Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Lindeborg Svågertorpsvägen 12
2 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 617 kr
I avgiften ingår Tv och bredband samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 1130 kr/månad tillkommer för värme samt 225kr/månad för garage.
Boarea: 128.5 m2
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Gavelradhus om hela 128,5 kvm på två plan med uteplatser.

På en lugn gata i populära Lindeborg öppnar vi nu möjligheten att förvärva detta trevliga och välplanerade bostadsrättsradhus i två plan. Interiört erbjuds härliga ytor som bjuder in till trevliga stunder samtidigt finns här utrymme för alla att hitta sin egen vrå med sina fyra sovrum.
Badrumsmiljöer finns på båda plan, ett med badkar och ett med dusch. Gillar ni sol är det bara att flytta ut till trädäcket som ger plats för utemöbler och grill. Uteplatser i olika väderstreck finns att tillgå för att maximera solchanserna och morgonkaffet intas med fördel på den stenbelagda uteplatsen vid entrésidan. Bo i ett lugnt och familjevänligt område med närhet till Hyllie, Emporia, flertalet lekplatser samt förskola och skola. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré/hall

Hallen bjuder in med laminatgolv tillsammans med väggar målade i vitt. Direkt på vänster hand finns hatthylla.

Kök

Från hallen löper samma laminatgolv tröskelfritt in i köket och även här är väggarna målade i vitt. Förvaringen döljs bakom luckor i svart och här finns bra med arbetsyta på den mörka bänkskivan med genomskinlig väggplatta ovanför. Den maskinella utrustningen består utav inbyggd ugn, ångugn/mikro spishäll med inbyggd fläkt, diskmaskin, hel kyl och hel frys.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum där terrassdörren visar oss vägen till trädäcket utanför. Här pryds golvet av av samma golv som i köket och väggarna är målade i en behaglig grå ton.

Badrum

Näst på tur står entréplanets smakfulla badrum som renoverades 2018. På golvet ligger klinker som matchar vita liggande kakelplattor. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch bakom glasdörrar och handdukstork.

Sovrum 1-4

På ovanvåning finns fyra rymliga sovrum. På golvet ligger enhetligt laminatgolv.

Badrum

På andra våningen ligger det andra badrummet. På golvet ligger plastmatta och väggarna är halvkaklade. Här erbjuds wc, handfat med kommod och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

128 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

TV & Bredband:

I årsavgiften ingår ett grundutbud av TV kanaler från Tele2 samt bredband 500/500.

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med nyttjanderätt

Beskrivning uteplats:

En garageplats ingår

Andel i föreningen:

0.83978 %

Andel av årsavgift:

0.83978 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

325 696 kr

Lägenhetsnummer förening:

97/1001 (LM-kod)

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1982

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 11 sep. 2018

Driftkostnad

Uppvärmningskostnad:

13 560 kr/år

Total driftkostnad:

13 560 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Alphusen

Organisationsnummer:

716406-9382

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Alphusen bildades 1980 och är belägen på Lindeborg i Malmö på följande adresser. Johan Krullsgatan 1-23, Lindeborgsgatan 291-339 och Svågertorpsvägen 1-25. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 2-4 våningar med 155 lägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 1982. De boende på varje gård ansvarar för skötseln av den gemensamma innergården. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller på tio år till 2023-12-31.

Riksbyggen står för den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsskötsel och teknisk förvaltning sköts av SBC.

I huset finns det en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen förfogar även över en festlokal som man kan hyra för ca 500 kr/dygn.

Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla boende i Brf Alphusen som har en hemförsäkring.

Allmänt om föreningen tillägg:

Brf Alphusen bildades 1980 och är belägen på Lindeborg i Malmö på följande adresser. Johan Krullsgatan 1-23, Lindeborgsgatan 291-339 och Svågertorpsvägen 1-25. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 2-4 våningar med 155 lägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 1982. De boende på varje gård ansvarar för skötseln av den gemensamma innergården. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Riksbyggen står för den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsskötsel och teknisk förvaltning sköts av SBC. I huset finns det en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen förfogar även över en festlokal som man kan hyra för ca 500 kr/dygn. Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla boende i Brf Alphusen som har en hemförsäkring.

E-post:

brfalphusen@gmail.com

Hemsida:

www.brfalphusen.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Till varje lägenhet hör en p-plats eller en garageplats som är obligatorisk som ingår i månadsavgiften. För gästparkering krävs tillstånd samt p-skiva. Varje hushåll har parkeringstillstånd att nyttja för gäster.

Parkering tillägg:

Till varje lägenhet hör en p-plats eller en garageplats som är obligatorisk som ingår i månadsavgiften. För gästparkering krävs tillstånd samt p-skiva. Varje hushåll har parkeringstillstånd att nyttja för gäster.

Bredband/TV:

Kabel-TV (basutbud) finns att tillgå via Com Hem. Kabel-TV ingår i den angivna månadsavgiften. Bredband finns att tillgå via Com Hem. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal för alla boende på 50/10 MB. Detta ingår i den angivna månadsavgiften. Är man inte redan kund hos ComHem måste man aktivt kontakta ComHem på 0775171720 där man får hjälp med kostnadsfritt modem och inkopplingssupport via telefon. Är man kund hos ComHem kommer en rabatt att ges till de boende som har högre hastighet än 50/10 och de som har lägre kan vid behov behöva byta ut sitt befintliga modem, kontakta Comhem för mer information.

Renoveringar:

2014 Renovering av lekplatser.
2015-2016 Fräschat upp entrépartierna och trapphusen med ny LED-belysning, ytskikt, undertak samt gjort en OVK-besiktning.
2017 Spolat avloppsstammar.
2017-2018: Hissbyte under en 5 års period i alla hus.
2018: Garageportar byttes ut.
2019: Utfördes OVK-besiktning.
2020-2021: Fönsterbyte

Inga större planerade renoveringar finns i nuläget några beslut om.

Renoveringar tillägg:

2014 Renovering av lekplatser. 2015-2016 Fräschat upp entrépartierna och trapphusen med ny LED-belysning, ytskikt, undertak samt gjort en OVK-besiktning. 2017 Spolat avloppsstammar. 2017-2018: Hissbyte under en 5 års period i alla hus. 2018: Garageportar byttes ut. 2019: Utfördes OVK-besiktning. 2020-2021: Fönsterbyte

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftshöjning.

Överlåtelseavgift och pantsättningavgift tas ut enligt stadgar.

Överlåtelseavgift:

1190 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

476 kr

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfalphusen.se för mer information.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Övrigt tillägg:

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfalphusen.se för mer information. Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Mark i anslutning till bostadsrätten används med nyttjanderätt. Någon ytangivelse finns inte att få från föreningen, Förråd finns på tomten på baksidan.

Omgivning

Allmänt om området:

Lindeborg är ett populärt område som ligger i Malmös södra delar och består till största delen av flerbostadshus i varierande storlek. Området är trivsamt med välskötta grönområden och bostadsrättsföreningar. Närservice finns här, men du har även nära till stora köpcenter såsom Emporia och Mobilia. I området finns både Svågertorps förskola samt Lindeborgskolan som har elever från förskoleklass till nionde klass.

Pendlingsmöjligheterna och kollektiva kommunikationer från området är mycket goda och är en bidragande orsak till att området har ökat i popularitet. Med bil tar man sig snabbt ut på motorvägen som leder mot Bunkeflo i väst och Lund norrut. Möjligheterna att pendla till Köpenhamn och vidare in i Danmark är perfekta härifrån med närheten till Hyllie station och Svågertorp. I samband med att Emporia byggdes har samtidigt nya tågstationer kommit till och lett till att det har blivit enklare att ta sig in till centrum. Med stadsbuss tar du dig även snabbt in till Malmös centralare delar.

Närheten till handelsområdet på Svågertorp med IKEA i spetsen finns samt även flertalet andra stora kedjor. Du har även nära till de båda köpcentrumen Emporia och Mobilia som har gjort att området har blivit mycket populärt. Närservice finns även i området i form av ett Ica Nära som ligger i anslutning till Lindeborgstorget.

Området har även tillgång till nödvändigheter såsom vårdcentral och folktandvård. Här finns även en sporthall där det bedrivs diverse verksamheter. Området är generellt grönt och det finns olika lekplatser för familjer att besöka.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Svågertorpsvägen 12, 21581 MALMÖ

Alla lediga objekt