Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Blåsebergavägen 41
1 550 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 925 kr
Inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 231 kr/månad tillkommer för tv och bredband via Tele 2.
Boarea: 49.5 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Välplanerad gaveltvåa med fint ljusinsläpp!

Nu finns tillfälle att förvärva denna välplanerade tvåa på utmärkt gavelläge i populära Brf Kalcium! Bostaden bjuder på 49,5 välplanerade kvadratmeter där kök och vardagsrum samspelar på ypperligt vis öppen planlösning. Stor kvadratisk balkong som vetter i österläge! Rymligt sovrum med stor walk in closet. Här bor man på lugnt läge i naturskönt område men med utmärkta kommunikationsmöjligheter både till Hyllie, Limhamn och Malmö. Varmt välkomna!

Visningar

måndag 27 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med vackert parkettgolv tillsammans med släta vita väggar, vilket är genomgående i hela lägenheten. På höger sida finns avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme i garderob.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket och här finns plats för soffgrupp och matbord mot köksdelen. Från vardagsrummet når vi vidare den stora kvadratiska markbalkongen, där morgonsolen kan avnjutas.

Kök

Smakfullt ljusgråa köksluckor med vitt kakel och grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl och frys, ugn, mikro och diskmaskin. Här finns gott om plats för större matbord.

Sovrum

Vägg i vägg med vardagsrummet finns bostadens sovrum, här finns plats för större säng, sängbord och mer därtill. Ytterligare förvaring får vi i stor klädkammare som nås från sovrummet.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och gråa klinkers på golv. Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg, handfat med kommod, spegel, wc och kombimaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

49 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.1396 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

815 554 kr

Lägenhetsnummer förening:

A2-1002/LM1002

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Förening

Namn:

Brf Kalcium

Organisationsnummer:

769638-6940

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Kalcium består av tre huskroppar som är belägna på fastigheten Torpet 1 som föreningen äger. Bostadshusen är uppdelade i tre radhus på två våningar samt flerfamiljshus på fyra, fem och sex våningar. Här finns 61 lägenheter och 3 radhus.

Föreningen har 1/3 i gemensamhetsanläggningen Malmö Torget GA:1 vilken avser utomhusparkering med 4 platser.
Föreningen är ansluten till bilpool de första tio åren. Föreningen står för dennes parkeringskostnad på gemensamhetsanläggningen.

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el. Brf Kalcium har tecknat ett gruppabonnemang med EON, sa° man behöver inte teckna ett el-abonnemang. Kostnader för el- och varmvattenförbrukning kommer att regleras i efterhand efter verklig förbrukning.

Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna får lov att hyra (300 kr/natt) samt en takterrass i hus C som får nyttjas fritt.
Föreningen har gemensam cykelparkering både utomhus och i källaren, cykelverkstad och gemensamt växthus.

Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@brfkalcium.se

Hemsida:

https://www.brfkalcium.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

56 garageplatser varav sex laddplatser finns i föreningen, kösystem tillämpas (i dagsläget ingen kö, 2024-02-15). Garageplatserna kostar ca 1200kr/mån, laddplatserna kostar 1500kr/mån. Föreningen har upphandlat E-ways som leverantör av laddningsstationerna och hyresgästerna som innehar elbilsplats kommer teckna eget abonnemang hos dem. Som boende i denna fastighet har man fritt medlemskap utan anslutningsavgift i Sunfleets bilpool tom september 2029.

Bredband/TV:

Fibernät 100/100 via Tele2. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 231 kr/mån.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

För att minska effekterna av avgiftshöjningen har bland annat amorteringen minskats, avgiften på garageplatserna höjts, lånen har bundits på längre tid och en räntefond har tillskjutits av Sundprojekt/Alfa. Sammantaget har dessa åtgärder inneburit att föreningens behov av avgiftshöjningen minskat vilket vi ser som en fördel för samtliga medlemmar. Alternativet hade varit att höja avgiften mellan 35–40%. Alla ändringar framgår i den ekonomiska planen och är godkända av intygsgivare på Boverket. Det som har tillkommit utöver kostnadskalkylen och som bidrar mest till att hålla nere avgiftshöjningen är räntefonden. Dessa pengar får föreningen av Sundprojekt/Alfa då vi är måna om föreningen och ville hjälpa till att dämpa effekten av det ökade ränteläget och ville därmed lyfta fram det i tidigare nyhetsbrev. Informationen hade kunnat varit tydligare i nyhetsbrevet men då detta endast är något positivt för föreningen hoppas vi att detta skall uppskattas av föreningen medlemmar. Många av de större aktörerna tillskjuter inga medel till föreningarna utan genomföra avgiftshöjningar i sin helhet.

Fonden är egentligen ett kapitaltillskott till föreningen från Sundprojekt/Alfa. Tillskottet placeras på ett räntekonto som föreningens styrelse har tillgång till. Fondens syfte är att stödja föreningen under de första åren och minska effekten av de ökade ränteläget. Föreningens boendestyrelse kommer disponera kapitalet men rekommendationen är att det används i enlighet med den ekonomiska planen. Kapitaltillskottet framgår i sin helhet i ekonomiska planen och är garanterat föreningen. Beloppet kommer inte minskas eller ökas oavsett om förutsättningarna för planen ändras.

Föreningen höjde avgiften med 5% från och med 2023-10-01.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

64

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfkalcium.se/.

Allmänt om lägenheten

Fibernät 100/100 via Tele2. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 231 kr/mån.

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Blåsebergavägen 41, 21633 Limhamn

Alla lediga objekt