Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamns Sjöstad Formgatan 3
5 150 000 kr som utgångspris
Avgift: 8 806 kr
inkl. kallvatten, värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 249 kr/månad samt en arrendeavgift för uteplats om 180 kr/månad. Förbrukning av el och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
Boarea: 133 m2
Rum: 5
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja

På attraktivt läge välkomnar denna välplanerade femrummare i gavelläge och som erbjuder materialval utöver vanliga. Med hiss från markplan nås denna lägenhet som erbjuder fyra sovrum, vardagsrum och kök i öppen planlösning samt dubbla badrum. Stor balkong i västerläge där många soltimmar kan avnjutas. Här bor man i barnvänligt område med närhet till skolor, förskolor, matbutiker och med havet som granne. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 10:45 - 11:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med ljust parkettgolv, som tillsammans med smakfullt vita väggar, vilket utgör ett genomgående inslag för bostaden. Gott om plats för avhängningsmöjligheter samt förvaringsutrymme i garderob. Det ges ytterligare förvaring i förrådet som nås från hallen.

Vardagsrum

I en öppen planlösning med köket inviterar vida allrumskvadrat med vackert ljust parkettgolv som samspelar med vita väggar. Strålande ljusinsläpp tack vare gavelläget och stora fönsterpartier som förstärker det luftiga intrycket. Här inryms med lätthet soffgrupp samt middagsbord för familj och vänner. Härifrån når vi även en den fantastiska balkongen i bästa västerläge. Belägen i skönt västerläge och här ryms plats för hela familjen och gäster. Njut av många soltimmar samt grillningar till sena eftermiddags- och kvällssolen.

Kök

Vidare in finner vi en smakfull köksinteriör från Vedum, där vita köksluckor samspelar med arbetsytor och beige bänkskiva i komposit. Den maskinella utrustningen är från Siemens består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, mikro, induktionshäll. Spotlights under överskåpen för ytterligare ljus.

Sovrum 1,2,3

Vägg i vägg med varandra finns tre av sovrummen som alla tre är rymliga till storleken och bjuder på gott om plats för att enkelt kunna möblera som barnrum, gästrum eller varför inte kontor.

Sovrum 4

Master bedroom rymmer gott om plats för dubbelsäng, sängbord och mer därtill. Vidare in i sovrumsavdelningen finns en stor walk in closet och längst in finns det andra badrummet.

Badrum 1

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med ljusgråa klinkers på golv. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod, wc, spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare samt arbetsyta och förvaring ovan.

Badrum 2

Det andra badrummet nås från master bedroom via walk in closeten och bjuder också på vitt kakel på väggarna tillsammans med ljusgråa klinkers på golv. Badrummet är utrustat med wc, dusch bakom glasvägg, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

133 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.63791 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Kontakta mäklaren för mer information.

Lägenhetsnummer förening:

6-1101/LM1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021-2022

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Förening

Namn:

Brf Atmosfären

Organisationsnummer:

769636-0085

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Atmosfären består av två stycken flerbostadshus med adresserna Barlastgatan 2-4, Magasingatan 7A-B och Formgatan 1, 3 och 5. I föreningen finns totalt 90 stycken fina lägenheter. Inflyttning skedde under andra halvan av 2021 och det är Nordr som är byggherre. Fastigheten innehas av förening med äganderätt.

1 rok - 9 st
2 rok - 17 st
3 rok - 23 st
4 rok - 31 st
5 rok - 10 st

Föreningen har IMD av el och varmvatten. Faktisk förbrukning av varmvatten samt hushållsel kommer att mätas separat för varje bostadsrätt och aviseras i efterskott kvartalsvis tillsammans med årsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- Föreningen tillhandahåller en innergård med pergola och grillplats.
- Rullstol och barnvagnförråd.
- Cykelförråd och cykelverkstad.
- Renhållning/ sopsortering genom underjordiska behållare.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@brfatmosfaren.se

Hemsida:

www.brfatmosfaren.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Ett parkeringsgarage finns att tillgå för bostadsrättsinnehavarna. Totalt ska det vara 63 parkeringsplatser, varav preliminärt sju för elbilsladdning. I dagsläget finns två lediga platser. Månadshyran för parkeringsplats är 1200 kr/mån. Månadshyran för laddningsplatserna är 1560 kr/mån. Kösystem tillämpas. I dagsläget är det 2 i kö, men även ett par vakanta platser, så föreningen utgår från att kön snart är noll och kommer då se över boende som vill ha en andra plats. Föreningen har tre markparkeringsplatser varav två är reserverade för en bilpool. Bilpool ingår hos Volvo demand.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telias Triple Play-tjänst, och innefattar ip-telefoni, basutbud av TV-kanaler och bredband. Kostnaden för detta är 249 kr/månad som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga större renoveringar inplanerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande med minimum 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 2024-01-01 med 7 %.

I dagsläget finns inga fler planerade avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2024-04-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för tv och bredband på 249 kr/månad tillkommer på månadsavgiften.

Lägenheten är pantsatt.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, ICA och Coop, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio", S:t Jakobs stenugnsbageri och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Croisette AB har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Formgatan 3, 21649 Limhamn

Alla lediga objekt