Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Kirseberg Ryttaregatan 3B

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 389 kr
inkl värme, VA, kabel-TV
Boarea: 55 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Helrenoverad Helrenoverad tvåa med trevlig planlösning och mysig balkong

Hjärtligt välkommen upp högst upp i huset på våning tre av tre till denna renoverade tvåa med helkaklat badrum i stilrena färger med golvvärme och dusch bakom vikbara glasväggar. Här finns dessutom ett stilrent renoverat kök som går i vitt och grått som är renoverat 2020. I köket finns plats för en naturlig matplats för minst fyra personer.

Vardagsrummet är väl tilltaget och nymålat i en grå nyans. Här finns plats för både större soffhörna med TV-möblemang men också förvaringsmöbler eller extra fåtölj för den som önskar. Härifrån finns utgången till den mysiga, lilla balkongen som rymmer en liten soffa med tillhörande bord. Balkongen ligger västervänd och du kan därför avnjuta dagens sista solstrålar på balkongen.

Sovrummet ligger i våningens andra ände och är perfekt storlek för att kunna möblera in en dubbelsäng. Här finns innbyggd förvaring i garderob och linneskåp samt även en garderobslösning som är vägghängd bakom draperi med olika lådor, hyllor och upphängningsanordningar.

Hjärtligt välkommen att flytta rakt in i denna härliga våning! Och välkommen på visning.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi denna välplanerade tvåa med renoverat kök och helkaklat badrum med dusch. En fräsch våning som du bara kan flytta rakt in i! Hjärtligt välkommen.

Hall

Ljust laminatgolv med vita väggar. Inbyggd garderob samt separat avhängningsplats för ytterkläder.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat ca 2010 med dusch bakom vikbara duschväggar av glas. Här finns kommod, spegelskåp (2020), toalett och dusch.

Sovrum

Ljust laminatgolv med målade vita väggar och fondvägg i mörkgrå ton (2022). Här finns inbyggd garderob och linneskåp. Här finns dessutom vägghängt garderobssytem från IKEA bakom draperi.

Kök

Kök renoverat 2020 från IKEA med vita luckor och rostfria beslag. Ljust laminatgolv och vita väggar. Plats för matplats för minst fyra personer. Här finns spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin (2018).

Vardagsrum

Parkettgolv tillsammans med målade väggar (2022) i ljusgrå nyans. Här finns utgång till balkongen.

Balkong

Mysig västervänd balkong med kvällssol med trätrall på golvet och plats för en liten soffhörna med soffbord.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

55 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Andel av årsavgift:

0.88806 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats: 0,88806%. Andelstalet är hämtat från HSB som sköter föreningens förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

115

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1952

Fönster:

Nya fönster 2003

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 127kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 29 okt. 2021

Förening

Namn:

Hsb Brf Kanten i Malmö

Organisationsnummer:

746000-6211

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Kanten i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och förvaltar fem flerbostadshus på Ryttaregatan 3 och 5, Stubbamöllegatan 2 och 4 samt Vattenverksvägen 41. I föreningen finns 128 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även tre hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1952 och äger marken.

I föreningen finns gemensam bastu som medlemmarna får använda utan kostnad.

Fem gemensamma tvättstugor finns som är utrustade med totalt nio tvättmaskiner, fem torktumlare och fem torkskåp. Det finns även två torkrum att tillgå. Pass 1: 07.00 - 12.00, Pass 2: 12.00 - 16.00, Pass 3: 16.00 - 21.00 (-06.00).

Föreningen erbjuder sina boende en grönskande och mycket välskött utemiljö med bland annat grill och sittgrupper. I källaren finns även tillgång till cykelförråd och barnvagnsförråd. Miljörummet s.k. "Kretsloppsrummet" finns vid Ryttaregatan 5, på västra gaveln.

Föreningen är mycket välskött och tar väl hand om sin fastighet.

För mer information om föreningen besök hemsidan: www.brfkanten.se

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering finns i området. Föreningen har ingen egen parkering eller garage. Mopedförråd ca 150 kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. Fiberoptiskt bredband finns via Ownit. För utbud och aktuella priser se www.comhem.se och www.ownit.se

Renoveringar:

Ca 2003 byttes vattenstammar och fönster.
Ca 2006 gjordes taket vid.
Ca 2012 byttes el.
2012 installerades säkerhetsdörrar.
Ca 2014 spolades avloppsstammar.
2015-2016 har utemiljön setts över.
2015 byttes bokningssystem för tvättstugorna.
2016 har entréer och trapphus renoverats och ett mopedförråd har uppförts.
2020 Relining av avloppsstammarna genomfördes och avslutades

Planerade underhåll från 2024 och framåt. Behov av renovering bedöms årligen.
Omfogning av fasader + tvättning och målning av balkonger, separera dagvatten och gråvatten till kommunen, inför gemensamhetsel, montera solpaneler

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 3% 2023-01-01. Inga ytterligare höjningar är planerade eller beslutade men föreningen höjer avgifterna en gång om året, vanligtvis runt 3%. Detta beslutas i september.

Antal lägenheter:

128

Antal lokaler:

6

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör två källarförråd.

Säljaren informerar om att följande ingår i lägenheten utan extra kostnad:

- garderobssystem i sovrum
- hatthylla
- lös bänk till höger in i köket

Omgivning

Allmänt om området:

Kirseberg är en stadsdel i norr Malmö. Här har vi både flerfamiljshus, charmiga gatuhus samt lägenheter. Kirsebergs område har ett fantastiskt utbud av gröna parker som Flygfältsparken på Bulltoftafältet, Beijers park, Gerlachs park, och Garnisonsplanteringen, även kallad "Tjyvaparken".

Du har ett bra utbud av sport i Kirsebergs-området som de två fotbollsklubbarna Malmö City Football Club, BK Flagg samt damlaget Backarnas FF. I Kirseberg finns också innebandyföreningen Malmö FBC. På Segevångsbadet håller simklubben SK Ran träning på sommarhalvåret. Segevångsbadet är även öppet för allmänheten. Självklart har vi Kirsebergs Ishall där IK Pantern håller till. För den golf intresserade har vi Malmö Burlöv Golfklubb.

Kända riktmärken för området är bland annat Kirsebergsmöllan samt Gamla vattentornet.

Fram till 1972 var Bulltofta flygplats Malmös andra flygfält, och kallas av denna anledning än idag för Bulltoftafältet, kirsebergare kallar det bara för Fältet.

I skol samt förskole väg har du bra utbud med bland annat Kirsebergsskolan, Backaskolan, Bulltoftaskolan, Gripens förskola Valdemarsro förskola och Bulltofta förskola Lingonet.

Midhem är en knutpunkt som kopplar ihop bra förbindelser och kommunikationsmöjligheter. Man når enkelt både inre samt yttre ringleden men även E22 till Lund. Man har även utmärkta kommunikationsförbindelser med buss både till Malmö och Lund. Vi har även en snabbmatskedja samt en bensinmack, bra med dagvaruhandel i form av Netto och Coop, hotell och restauranger. Skulle man inte nöja har man även köpcentrumet Entré/Malmö Plaza ett stenkast bort.

Man har utmärkta parkeringsmöjligheter i områdena.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ryttaregatan 3B, 21243 MALMÖ

Alla lediga objekt