Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Järnvägsgatan 1

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 733 kr
Inkl. vatten, värme och kabel-TV.
Boarea: 81 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Väldisponerad, genomgående trerummare med balkong i västerläge på gamla Limhamn!

Ett boende att längta hem till. Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära miljö. Här erbjuds ett synnerligen tilltalande och luftigt hem med en trevlig planlösning. Vi presenterar med glädje denna våning belägen på andra våningen med hiss från markplan och mysig gårdsvänd balkong i sydväst. Det är en lägenhet med generösa sällskapsytor i trevlig planlösning, ett härligt ljust vardagsrum med burspråk som dominerar med strålande ljusinsläpp ifrån flertalet fönster med gott om plats för soffgrupp såväl som matsalsbord. Vidare finner vi två bra sovrum och ett stilrent helkaklat badrum. Allt på optimalt läge med gångavstånd invid Limhamns charmiga centrum och salta havsdopp. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Från andra våningens etage kliver vi in i den välkomnande hallen som på vår vänstra sida öppnar upp sig mot köket och något längre fram även mot det rymliga vardagsrummet. På golvet finner vi schackrutat laminatgolv och tapetserade väggar.

Kök

Ett trevligt och modernt kök med vita luckor. Maskinparken består av, ugn med spishäll, diskmaskin och kyl/frys. Ovan arbetsbänk sitter stänkskydd i mosaik. Goda förvaringsmöjligheter i form av bänk- och väggskåp. Ljusa väggar tillsammans med samma schackrutade laminatgolv som i hallen, vilket knyter ihop hall och kök på ett trevligt sätt. Köket är rymligt till storleken och här finns så väl goda arbetsytor som bra med förvaringsutrymme. Här finns plats för en större matgrupp om så önskas.

Vardagsrum

Vidare in i våningen når vi det generösa vardagsrummet. En välplanerad planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket ger rummet en central känsla och skapar en trevlig social atmosfär. Här kan ni njuta av ett härligt ljusinsläpp som vi får från flera fönsterpartier. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Ett lätt möblerat sällskapsrum med plats för soffan, fåtöljer och yta för mysig läs- eller arbetshörna med massor av naturligt ljus.

Badrum

Helkaklat badrum med svart och vitt klinker och kakel i vitt, snyggt. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegelskåp, wc, duschkabin och ett skåp som rymmer gott om förvaring.

Sovrum

Sovrum 1: Våningens största sovrum är väl tilltaget med ljusa tapetserade väggar som skapar en harmonisk känsla i rummet. Plats för dubbelsäng ryms med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaring fås via garderober. Från detta sovrum finns utgången till den underbara balkongen i sydväst.

Sovrum 2: Generöst sovrum med plats att möblera utefter behov och önskemål. Här finner vi ljusa tapetserade väggar med ljust laminatgolv i bok.

Balkong

Balkongen är en förlängning av våningen ut i det fria, ett underbart extra rum om vår och sommar där man kan avnjuta god mat och dryck i gott sällskap. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna. På golvet finner vi ljust laminatgolv i bok.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

81 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

4.89 %

Andel av årsavgift:

6.02172 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal: Andelstal insats: 4,89% Andel av årsavgift: 6,02172% Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

508 267 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

00016

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bofinken 5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 153kWh/m² och år
Energiklass: F
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 mars 2019

Förening

Namn:

Brf Hamnkvarteret

Organisationsnummer:

716439-6132

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Hamnkvarteret är en äkta bostadsrättsförening om 23 lägenheter varav 4 upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades 1992 och huset byggdes 1946. Föreningen äger tomten. SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar inte juridiska personer.

Gemensam uteplats finns på innergården med möbler och markis och markerad plats där man kan grilla med egen grill.

Cykelförråd och tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med tre Miele tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, vask, mangel samt torkrum.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

kundtjänst@sbc.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering finns i området. Parkeringshus för uthyrning finns vid Malmborgs.

Bredband/TV:

Ett basutbud av TV ingår i avgiften, via den vanliga antennkabeln. Fiber är indraget till alla lägenheterna men varje bostad bekostar sitt eget abonnemang om man önskar ha ett abonnemang för detta.

Renoveringar:

Installerat taggsystem 2021.
Byte av hissar 2020.
Belysning källare och trapphus 2019.
Fönsterbyte och nya entrédörrar 2018.
Renovering av tvättstuga 2017.
Anslutning till fiber 2017.
Målning av burspråk 2016.
Montering träport Järnvägsgatan 3 2014.
Puts av passage samt nedre fasad 2014.
Byte av tätningslister fönster och dörrar 2013.
Underhåll av ytskikt undercentral 2012.
Byta av porttelefoner 2011.
Renovering av gård 2009.
Omläggning av uppvärmning till fjärrvärme 2009.
Målning av fastigheten ut och invändigt 2008.
Byggnaden totalrenoverades med stambyten 1988.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2034. Endast löpande underhåll är planerat de närmsta åren.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 10% från 2023-01-01.

Överlåtelseavgift om 1313 kr tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 525 kr/pant tas ut av pantsättaren.

Antal lägenheter:

19

Varav hyresrätter:

4

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du själv att kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 4,89%
Andel av årsavgift: 6,02172%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Säljarna disponerar över ett förråd i källaren.

Lägenhetens är registrerad som 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Föreningen har inte svarat på om balkongen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Järnvägsgatan 1, 21613 Limhamn

www.hitta.se
Alla lediga objekt