Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Kvarnby Östra stationsgatan 47

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 045 kr
inkl VA, kabel-TV, bredband och IP-telefoni. Till avgiften kommer en värmekostnad på 2478 kr/månad.
Boarea: 69 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Gavelradhus Välplanerat gavelradhus med separat ingång, carport, uterum och lättskött trädgård

Välkommen till detta trevigt planerade radhus som med fördel ligger på husets gavel. Här finns ett renoverat kök, renoverat badrum med dusch, trevligt uterum samt en lättskött trädgård. Här har du dessutom separat ingång, egen carport och uteplatser i två väderstreck. Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via egen carport och ett stort förråd i anslutning kommer vi in på den första av två uteplatser. Här finns ett trädäck som rymmer mindre möblemang där man kan avnjuta den härliga kvällssolen. Här finns även den separata ingången till bostaden som leder oss in i hallen. Här ligger det ett slittåligt klinkersgolv i mörk ton och väggarna är målade i en gul nyans. Här finns dessutom naturlig avhängningsplats för ytterkläder och skor i anslutning till entrén.

Kök

Det mörka stilrena klinkersgolvet leder oss vidare in i det renoverade köket. Här finns alla bekvämligheter du kan tänka dig såsom diskmaskin, inbyggd ugn och inbyggd mikrovågsugn. Köket är stilrent renoverat med vita luckor, rostfria beslag och en mörk bänkskiva. I köket finns en naturlig matplats som rymmer att sitta minst fyra personer till bords.

Tvättstuga

Vidare in från köket finns tvättstugan som även denna är renoverad. Här finns tvättmaskin och torktumlare side by side och upphöjt på ben för att ge en bekvämare arbetshöjd. Här finns även vask och förvaring i form av vita skåp med rostfria beslag. Golvet är även detta en klinkers i grå ton, men med en kvadratisk mindre platta och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Sovrummet finner vi i anslutning till hallen och har fönster ut mot den egna uteplatsen i väster. Här finns ett vackert parkettgolv inlagt och väggarna är målade i en behaglig ljusblå ton. Här finns självklart plats för en dubbelsäng samt även plats att möblera in garderob och annan förvaringslösning för den som önskar.

Badrum

Badrumsmiljön är helkaklad med vita rektangulära plattor på väggarna och svarta, stora klinkersplattor på golvet. Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg med dragdörr samt golvvärme. Här finns kommod i svart med förvaring undertill, badrumsskåp med spegeldörrar samt vattenburen handdukstork.

Klädkammare

I klädkammaren finns två stycken garderober med dragdörr som ingår i köpet samt ett skåp som kontrollerar ventilation i bostaden.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger längst in i bostaden och har fönster som vetter ut mot den lättskötta trädgården. Här finns plats för en separat soffhörna samt ett större matbord om man önskar. Väggarna är här målade i ljusblå ton och på golvet ligger ekparketten bevarad.

Uterum

Från vardagsrummet tar vi oss vidare ut i uterummet. Ett trevligt uterum med trägolv och vitmålade väggar. Här får man plats med att sitta minst fyra personer till bords. Från uterummet finns ett skjutdörrsparti i glas som leder oss ut till den egna trädgården och litet trädäck som ligger längs med byggnaden. Trädgården ligger vänd mot öster och har därmed skön morgonsol. Trädgården är lättskött med liten täppa med gräs, häckar åt samtliga håll som ger insynsskydd och ett litet förråd där du kan förvara dina trädgårdsredskap!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

69 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Egen carport finns i anslutning till bostaden.

Andel i föreningen:

0.8032 %

Andel av årsavgift:

0.80325 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är hämtade från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

208052001-0101

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

1986

Ventilationstyp:

Mekanisk från- tilluft med värmeåtervinning (FTX)

Övriga byggnader:

Till lägenheten finns en egen carport för en bil. I trädgården finns dessutom ett förråd för förvaring av diverse trädgårdsutrustning.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 137kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 apr. 2019

Förening

Namn:

BRF Malmöhus 52

Organisationsnummer:

716407-1628

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Malmöhus 52 ligger längs med två gator, Västra- och Östra Stationsgatan, som man svänger in på från Klågerupsvägen. Västra Stationsgatan har hus med rött tegel och rödfärgat trä, medan Östra Stationsgatan har gula hus.

Totalt har vi 101 lägenheter, fördelade på
16 st 2-rumslägenheter
42 st 3-rumslägenheter
43 st 4-rumslägenheter

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Åkersholm 1 i Malmö Kommun med därpå uppförda byggnader med 101 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1986. Fastighetens adress är Västra Stationsgatan och Östra Stationsgatan i Malmö.

Marken innehas med tomträtt genom tomträttsavtal med Malmö Kommun.Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2015-12-31 med en årlig avgäld på 730.424.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemsförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Underhåll & Miljö:
Finns gott om parkeringsplatser i området.
Byte av ventilationssystem är gjort sedan tidigare.
Fiber finns indraget till föreningens samtliga bostäder via Telia. I detta finns då TV, bredband (100/100) samt IP-telefoni. Detta ingår i den angivna månadsavgiften.
Takbyte har precis blivit klart (2022) i föreningen då detta pågått under en treårsperiod.

Föreningen är anslutna till AktivEl som levererar miljömärkt el. AktivEl har samarbetsavt mellan Riksbyggen och Luleå Energi.

Föreningen har höjt värmeavgiften i juli med 200% pga höjda gaspriser men har inga planer på att höja avgifterna i föreningen ytterligare om inte omvärldsläget förändras. Föreningen hoppas att kunna justera ner värmeavgiften om priset på gas minskar. Kontrollerat med föreningen augusti 2022.

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående med berörd förening.
Titta även in på föreningens hemsida www.kvarnbystation.se/.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

101

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Kvarnby är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här är även en stormarknad med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig.

Kvarnby är ett delområde till stadsdelen Husie och beläget i östra delarna av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägen golfbana kanske passar en del, eller en liten tripp till bokskogen som inte ligger allt för långt bort.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Östra stationsgatan 47, 21236 MALMÖ

Alla lediga objekt