Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Geijersgatan 2D
2 050 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 168 kr
inkl. värme. Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 220 kr/månad. Även förbrukning av varmvatten tillkommer, nuvarande ägare betalar ca 1 332 kr/år.
Boarea: 44 m2
Rum: 2
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Modern tvårummare med stilfull design och bekväma ytor på Limhamn!

Välkommen till din drömbostad där stil möter funktionalitet på Limhamn. Denna nyproducerade tvårummare erbjuder en harmonisk atmosfär med genomgående trestavsparkett i ek och eleganta vita väggar som skapar en ljus och luftig känsla. De öppna sociala ytorna välkomnar dig till ett modernt vardagsrum med direkt access till en inbjudande balkong, perfekt för avkoppling eller underhållning. Köket, signerat Vedum, imponerar med sin stilrena design och erbjuder generös förvaring bakom vita luckor.
I det rymliga sovrummet finner du gott om plats för avkoppling samt en praktisk skjutdörrsgarderob som ger optimal förvaringsmöjlighet. Badrummet är en oas av lyx med helkaklade ytor och en praktisk kombimaskin som förenklar din vardag.
Denna bostad är en perfekt kombination av stil och bekvämlighet, perfekt belägen på Limhamn med närhet till både stadspuls och natur. Missa inte chansen att uppleva detta exklusiva boende!

Visningar

torsdag 23 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!
söndag 26 maj 15:00 - 15:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Bakom ytterdörren bjuder hallen in med klassiskt parkettgolv som tillsammans med väggar i vitt utgör ett genomgående inslag för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i skjutdörrsgarderob med spegel.

Badrum

Från hallen når vi hemmets badrum som förser oss med matt vitt kakel på väggar i samspel med svart klinkergolv (Österlen). Välförsett med handdukstork, dusch med vikdörrar i klarglas, wc, spegel med belysning samt handfat med vit kommod. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens för högsta komfort.

Kök

Vidare in inviterar ett smakfullt och socialt arbetskök från Vedum, med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som accentueras av bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen från Siemens (2022) består av kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggd ugn och fläkt kopplad på utsug. Enhetlig ekparkett i 3-stav ligger för våra fötter i en stilsäker kombination med målade väggar vitt.

Vardagsrum

Vidare in inviterar vida allrumskvadrat i en öppen planlösning med kök. Här inryms med lätthet både soffgrupp och sköna fåtöljer samt separat matplats. På golvet ligger enhetlig ekparkett i kombination med väggar i vitt med strålande ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier i som förstärker det luftiga intrycket.

Sovrum

Det inbjudande sovrummet rymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fint ljusinsläpp från trevligt fönsterparti och stilsäker ekparkett möter väggar i vitt. Ypperlig förvaring finns i skjutdörrsgarderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

44 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Varav sovrum:

1

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till balkong i västerläge.

Andel i föreningen:

1.0572 %

Andel av årsavgift:

1.0572 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home. Andelstal i föreningen: 1,0572 %. Andelstal årsavgift enligt uträkning via ekonomisk plan: 1,0572 %. Andel insats har ej specificerats av förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 383 524 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1 383 524 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

2-1403

Lägenhetsnummer register:

1403

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vildanden 10

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 53kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 83kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 feb. 2023

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Förening

Namn:

BRF Södra Ribersborg

Organisationsnummer:

769639-2765

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Södra Ribersborg består av 2 bostadshus om 6-8 våningar samt garage med totalt 71 lägenheter. Föreningens gatuadresser är: Geijersgatan 2D och Geijersgatan 2G. Föreningen utgör en egen fastighet i en så kallad 3D-fastighetsbildning där den kommersiella delen i gatuplan ägs av ICA fastigheter. Husen byggdes således ovanpå en butiksfastighet som bland annat inrymmer en ICA Supermarket.
Föreningen äger fastigheten Vildanden 10.

Läget är bland det bästa staden kan erbjuda med ”Ribbans” fantastiska strand och mjuka gröna fält nedanför. Limhamnsfältet bjuder in till träning och aktivitet, centrum finns inom bekvämt räckhåll och som granne har du Bellevues villakvarter. Stadsbussen stannar strax utanför på Limhamnsvägen och cykelvägen längs Ribersborgsstranden är förmodligen Malmös vackraste.

Gemensamma utrymmen:
- Cykelrum
- Plats för eldriven rullstol
- Städrum
- Utrymme för källsortering av sopor
- Extra lägenhetsförråd för uthyrning

För mer information, se ekonomisk plan och årsredovisning.

Föreningen har IMD av varmvatten. Varmvatten debiteras efter förbrukning var tredje månad och kommer på första avin i varje kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

56 garageplatser i parkeringshus, varav 1 plats är handikappsanpassad och 6 platser är laddplatser. Kostnad för garageplats: 1 250 kr/månad. Kostnad för garage med laddplats: 1 500 kr/månad. Kösystem tillämpas. Under kvarteret finns kundparkering till ICA samt möjlighet för gäster att parkera.

Bredband/TV:

Telia Triple Play (kabel-TV, bredband och IP-telefoni), obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Då föreningens hur är nybyggt finns det inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Brukligt är att delat ägande tillåts när föräldrar och barn köper, den som ska bo i lägenheten ska då brukligt äga minst 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att sänka avgiften med 3,87% från och med den 1 juni 2024.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av JM.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Antal lägenheter:

71

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-04-24. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Samtliga vitvaror, integrerade skjutdörrsgarderober och persienner.

Föreningen har inte kunnat svara för om balkong upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Geijersgatan 2D, 21618 Limhamn

Alla lediga objekt