Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamn Sveagatan 103D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 807 kr
inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.
Boarea: 55 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Härlig tvårummare med inglasad balkong!

Med ett fantastiskt läge mitt i Limhamns mysiga kvarter finner vi denna härliga tvårummare som träcker sig över 55 kvadratmeter och är belägen på bekväma våning två. Här erbjuds en trivsam boendemiljö där hallen bjuder på inbyggd garderob med gott om plats för jackor och skor och vi får därmed ett hemtrevligt första intryck. Vardagsrummets härliga umgängesytor ger plats för såväl soffgrupp, tv-möblemang som matgrupp, och här förlängs sällskapsytorna i balkong med solglatt söderläge som vetter mot innergårdens grönska. Vidare bjuds vi på en smakfull köksinteriör och ett rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och fristående garderober som gör klädförvaringen enkel. Addera till det ett fräscht badrum i helkaklat utförande med bekvämligheter som golvvärme. Föreningens gemensamma gårdsmiljö bjuder på mysig pergola, grill och grönytor. Här bor du på ypperligt läge i fantastiska Limhamn med sin närhet till hav och strand, utmärkt kommunikation och närservice samt en trygg och trivsam miljö. Varmt välkomna att kontakta mäklare för visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Två trappor upp bjuds vi in till denna bostad som du snart har chansen att kalla ditt hem. Här finns avhängningsmöjligheter, men för att hålla hallen mer städad och representativ finns en inbyggd garderob där vi effektivt kan stuva undan ytterkläder och skor. Här ligger det ett stengolv som både är slitstarkt och lätt att hålla rent. Väggarna är målade i vitt och grått.

Vardagsrum

På vänster hand öppnar det luftiga vardagsrummet upp sig med stora fönsterpartier och utgång till södervänd balkong med trätrall och i inglasat utförande. Vardagsrummets storlek möjliggör möblering med både soffgrupp, tv-möblemang och matgrupp. Under fötterna vilar ett parkettgolv som möter väggar i vitt.

Kök

Rakt fram i hallen når vi bostadens kök med ljus skåpinredning som möter ljus kakelsättning och bänkskiva i trä. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaring på båda sidor och längst in i köket får vi plats för matbord invid det ljusbringande fönstret. Köket är utrustat med ugn (Elektro Helios), spishäll (IKEA), fläkt (Cylinda), diskmaskin (Gram) och kyl/frys (Elektro Helios). Här ligger det ett notat parkettgolv tillsammans med väggar i vitt.

Sovrum

Ombonat och mysigt sovrum, perfekt för vila och återhämtning. Här matchar ett snyggt notad parkettgolv med väggar i vitt tillsammans med en vilsam blå kulör. Vi får utan svårigheter plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och garderober för kläder och personliga tillhörigheter.

Badrum

Elegant och ljust badrum från 2016 som är helkaklat i en harmonisk nyans av beige samt detaljer av brun mosaik. För extra komfort ligger det här golvvärme under klinkergolvet och i taket är det dimbara spotlights. Utöver vägghängd wc och handfat med kommod så inrymmer även badrummet spegelskåp och dusch bakom vikbara glasdörrar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

55 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong med trätrall och solglatt söderläge som vetter mot innergårdens grönska.

Andel i föreningen:

0.8324 %

Andel av årsavgift:

0.8324 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,8324 %. Andel av årsavgift: 0,8324 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

93 034 kr

Lägenhetsnummer förening:

5

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Törnskatan 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1950

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 143kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 175kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 okt. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Rosenvång 1

Organisationsnummer:

746000-6161

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1949 och består av 105 lägenheter i storlek från 1 rok till 3 rok. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 lokaler i föreningen. Till föreningen hör adresserna Storabackegatan 26, Västanväg 59 och 61 samt Sveagatan 103. Föreningen äger fastigheten Törnskatan 3. Byggår är 1949.
Gemensam gård med utemöbler på sommaren, varav en med mysig pergola och grill.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren med två stycken tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Samt en mangel och en grovtvättstuga för mattor etc.

Föreningen tillhandahåller även ett hobbyrum, cykelrum, styrelserum och en gemensamhetslokal. Gemensamhetslokalen ligger på Storabackegatan 26.

Balkongerna upplåts med bostadsrätt.

Föreningen har IMD-el - individuell mätning och debitering av el. Inköpen av el görs av föreningens elhandelsleverantör och enskilda medlemmar väljer således inte själv el-leverantör.
Med IMD-el betalar medlemmen för den mängd el som använts och inte för fasta abonnemangs- och avtalskostnader. Debiteringen sker via månadsavierna från HSB, där de är specificerade med mätarställning, använda kilowattimmar och kostnad. Förbrukningen betalas således i efterskott.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

rosenvang1@outlook.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 40 st (ca 150 kr/st) parkeringsplatser, kösystem tillämpas och det är lång kö. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Samtliga har tillgång till kollektivt 1000/1000 mbit/s bredband från Sydantenn och ett grundutbud av TV från Tele2 vilket ingår i avgiften. Det går att mot en avgift uppgradera sin anslutning till högre hastigheter. Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda renoveringar/underhåll:
1993 byte fönster
1994 vattenledningar
1997 säkerhetsdörrar
1998 ombyggnad av elinstallation (jordat och jordfelsbrytare)
2002 miljöhus
2005-06 byte tvättmaskiner och torktumlare
2005-06 byggt uteplats
2006-07 ordningsställt lekplats
2007-08 byte radiatorer monterat termostater samt byggt om panncentraler
2008 asfaltering och underarbete p-platser
2009-10 ombyggnad av samtliga tak
2013-14 anläggning av trädgårdsgångar samt trädgård
2014 installering av digitalt bokningssystem samt porttelefoni
2015 relining av avloppsstammar
2016 upprustning av trädgård
2017-18 omfogning av fasader
Föreningen har beslutat att inför gemensam el dock ligger detta på is just nu pga av Covid-19 situationen.
2021 renovering av tvättstugor
2021 OVK besiktning
2022 underhållsspolning av avloppsstammar.

I dagsläget pågår målning av trapphus.

Inga större renoveringar i närtid.

2030 - Byte av värmestammar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Från och med 2024-01-01 höjde föreningen avgifterna med 5%.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433 kr (2,5% av pbb) samt en pantsättningsavgift om 573 kr (1% av pbb), båda betalas av köparen.
HSB tar ut en kostnad per medlem för medlemsandelsavgift om 500 kr (medlemsavgiften återfås vid utträde) samt en årsavgift om 300 kr/hushåll.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-04-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang1

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,8324 %. Andel av årsavgift: 0,8324 %.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.

Lägenheten disponerar två källarförråd.

Styrelsen uppger att balkong upplåts med bostadsrätt.

I källarförrådet finns ytterligare dörr som ej används idag.

Säljaren meddelar att samtliga garderober och bokhylla i vardagsrummet ingår i överlåtelsen.

Skoskåpet i hallen ingår inte i överlåtelsen.

Kända fel och brister: Avrinning inuti kylen är bristfällig.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Sveagatan 103D, 21615 Limhamn

Alla lediga objekt