Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Östra Ansgarigatan 95F
2 650 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 522 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/månad för bredband.
Boarea: 70 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Trivsam och väldisponerad gaveltrea med balkong.

I ett lugnt och lummigt villaområde i mysiga Limhamn finns denna oerhört trivsamma hörnlägenhet som är belägen på en gavel och bjuder på ett härligt ljusinsläpp från tre väderstreck samt en underbar balkong. Den optimala planlösningen erbjuder ljust och luftigt vardagsrum med utgång till balkongen med vy över föreningens gård. Lägg därtill hemtrevligt kök, helkaklat badrum med badkar och två utmärkta sovrum varav det ena har access till egen toalett. Här bor man med Limhamns centrum, trevliga butiker och mysig småbåtshamn på gångavstånd. Man tar sig enkelt med buss till både Malmö City och Hyllie och deras stora utbud. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 11:00 - 11:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med gott om plats för avhänging av ytterkläder och ytterligare förvaringsmöjligheter finns i garderober. Väggarna är fräscht vita vilket är genomgående för hela lägenheten och på golvet är det fint laminatgolv.

Vardagsrum

Det luftiga vardagsrummet är beläget på en hörna med strålande ljusinsläpp från två väderstreck. Här erbjuds plats för soffa med tillhörande fåtölj och på golvet vilar vackert parkettgolv. Via balkongdörren når man den ljuvliga och gårdsvända balkongen med bra plats för utemöbler.

Kök

Köket är ljust och trivsamt med gott om förvaring bakom de vita kökluckorna, bänkskivan är trä och ovanför den sitter vitt kakel som matchar fint med övrig inredning. Vitvarorna består av spis, ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Invid det ljusinbringade fönstret finns plats för matbord och på golvet är det parkettgolv.

Sovrum

Ljust och trevligt sovrum med härligt ljusinsläpp från stort fönster. Här erbjuds plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och på golvet är det laminatgolv. Förvaring erbjuds i inbyggd garderob (den fristående garderoben ingår ej).

Sovrum

Bostadens andra sovrum är generöst och erbjuder plats för både soffa, säng och skrivbord. Även här är det laminat på golvet och det stora fönstret bjuder på underbart ljusinsläpp. Stor lyxkänsla för detta sovrum är att man har egen toalett som har rutigt klinkergolv, ljusa väggar, toalett, handfat och badrumsskåp (2019).

Badrum

Badrummet är stilrent helkaklat med beige klinker och vitt kakel på väggarna med en snygg bård. Här finns badkar, handfat med skåp, toalett (2024), handdukstork, och badrumsskåp med spegel (2019).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

70 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Underbar gårdsvänd balkong med sol från morgon till lunch. Här finns plats för sköna solstolar eller mindre matbord med tillhörande stolar.

Andel i föreningen:

0.9198 %

Andel av årsavgift:

0.9198 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB har angett följande andelstal: Andel årsavgift: 0,9198% Andel insats: 0,9198% Andel insats avser andel i förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

212 913 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 212 913 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022/2023.

Lägenhetsnummer förening:

3

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ladusvalan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1949

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 105kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 sep. 2018

Förening

Namn:

HSB Brf Rosenvång 2

Organisationsnummer:

746000-5981

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Rosenvång 2 är en HSB certifierad förening (äkta) med byggår 1949-1950 och består av 5 st bostadshus och 1 butiksbyggnad med 2 lokaler som hyrs ut. Här finns 115 lägenheter fördelade på 18 trapphus med 64 st tvåor, 50 st treor och 1 st femma. Ekonomisk förvaltning sker av HSB. Föreningen äger fastigheten Ladusvalan 1.

Det finns två tvättstugor i källaren med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum.
Två rymliga miljöhus med full uppsättning av kärl för sortering och återvinning.
Gym finns att tillgå i grannhuset.
Festlokal finns. Gemensamhetslokal. Hyra 100 kr/dag.
Gästlägenhet finns, rymmer max 4 pers. Lägenheten kostar 400 kronor per natt oberoende av antal gäster. Summan debiteras på avgiften. Hyra max 7 nätter i streck.
Stora grönytor med flera uteplatser, möbler och grill. Lekplats samt damm med springvatten.

Förråd och balkong upplåts med bostadsrätten.

Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Brf Rosenvång 2 har individuell mätning och debitering av el. Det innebär att elen debiteras utöver avgiften och det debiteras baserat på faktiskt förbrukning. Debiteringen sker månadsvis med aviutskick varje kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

rosenvang2.hsb@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 53 p-platser som upplåtes till medlemmar. P-avgiften är 150 kr from 2024-01-01. Kösystem tillämpas. För närvarande lång kö. Man får inte överta parkeringsplats när man köper bostadsrätten.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns via Tele2, vilket ingår i avgiften. Bredband finns via Ownit och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/månad.

Renoveringar:

Ca 1989 nya balkonger.
1999 genomförde föreningen ett stort ROT-projekt där de bl. a drog om all el, renoverade tvättstugorna, bytte den yttre fönsterramen från trä till aluminium, bytte ut entrédörrarna och installerade porttelefoner och trapphusen målades. Tappvattenledningarna byttes också.
2010-2011 målning invändigt.
2010-2011 värmeväxlare, torktumlare, målning källare och byte lekutrustning mm.
2012-2013 belysning mm.
2014 avloppsstammar kontrollerade och filmade och spolade (utan anmärkning).
2014-2015 markkompletteringar mm.
2014-2015 tak och fasad, dvs nytt tak och fogat om fasaderna.
2015-2016 ny entrébelysning.
2017 inspektionsfilmning av alla lägenheters ventilationskanaler.
2017-18 nya insatsrör i ventilationskanaler.
2019 byte värmeväxlare och reglercentral.
Våren 2020 upprustades föreningens lekplats.
Hösten 2021 upprustades föreningens tvättstugor med nya tvättmaskiner och nya fläktar i torkrummen.
Våren/sommaren 2022 gjordes en dagvattensanering i föreningens fastigheter.
I januari 2023 påbörjades ett arbete med att se över fastigheternas stammar. Arbetet kommer att avslutas under hösten 2023. Relining av avloppsstammar är genomförd.

Under 2023 har föreningen genomfört följande åtgärder:
- Relining av avloppsstammar (avslutad).
- Installerat IMD-El inkluderat uppgradering av elcentraler för anpassning till laddstolpar och solceller (avslutad).

Styrelsen uppdaterar underhållsplanen årligen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande åtgärder:
- Byte av belysning i källare (4 st hus)
- Byte värmeväxlar

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar och barn. Barnet skall äga minst 10 % av bostaden.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 6 % 1/1 2024.

HSB tar ut en medlemsavgift om ca 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på ca 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar. Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 433 kr. Pantsättaren betalar pantsättningsavgift om 573 kr.

Antal lägenheter:

115

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-05-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang2/

Allmänt om lägenheten

Föreningen tillämpar IMDel dvs elen debiteras utöver avgiften och det debiteras baserat på faktiskt förbrukning. Debiteringen sker månadsvis med aviutskick varje kvartal. Nuvarande ägare betalas ca 200 kr/månad.

Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/månad för bredband.

Enligt föreningen är balkong och förråd upplåtna med bostadsrätt.

Lägenhetsinnehavaren disponerar två stycken förråd i källaren.
Ytterligare dörrar finns i källarförrådet.

I köpet ingår ej garderober och mikrovågsugn.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östra Ansgarigatan 95F, 21613 LIMHAMN

Alla lediga objekt