Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Limhamns Sjöstad Sallys Gata 35

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 180 kr
Inkl värme och VA. Ett obligatoriskt tillägg om 299:-/månad tillkommer för TV/Bredband/IP telefoni.
Boarea: 65 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Elegant tvårummare med dubbelt balkongliv i attraktiva Limhamns Sjöstad.

Havsutsikt från 3:e våningen och inte mindre än 2 balkonger! I Limhamns Sjöstad presenterar vi en genomgående tvåa, med bekvämligheter såsom hiss från markplan och helkaklat badrum med egna tvättfaciliteter. Här väntar en öppen planlösning mellan smakfull köksinteriör från HTH och generösa allrumskvadrat med ett strålande ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Balkong i både väster med härlig vattenutsikt, och i öster med utsikt över takåsarna. Här åtnjuts med andra ord både morgon- och kvällssol!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande och rymlig med vacker vitpigmenterad askparkett som möter ljust tonade väggar tillsammans med vinröd mönstrad fondtapet. Ytterkläderna hängs bekvämt på hatthyllan och en rymlig skjutdörrsgarderob i vitt glas tar hand om allehanda förvaring. Behaglig belysning därtill med infällda takspotlights.

Sovrum

Ett par steg in till vänster inviterar hemmets stora sovrum med enhetlig askparkett och ett härligt ljusinsläpp ifrån glasinfattade terrassdörrar i par, som förstås leder ut till en av balkongerna i kvällssoligt västerläge med underbar utsikt över vattnet. Sovrummet är väl tilltaget med utrymme för såväl dubbelsäng och tillhörande möblemang som för skrivbord. De ljust gröntonade väggarna samspelar med tilltalande fondtapet från Carma Cottage och som extra bonus erbjuds en lyxigt stor walk in closet.

Badrum

Härnäst nås bostadens stora badrum, med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Välförsett med spegelskåp med belysning, handfat med vit kommod, vägghängd wc samt badkar med dusch. Bekvämt med både tvättmaskin och torktumlare, arbetsyta i laminat och vita väggskåp därtill. Inredning från Vedum.

Kök

Vidare in i våningen väntar kök och allrum i öppen, luftig planlösning. Smakfull köksinredning från HTH med vita släta luckor, som möter ljust kakel ovanför mörka arbetsytor i laminat. Den maskinella utrustningen från 2013 består av kyl och frys, diskmaskin, mikro, spishäll, ugn samt fläkt kopplad till utsug. Fin plats för matbord i direkt anslutning till köket.

Vardagsrum

Trivsamt och härligt ljust vardagsrum lagom för soffa och en skön fåtölj. Ljuset strömmar in från både fönster och helglasad terrassdörr mot den stora, östervända balkongen med tilltalande utsikt över takåsar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

65 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Stor balkong i österläge med morgonsol samt en mindre i västerläge med kvällssol.

Andel av årsavgift:

0.94602 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening har ej specificerats av ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Lägenhetsnummer förening:

73

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

April/maj 2021

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Sally 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 87kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 4 juni 2018

Förening

Namn:

Brf Focken på Limhamn

Organisationsnummer:

769622-8985

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Focken ligger på Limhamn i Malmö, alldeles intill vattnet. Föreningens hus är byggt av Skanska som stod klar hösten 2013 och ingår i deras projekt Limhamns Sjöstad. Föreningen tillträdde fastigheten 2013 och består av 87 bostadsrätter fördelade på 6 trappuppgångar. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@focken.se

Hemsida:

www.focken.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Garage finns i huset: 82 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 680 kr/månad. Det finns även 3 garageplatser som främst är för hcp. 3 MC-platser finns och kan hyras till en kostnad om 219 kr/månad. Parkeringsplats utomhus kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. Elbilsplatser finns mot tillägg med 219 kr/månad. Samtliga platser är idag upptagna men föreningen har bra balans mellan upptagna och lediga platser i garaget. Dvs. inga längre kötider då föreningen endast ger boende möjlighet att få en garageplats.

Delade utrymmen:

Trevlig gemensam gård med planteringar, fontän och sandlåda.

Försäkring:

Gemensam brf-tilläggsförsäkring för bostadsrätt är tecknad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia fiber, 100/100 Mbit/s. Kostnad för detta är 319 kr/månad och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Renoveringar:

Utfört:
2019 stamspolning har utförts i alla hus och även rengöring av samtliga rör i köksavloppen.
2020 smörjdes fönstren.
2021 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har utförts.
2022 Belysning utbytt till LED belysning i både trapphus och garage.

I övrigt finns inget större underhåll planerat i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2024-01-01 med 16%.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilka betalas av köparen.

Antal lägenheter:

87

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har gemensamt upphandlad el som tillkommer till månadsavgiften (obligatoriskt). Avläsning sker en gång i kvartalet.

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera dessa uppgifter innan ett köp. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer: www.focken.se

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer enligt Riksbyggen: 73. Lägenhetsnummer enligt Skanskas säljkatalog vid säljarens köp: C1-1201

Ett obligatoriskt tillägg om 299:-/månad tillkommer för TV/Bredband/IPtelefoni.
Föreningen har gemensamt upphandlad el, vilket tillkommer till avgiften. Säljaren har haft en årskostnad om ca 2900:- för el.
Båda balkongerna har eldrivna markiser som ingår i köpet.
Den fasta inredningen i klädkammare ingår i köpet.
Nätverksuttag finns i alla rum.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Följande andelstal är angivna av Riksbyggen:
Andelsprocent 0,61953%.
Andelsprocent kapital 0%.
Andelsprocent årsavgift 0,94602%.
Andel i förening har ej specificerats av ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Sallys Gata 35, 21644 Limhamn

Alla lediga objekt