Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamns Sjöstad Linoljegatan 9

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 226 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 190 kr/månad för bredband och tv tillkommer.
Boarea: 74 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Genomgående trerummare med imponerande 2,95 meter takhöjd och direktaccess till balkong!

I Limhamn Sjöstad har vi nu nöjet att presentera denna fantastiska trerummare, kännetecknad av välplanerade kvadratmeter och generös takhöjd. En enhetlig och stilren interiör, komplett med parkettgolv och ljusa väggar, präglar större delen av lägenheten. Boendet inkluderar ett smakfullt kök med matplats, ett trivsamt vardagsrum, ett helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter och två sovrum, varav det ena erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och direkt tillgång till en njutbar balkong med härlig morgon- och lunchsol. Endast en trappa upp väntar föreningens gemensamma takterrass, en idyllisk plats för medlemmarna att avnjuta. Belägen i ett trivsamt och lugnt område med närhet till havet, grönområden och Limhamns centrum. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med en bekväm hissresa från markplan eller till och med direkt från garaget når vi tredje våningen. Här möts vi av en rymlig hall som lockar med generöst utrymme för avhängning och förvaring, med en garderob bakom eleganta spegelskjutdörrar samt en praktisk klädkammare. På golvet vilar mörkt klinkergolv som strax övergår till parkett och väggarna är ljusgråa.

Kök

Vi fortsätter in i det smakfulla köket från Vedum, där släta vita luckor harmoniserar vackert med den gråa bänkskivan och det vita kaklet ovanför. Förvaringsmöjligheterna är generösa och skapar en stilren atmosfär. Den välutrustade maskinparken från Electrolux inkluderar kombinerad kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt från Franke. Intill köksmiljön finns en matplats som rymmer 6-8 personer, perfekt för trevliga stunder och måltider.På golvet vilar parkett och väggarna är ljusgråa.

Vardagsrum

När vi fortsätter in möts vi av det rymliga sällskapsrummet, där generösa fönsterpartier släpper in härligt naturligt ljus. Här erbjuds gott om utrymme för en stor soffa och några bekväma fåtöljer, skapandes en inbjudande atmosfär för avkoppling och trevliga stunder. På golvet vilar parkett och väggarna är ljusgråa.

Sovrum

Från vardagsrummet tar vi oss in i det stora sovrummet, där det finns gott om plats för en dubbelsäng och mer. Skjutdörrsgarderoben längs ena väggen erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Ljuset flödar in genom det stora fönstret och den helglasade balkongdörren som leder oss ut till den njutbara balkongen. På golvet vilar parkett och väggarna är vita.

Sovrum

Det mindre sovrummet, tillgängligt från köket, erbjuder utrymme för både säng och skrivbord. På golvet vilar parkett och väggarna är ljusgråa.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegelskåp, wc, handdukstork, duschhörna med dusch och duschdörrar i glas samt tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna) med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

74 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.1665 %

Andel av årsavgift:

1.1665 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej kunnat specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 061 514 kr

Lägenhetsnummer förening:

335

Lägenhetsnummer register:

1305

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Fernissan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 80kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 87kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 okt. 2021

Förening

Namn:

BRF Oljeslagarens hus 1 i Limhamn

Organisationsnummer:

769633-7463

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Oljeslagarens hus bildades år 2018 i samband med byggnationen av Hökerum Bygg. Föreningen innehar tomten med äganderätt och förvärvade fastigheten Malmö Fernissan 1 i samband med bildning. Det finns 94 bostadsrätter (90 lägenheter och 4 radhus) i föreningen samtliga innehas med bostadsrätt och 2 lokaler. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen har IMD-el (individuell mätning och debitering av el). Elen debiteras var tredje månad efter faktisk förbrukning med avin för månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har 1 övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn.
Gemensam takterrass för föreningens medlemmar att nyttja.
Förvaringsmöjlighet för cykel finns att tillgå i garaget.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelse@oljeslagarenshus.se

Hemsida:

https://boappa.se/brf-oljeslagarens-hus-1-i-limhamn-limhamn

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 73 garageplatser, varav 12 laddplatser. I samband med flytt säger man upp sin garageplats, den går då till den person som står först i kön. En parkeringsplats i föreningens garage kostar 950 kr/månad eller 1 220 kr/månad för laddplats plus förbrukning. I området finns också ett större garage.

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Tele 2 som tillhandahåller basutbud för TV bestående av SVT1, SVT2, SVT24, TV4, Axess, Kunskapskanalen och SVT Barn, flertalet av dessa finns även som HD-kanaler. Även fiber med 100/100 mb/s hastighet finns i varje lägenhet. TV och bredband läggs på månadsavgiften med 190 kr. Extra kanaler och högre hastighet på bredband kan köpas till av Tele 2.

Renoveringar:

Huset var klart för inflyttning 2020. Då huset är nybyggt är det inte speciellt stora eller kostnadskrävande underhåll som kommer ske inom de närmsta åren. Föreningen har en underhållsplan på 30 år och underhåll sker löpande.

Föreningen har installerat kameraövervakning i garage och IMD.

Föreningen har infört tagg-system.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande med 10% som minsta andel att äga för att bo.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 1/1-2024 med 10 %.

Det finns inga beslut om avgiftsförändringar i dagsläget, kontrollerat 2024-03-04.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1 433 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (573 kr/pant).

Antal lägenheter:

94

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening/förvaltare 2024-03-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Läs mer på föreningens hemsida: https://boappa.se/brf-oljeslagarens-hus-1-i-limhamn-limhamn

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel årsavgift: 1,1665%
Andel förening: 1,1665%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Föreningen har IMD-el (individuell mätning och debitering av el). Elen debiteras varje månad efter faktisk förbrukning med avin för månadsavgiften.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Balkongen är upplåten med bostadsrätt. Arean på balkongen är: ca 4 kvm. (Säljarens information)

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, ICA och Coop, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio", S:t Jakobs stenugnsbageri och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Linoljegatan 9, 21648 Limhamn

www.hitta.se

Budhistorik

2 850 000 kr 1 29 apr. 2024
2 800 000 kr 1 25 apr. 2024
Alla lediga objekt