Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Grönalundsgatan 7A
2 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 808 kr
Kabel-TV via Tele2, ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren tecknar själv bredband.
Boarea: 71.5 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Trevlig och genomgående gaveltrea med stor balkong!

Välkomna till en fin genomgående trerummare på gaveln med inglasad balkong! En mycket trevlig bostad, med en välplanerad planlösning och gott om förvaringsmöjligheter. Bostaden finner vi på andra våningen med mycket fin utsikt och rikligt med ljusinsläpp. Lugnt och skönt i ett naturnära område, nära till livsmedelsaffär och kort avstånd till centrala Limhamns serviceutbud! Varmt Välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in till stor och trevlig hallmiljö som möter oss med ett fint parkettgolv som samspelar fint med de vita väggarna, vilket är en genomgående interiör för nästintill hela bostaden. Vid hatthyllan finner vi också en fondtapet som ger den härliga autentiska känslan. Bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder tack vare de stora garderoberna.

Vardagsrum

Det härliga och välplanerade vardagsrummet med fönster från 2 väderstreck, där man direkt får en harmonisk känsla. Här skapas optimala förutsättningar för möblering av soffa, ett par sköna fåtöljer samt matplats för 6 personer. Golvet kläs av ett trevligt originalträgolv och väggarna är vita. Det härliga ljusinsläppet från två väderstreck och de stora fönsterpartierna, tillsammans med den tilltagna takhöjden gör att rummet känns öppet och luftigt. Härifrån når vi också bostadens fantastiska balkong i härligt väderläge som bjuder på fin eftermiddagssol.

Sovrum

Båda sovrummen nås från hallen, och i det stora sovrummet har vi vita väggar samt en lila fondvägg och ett stort fönster mot innergården. Ordentlig med förvaring tack vare de stora garderoberna och sovrummet kan enkelt möbleras med en stor dubbelsäng samt sängbord.

Sovrum

Vägg i vägg finner vi det mindre sovrummet. Ett rum som passar för de flesta, kan användas för den stora familjen för de som önskar två sovrum, alternativt som gästrum eller som ett hemmakontor. Bra förvaring med en inbyggd garderob och gott om ljusinsläpp från fönstret som ligger mot innergården. Vita väggar och en ljus heltäckningsmatta på golvet.

Kök

Till vänster från hallen har vi ljust och välkomnade kök. Ett stilrent och smakfullt kök med vita luckor och skåp, och en arbetsbänk i mörk laminat. Vit kakel som stänkskydd och gott om arbetsyta på båda sidorna. Inrett med kombinerad kyl/frys, microvågsugn, ugn, spis, fläkt och diskmaskin. Här kan man enkelt få plats med matbord för 4 personer.

Badrum

Bostadens halvkaklade badrum innehar vitt klinker på golv samt vit kakel på väggarna med en ljust målad grå nyans upptill. Badrummets inredning består av badkar, wc, handfat, kommod i vitt under samt spegelskåp. En mycket charmig och behaglig detalj är det lilla fönster, som ger ett naturligt ljusflöde in till badrummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

71 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

TV & Bredband:

Kabel-TV via Tele2, ingår i avgiften.

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med bostadsrätt

Andel i föreningen:

1.94106 %

Andel av årsavgift:

1.94106 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

178 168 kr

Lägenhetsnummer förening:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 juni 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Sälgen

Organisationsnummer:

746000-5460

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheten Pelaren 3, vilken innehåller 54 lägenheter och två lokaler på adresserna Hyllie Kyrkoväg 53 och Grönalundsgatan 7.
Byggnaderna är uppförda 1956. Föreningen äger fastigheten Pelaren 3.

Föreningen förfogar över en mysig innergård med grill och utemöbler.
Två stycken tvättstugor med digitalt bokningssystem, finns i källaren. 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp finns i vardera tvättstuga.

Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Boende tecknar själv hemförsäkring.

Allmänt om föreningen tillägg:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheten Pelaren 3, vilken innehåller 54 lägenheter och två lokaler på adresserna Hyllie Kyrkoväg 53 och Grönalundsgatan 7. Byggnaderna är uppförda 1956. Föreningen äger fastigheten Pelaren 3. Föreningen förfogar över en mysig innergård med grill och utemöbler. Två stycken tvättstugor med digitalt bokningssystem, finns i källaren. 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp finns i vardera tvättstuga. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Boende tecknar själv hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

salgen@ownit.nu

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen förfogar över elva parkeringsplatser till en kostnad av ca 175 kr per månad. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det 13 personer i kö. Det finns även garageplatser i angränsade föreningar. Boendeparkering finns i området.

Parkering tillägg:

Föreningen förfogar över elva parkeringsplatser till en kostnad av ca 175 kr per månad. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö. Det finns även garageplatser i angränsade föreningar. Boendeparkering finns i området.

Försäkring:

Länsförsäkringar

Försäkring tillägg:

Länsförsäkringar

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit. Anslutningen är frivillig.

Bredband/TV tillägg:

Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit. Anslutningen är frivillig.

Renoveringar:

Tidigare utfört underhåll:
Taket lades om 1998.
Balkongerna renoverades 1998.
Fönster 2009.
Värmesystem 2011.
Fogat om fasaden 2014.
Avloppsstammarna filmades under 2016.
Relining av vattenstammar samt tätning av ventilationen till lägenheternas kök och badrum genomfördes under 2017-18.
Målning av trapphusen 2019.
Markytor 2020.

Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

Renoveringar tillägg:

Tidigare utfört underhåll: 1998 Taket lades om 1998 Balkongerna renoverades 2009 Fönster 2011 Värmesystem 2014 Fogat om fasaden 2018 Relining av vattenstammar samt tätning av ventilationen till lägenheternas kök och badrum 2019 Målning av trapphusen 2020 Markytor 2022 nya entrédörrar Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta andel 10 %.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Avgiften höjdes med 6 % den 1/2 2023. I dagsläget finns inte några beslutade avgiftsändringar.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift med belopp motsvarande högst 2,5 % av prisbasbeloppet av den som köper lägenhet och pantsättningsavgift motsvarande högst 1 % av prisbasbeloppet av pantsättaren, enligt stadgarna.

Antal lägenheter:

54

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd, uppdaterat 2023-03-02. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Övrigt tillägg:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd, uppdaterat 2024-05-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till varje lägenhet hör två förråd. Ett normal stort källarförråd och ett mindre, så kallat matförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Grönalundsgatan 7A, 21616 Limhamn

hitta.se
Alla lediga objekt