Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Käglinge Käglinge bygata 32
5 192 000 kr som utgångspris
Boarea: 142 m2
Biarea: 48 m2
Tomtarea: 680 m2
Välskött poolvilla i grönskande kvarter!

Stig in i ett paradis av komfort och elegans i denna enplansvilla som ligger inbäddad i familjevänliga kvarter i Käglinge. Med en interiör som strålar av ljus och rymd, erbjuder denna villa det ultimata hemmet för avslappnat umgänge och underbara stunder tillsammans.

Stoltserande med ett socialt kök i elegant vitt, komplett med en generös halvö och vackert ljusbringande burspråk, bjuder detta utrymme in till kulinariska äventyr och samtidigt utrymme för gemenskap vid det större matbordet. Det vidsträckta vardagsrummet är en oas av harmoni med en öppen spis och imponerande fönsterpartier som leder dig ut till det njutbara uterummet i inglasat utförande, med trädgårdsglädjen i sin förlängning.

Med upp till fyra generösa sovrum, inklusive ett mastersovrum med direkt utgång till uterummet och gott om förvaringsutrymme i garderober, är detta hem perfekt anpassat för familjen. Två helkaklade badrum, varav det ena är utrustat med ett avkopplande badkar och det andra direktåtkomlig till en bastu, erbjuder en extra touch av lyx och bekvämlighet.

Utöver detta erbjuder villan ett praktiskt grovkök fullt utrustat för alla dina behov. Trädgården är en underbar oas av välmående, med en inbjudande pool och flera uteplatser som är perfekta för avkoppling och underhållning. Omringad av en frodig grönskande häck, njuter du av fullständig integritet och lugn.

Slå till nu och upplev det ultimata i bekvämt och lyxigt familjeliv i denna välskötta enplansvilla i barnvänliga Käglinge.

Visningar

söndag 26 maj 12:00 - 12:30
Boka tid för visning!
måndag 27 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen inviterar med elegant ljust klinkergolv och ett fint ljusinsläpp ifrån entrédörrens sidofönster som ackompanjeras av ljusa väggar. Bra med plats för avhängning av ytterkläderna finns att tillgå samt förvaring i garderob. Valv in mot kök ger ett ljust och luftigt intryck.

Kök

Direkt på höger hand väntar en smakfull köksinteriör med stommar från Marbodal, med utmärkt förvaring bakom nyare luckor i vitt (2012) och med accentuerande arbetsytor i ek samt ljust kakel ovan. Den maskinella utrustningen i vitt består av kombinerad kyl och frys (2021) i dubbel upplaga, diskmaskin (2021), inbyggd mikrovågsugn (2020), induktionshäll (2005), inbyggd ugn (2020) och fläkt. Trevligt ljusinsläpp genom vackert burspråk och i direkt anslutning finns plats för ett stort middagsbord för både familj och vänner. Enhetligt golv liksom i hall och ljusa väggar.

Vardagsrum

Vidare in möts vi av oemotståndliga allrumskvadrat, där flertalet fönsterpartier förstärker det luftiga intrycket tillsammans med ljusbringande terrassdörr mot det inglasade uterummet med trädäck och trädgård i sin förlängning. Klassisk parkett pryder golvet tillsammans med vita väggar med fondvägg i ton av syrén och stämningshöjande öppen spis. Dessa fantastiska ytor inrymmer med lätthet såväl soffgrupp som middagsbord om man så önskar.

Uterum

Njutbart uterum i inglasat utförande med ljus klinker på golv med matchande tak och väggar. Helglasade skjutpartier ut mot trädgård.

Sovrum 1

Via vardagsrummet når vi hemmets mastersovrum som är av mycket god storlek och som med fördel kan möbleras med både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar med bård samspelar fint med ett rikligt ljusinsläpp ifrån fönsterpartier samt direktaccess till det inglasade uterummet. Ypperlig förvaring erbjuds i skjutdörrsgarderob med spegel.

Badrum

I anslutning till mastersovrummet finns ett av hemmets badrum placerat med kakel och klinker i jordnära toner (2016) samt ljusbringande fönster med frostat glas. Badrummet är välutrustat med vackert badkar med lejontassar, dubbla handfat med vit kommod, väggskåp och spegel samt wc.

Sovrum 2

Det andra sovrummet förser oss med ljusinsläpp ifrån fönster och tapetserade väggar i sobert blått som accentueras av enhetlig parkett. Här finns plats för både enkelsäng och skrivbord. Garderoben tar hand om säsongernas plagg på bästa sätt.

Sovrum 3/kontor

Det tredje sovrummet är i dagsläget inrett som kontor med plats för såväl skrivbord och bokhylla som ytterligare förvaringsmöbel om så skulle önskas. På golvet ligger ett snyggt trälaminat i kombination med väggar i ljusblå kulör och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum 4

Även i det fjärde och sista sovrummet inrymmer både enkelsäng och skrivbord. På golvet ligger klassisk parkett som möter ljust tapetserade väggar med effektfullt mönstrad fondvägg och ljusbringande fönsterparti. Bra med förvaring finns i garderob.

Tvättstuga

Välförsett tvättrum som även tjänar som praktisk groventré, med ytterdörr samt ingång via garage. Här finner vi grått klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare, vask, mangel och bra arbetsytor samt förvaring. Tvättstugan renoverades 2016.

Badrum 2

I anslutning till tvättstugan finner vi hemmets andra badrum i helkaklat utförande med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och duschväggar i glas. Här finns även direktaccess till bastu.

Trädgård

Underbar trädgårdstomt med stor gräsyta och uteplatser i flertalet solvänliga lägen som ramas in av både stilrent staket och häck. Svalkande pool med och generöst trädäck i anslutning till exklusivt uterum med skjutpartier i glas sätter extra guldkant på tillvaron. Lägg där till en välskött framsida men eleganta stenläggningar och planteringar, dessutom med uppställningsplats för två bilar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

142 kvm

Biarea:

48 kvm

Areakälla:

faktisk uppmätn norm SS 021054

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

TV & Bredband:

Tv och bredband 1000 Mbit/s finns via Ownit till en kostnad av 200kr/månad.

Pantbrev:

10

Pantbrev summa:

1 824 995

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1989

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Siporex

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong, cellplast 70, 80+35 betong

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump och eldstad

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Renoveringar:

2021 tvättades och målades fasad.
2020 tvättades och behandlades tak.
2020 installerades frånluftsvärmepump.
2017 byttes säkringstavla för el.

Fönster målast vart fjärde år.
Golv lagt på vind.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.


Fungerande öppen spis med godkänt protokoll från 2023.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

30 000 kr/år

VA:

9 012 kr/år

Sotning:

415 kr/år

Total driftkostnad:

39 427 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

8 926 kWh/år

Kommentar:

Observera att beloppet för uppvärmning även inkluderar el. Fiber 1000mbit/s och fiber tv följer med huset via samfälligheten och har en månadskostnad på 200kr/månad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bågskytten 3

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Käglinge GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele
Samfällighetsförening: 101net Käglinge samfällighetsförening. Hemsida: www101net.se.
Kontakt: info@101net.se / ekonomi@101net.se. Bredband och TV ingår i samfälligheten. Samfällighetsavgiften regleras årsvis om 2 400 kr.

Planbestämmelser:

Fastighetsplan (1988-08-17) Detaljplan (1988-06-17)

Tomtarea:

680 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 595 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

893 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1989

Taxeringsvärde:

1 702 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området ligger angränsande till Oxie, som i sin tur ligger beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö. Mycket populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus. Här finns närhet till både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till att många barnfamiljer hittat till området. Fler och fler finner fördelarna här, då befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Likaså finns Länsväg 101 som en bra anknytning till centrala Malmö. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

För den som inte tar sig in till någon av de större, kringliggande städerna dagligen finns Oxie Centrum i närheten. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % (4,25 % för juridiska personer) på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad. För juridiska personer upprättas regelmässigt inte boendekostnadskalkyler.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa.

Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Käglinge bygata 32, 23843 Oxie

Alla lediga objekt