Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Grönalundsgatan 20A
3 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 291 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 56 kr/månad. Total månadsavgift blir 7 347 kr.
Boarea: 106 m2
Rum: 4
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Inbjudande fyrarummare med inglasad balkong!

Med plats för hela familjen öppnar vi nu dörrarna till Grönalundsgatan 20 och denna inbjudande fyrarummare. Här bjuds vi härligt ljusinsläpp från fönster i genomgående väderstreck och vackert parkettgolv som ackompanjeras av fräscha ytskikt i vitt. Utöver detta erbjuds vi upp till tre sovrum, varav mastersovrum med direktaccess till den inglasade balkongen och väl tilltagna sociala ytor i vardagsrum samt kök med separat matplats. Låt dina behov stå i fokus och din smak bli din vägledning. Här slipper man också bråka om utrymmet i badrummet eftersom det finns två av dem - båda med dusch. Föreningen har stora gemensamma ytor med lekplats, sandlåda och gott om sittgrupper för sommarens grillkvällar. Läget gör heller ingen besviken då man bor bor bara ett stenkast från Limhamn centrum med utmärkta kommunikationsmöjligheter samt närhet till caféer och ett brett serviceutbud. Varmt välkomna på visning!

Visningar

onsdag 22 maj 17:00 - 17:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med stilrent parkettgolv som ackompanjeras av väggar i vitt. Bra med avhängningsmöjligheter självklart att tillgå samt plats för extra förvaringsmöbel.

Badrum

Från hallen når vi även våningens helkaklade badrum, som förser oss med en stilsäker och elegant interiör i form av grå klinkerplattor på golv och kakelplattor på vägg i vitt/grått. Inredningen består av wc, handfat med kommod i grått, spegel, och dusch med takdusch samt vikdörrar i klarglas. Dessutom finns här egen tvättmaskin och torktumlare från Cylinda installerad som underlättar i vardagen. Badrummet erbjuder härligt golvvärme för frusna fötter.

Vardagsrum

Härnäst väntar väldisponerade vardagsrumskvadrat som med lätthet inrymmer både soffgrupp och matrumsmöblemang. Klassisk parkett möter väggar i vitt och ett underbart ljus ifrån flera fönsterpartier.

Kök

Vidare från vardagsrummet bjuder det smakfulla köket in med utmärkt förvaring bakom profilerade luckor i vitt tillsammans med vitt kakel ovanför arbetsytor i vitt laminat och i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i vitt från Electrolux, diskmaskin i vitt från Siemens, ugn i vitt med spishäll från Elektro Helios. Stilsäker parkett möter väggar i vitt och den trevliga matplatsen ryms intill med generöst ljusbringande fönsterparti.

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet finns ett av våningen tre sovrum placerat. Det kan med fördel nyttjas som mastersovrum och bjuder in med enhetligt parkettgolv i kombination med väggar i vitt. Rummet är av vida kvadrat och erbjuder flertalet möbleringsalternativ och generöst fönsterparti som ackompanjeras av ljusbringande terrassdörr mot den inglasade balkongen.

Sovrum 2

Även det andra sovrummet bjuder in med parkettgolv och målade väggar i enhetligt vitt och stort ljusbringande fönsterparti. Förvaring finns i praktisk skjutdörrsgarderob.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet finner vi placerat i anslutning till de övriga sovrummen och förser oss med en enhetlig interiör med parkett på golv och väggar i vitt.

Badrum

I anslutning till matrummet och köket finner vi hemmets andra badrum placerat med anslutande förvaring i platsbyggda garderober. Badrummet är inrett med ljus klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat med kommod i grön kulör, spegelskåp och dusch med takdusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

106 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en inglasad balkong i söderläge.

Andel av årsavgift:

0.72503 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel: 0,73 %. Andel av årsavgift: 0,72503 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Beräkningen av netto skuldsättningen har ej kunnat beräknas eftersom underlag saknas.

Lägenhetsnummer förening:

70

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ramen 9-12

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1982

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 86kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 apr. 2018

Förening

Namn:

Brf Ramen

Organisationsnummer:

716406-7717

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Ramen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades år 1978 och består av 4 flerbostadshus med 152 lägenheter med bostadsrätt samt 38 lokaler med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda år 1982. Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC och fastighetsskötseln sköts via Limhamns Fastighetspartner.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns även en stor, välskött innergård med lek- och grillplatser samt fritidslokal med bastu som är kostnadsfritt att nyttja och ett gästrum som medlemmar kan hyra till en kostnad om 200 kr/dygn.

Äger föreningen marken:

Ja. Tomten är friköpt från och med 2020-06-01.

E-post:

styrelsen@brf-ramen.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 193 garageplatser varav 24 med laddningsplatser för elbilar, 19 MC-platser och 5 elcykelplatser. I varje garage finns en spolplatta. En garageplats kostar 250 kr/månad, en laddplats 450kr/månad + förbrukning 2,5 kr/kwh och en MC-plats kostar 150 kr/månad. Kösystem tillämpas, men som köpare är du garanterad en garageplats. I mån av plats kan ytterligare garageplats hyras.

Försäkring:

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Ownit (fiber) vilket tillkommer som en obligatorisk kostnad om 56 kr/månad.

Renoveringar:

2010 Tilläggsisolerades taket och vindarna.
2010-2011 Tätades balkongerna.
2012-2013 har boendehusen erhållit ny takbeläggning av sort Derbigum med 20 års garanti samt montering av nya frånluftsfläktar.
2015-2016 nytt datastyrningsprogram för larm och ventilation. Passagesystem till miljöhus.
2017-2018 Passage o porttelefonianläggning.
2018 fönster, målning/justering.
2018-2019 ombyggnad av hissar.
2018-2019 byte till LED-armatur i garagen.
2019 byte av plattor värmeväxlaren.
2020 solceller installerades.
2021 installation av laddstation för bilar.
2021 byte av ventilation.
2022 byta av elmätare.
2022 tak på pergolorna byggdes.
2022-2023 nyasfaltering av gångvägar och garagenedfarter gjordes.

Planerat underhåll:
2025 målning av källargångar och slussar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades under 2014 och sträcker sig fram till 2023. Underhållsplanen uppdaterades under 2021.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande mellan t.ex. förälder och barn där endast barnet bor i lägenheten. Den som bor i lägenheten måste äga minst 50%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2023-11-01. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2021 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2031.

I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Antal lägenheter:

152

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal och varje hushåll debiteras utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. Vid överlåtelse får säljare en slutfaktura.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening den 2023-12-21. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel: 0,73 %. Andel av årsavgift: 0,72503 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 56 kr/månad. Total månadsavgift blir 7 347 kr.
Golvvärme i stora badrummet kopplat till el.

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal och varje hushåll debiteras utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. Vid överlåtelse får säljare en slutfaktura.
För mer information läs vidare på föreningens hemsida https://brf-ramen.se/.

Nuvarande ägare upplyser om att tvättmaskin och torktumlare ingår i köpet samt persienner i stora sovrummet.
Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd med "riktig dörr".

Nuvarande ägare upplyser om att ytterligare en dörr finns förvarad i förrådet, liten skada.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ej ingår i köpet: Hatthylla/skohylla och persienner, gardinhållare i rummen, balkongmöbler och hyllor. Garderob i lilla sovrum samt hall skåp ingår ej.
Nuvarande ägare upplyser om följande kända fel och brister: små skador ytligt i två dörrar. En av lådorna i frysen är sprucken och en liten del är av. Bucklor i fläkt, kyl och frys. Bristfälligt golv på vissa punkter i rummen, bytte av nytt golv utfört av föregående ägare.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Grönalundsgatan 20A, 21616 LIMHAMN

Alla lediga objekt