integrerat med villan.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 97kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 81kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 2 mars 2024

Övrigt:

Fiber upp till 1000/1000Mbit/s och fiber-tv finns och ingår i samfälligheten.

2013 byttes fjärrvärmeväxlare.


Kända fel och brister:
Spricka i handfat på gäst-wc.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

13 500 kr/år

Elkostnad:

7 500 kr/år

VA:

7 087 kr/år

Väg/samfällighet:

2 400 kr/år

Renhållning:

700 kr/år

Total driftkostnad:

31 187 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

I avgiften för samfällighet ingår fiber 1000mbit/s och fiber-tv.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Basketbollen 7

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Käglinge GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele.

Planbestämmelser:

Detaljplan (1989-05-25) Fastighetsplan (1989-05-17)

Tomtarea:

865 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Upplev lyxen av en välskött trädgårdstomt som blir din oas för avkoppling. Här erbjuds vi en fantastisk stenlagd uteplats av vida kvadrat där du kan njuta av sol hela dagen under de varma sommardagarna. I anslutning till huset finns garage och uppfart som ytterligare bonus.

Försäkringsbolag:

Trygg-Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 781 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1991

Taxeringsvärde:

1 830 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

951 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området ligger angränsande till Oxie, som i sin tur ligger beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö. Mycket populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus. Här finns närhet till både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till att många barnfamiljer hittat till området. Fler och fler finner fördelarna här, då befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Likaså finns Länsväg 101 som en bra anknytning till centrala Malmö. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

För den som inte tar sig in till någon av de större, kringliggande städerna dagligen finns Oxie Centrum i närheten. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Basketbollsvägen 15, 23842 Oxie

Alla lediga objekt