Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Lönngården Lönngatan 60C
950 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 179 kr
inkl. vatten, kabel-TV & bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband 149 kr/mån och värme 595 kr/mån.
Boarea: 46.5 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Lägenheten ligger en halvtrappa upp.
Hiss: Nej
Stilfull och kvadratsmart tvåa med genomgående planlösning!

På Lönngatan 60C ges nu en fantastisk möjlighet att förvärva denna välplanerade tvåa med stilfull interiör, nya fina ytskikt och charmiga detaljer så som brädgolv, originalparkett och kalkstensgolv. Här erbjuds en trivsam och hemtrevlig lägenhet med genomgående planlösning, renoverat badrum, kök med moderna vitvaror, generösa fönsterpartier, utmärkt förvaring och härliga sociala sällskapsytor. Här bor du i stabil och välskött förening med trevlig innergård och gemensamma balkonger i trappuppgångarna. Utanför porten ligger grönskande Gullängen och på kort avstånd nås även Mobilia, Södervärn, Möllan och Folkets Park. I området finns utmärkta kommunikationer i form av både närliggande busstationer och Persborgs tågstation. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i en ljus och öppen hall med väggar som går i vitt med gråkaklade detaljer och på golvet ligger ett fint kalkstensgolv. I hallen ges utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter i form av två generösa klädkammare samt plats för hatthylla och skoställ.

Kök

Stilfullt och rymligt kök med uppdaterade skåpsluckor i vitt (2023) som matchas snyggt med beigt kakel ovanför bänkskiva i laminat. Ett härligt kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Kökets vitvaror är också uppdaterade - kyl/frys (2023), fläkt (2022) och ugn med spishäll (2018). Intill köket finns plats för matbord. Väggarna går i vitt och på golvet vilar ett nytt laminatgolv (2023).

Vardagsrum

Vidare in i lägenheten når vi det ljusa och underbara vardagsrummet som bjuder in med härligt ljusinsläpp, vita nymålade väggar och fint bevarad originalparkett. Ett trevligt sällskapsrum med luftiga sociala ytor och plats för soffgrupp, fåtöljer och matplats.

Sovrum

Trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Fint fönsterparti skänker härligt ljus. Samtliga väggar går i vitt och är nymålade och på golvet vilar ett charmigt brädgolv.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum, renoverat 2017, med vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel och duschhörna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

46 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.76762 %

Andel av årsavgift:

1.76763 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen/NyMedlem har angivit följande andelstal: Andelstal: 1,76762%. Andelstal kapital: 1,76762%. Andelstal insats: 1,76763%. Inga vidare specifikationer har angivits. Andel i förening avser Andelstal & Andelstal kapital. Andel av årsavgift avser Andelstal insats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

168 606 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 168 606 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

26

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Raden 10

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

Nya energiglassystem för energibesparing och bullerdämpning installeras i samtliga lägenheter i föreningen.

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 143kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 sep. 2021

Övrigt:

Nya energiglassystem för energibesparing och bullerdämpning installeras i samtliga lägenheter i föreningen.

Förening

Namn:

Brf Grängeshus

Organisationsnummer:

746000-2210

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Grängeshus består av 55 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten är från 1945. Tomten är friköpt. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen, tekniska förvaltningen och föreningens gemensamma el.

Det finns två tvättstugor som är placerade i källaren och vardera är utrustad med två tvättmaskiner samt e torktumlare. Det finns även två torkrum. Elektronisk bokning genom tagg.

I källaren finns två cykelförråd och på innergården finns soprum och barnvagnsrum.

Det finns en gemensam inhägnad innergård med tillhörande utomhusmöbler och grill. Vill du låna grillen kan du boka den genom styrelsen, mejla till brfgrangeshus@gmail.com.

Föreningen har en försäkring för fastigheten genom Riksbyggen/Folksam och i den försäkringen ingår bostadsrättstillägget. Det är viktigt att du som bostadsrättsinnehavare tecknar en egen hemförsäkring.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal vilket innebär att man inte betalar abonnemangskostnaden utan bara sin elförbrukning, vilket blir fördelaktigt för bostadsrättsinnehavare. Faktiskt förbrukning läggs på avgiftsavin.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brfgrangeshus@gmail.com

Hemsida:

http://www.brfgrangeshus.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns i området. Läs mer på Malmö stads hemsida.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har bredband via Tele2, 100/10 mbit. Vill man som boende ha snabbare bredband eller TV kanaler som inte ingår i basutbudet, kan avtal tecknas med Tele2.

Renoveringar:

2022 - Avlopps- och rörspolning utfört. Inköpt torkskåp, ett skåp till varje tvättstuga. Balkongräcken höjdes. Golv målad i källare.
2021 - Byte av tappvatten och elstigare (samtliga lägenheter och lokaler). El-huvudcentral bytt. Tvättstuga 2: Byte 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare.
2020 - OVK utförd
2019 - Relining av bottenavlopp
2018 - Byte av 1 st tvättmaskin
2017 - Byte av staket, renovering av källartrappor, statuskontroll alla lägenheter
2016 - Avloppsspolning utfört
2015 - Ny tvättmaskin i stuga 1, SBA installerat i källaren (brandlarm, brandsläckningsutrustning)
2013 - Statuskontroll utfört av Riksbyggen, Utomhus: Kantsten och nya växter
2012 - Trapporna och källaren målades, Ny belysning med rörelsesensorer i trapporna och källaren, Radiatorer justerades enligt EB metoden, Tagg-system och porttelefon infördes
2009 - Relining av avloppsstammar (Tubus)
2007 - Spolning 54'
2006 - Gårdsplattor
2005 - Elstammar
2003 - Högtrycksspolning 47'
2002 - Ny värmeväxlare
2001 - Tvättstugor totalrenoverades, Taggsystem vid grindarna, Staket runt kvarteret, Källaren målades
2000 - Avloppsspolning utfört, Bredband via kabel
1998 - Bytt utvändig fönsterram lgh.
1997 - Reparation yttertak, Nya lås till grindarna
1996 - Fotograferat taket
1994 - Kallvattenstammar byttes

Planerade/pågående renoveringar:
- Renoveringar av originalfönster och balkongdörrar.
- Installation av termostater till våra radiatorer.
Båda renoveringarna beräknas vara klara i slutet av Maj.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande. Minsta andel: 20%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 5% den 1 januari 2024. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Antal lägenheter:

55

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-03-21. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen/NyMedlem har angivit följande andelstal:
Andelstal: 1,76762%.
Andelstal kapital: 1,76762%.
Andelstal insats: 1,76763%.
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Gemensam balkong finns i trappuppgången.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal vilket innebär att man inte betalar abonnemangskostnaden utan bara sin elförbrukning, vilket blir fördelaktigt för bostadsrättsinnehavare. Faktiskt förbrukning läggs på avgiftsavin.

Säljaren vill upplysa om att ringklockan inte fungerar och att det finns en liten spricka i handfatet i badrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Lönngården är en stadsdel belägen i södra Malmö varifrån man har närhet till det mesta. Möllevången med dess begivenheter ligger bara ett stenkast bort, även Nobeltorget med sitt stora utbud av butiker. Tillgängligheten till god mat samt spännande butiker är några av många positiva saker som utmärker denna stadsdel.

Bor man på Lönngården så är en av fördelarna just kommunikation. Här är det promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Ett stenkast bort finner man Södervärn med sitt rikliga utbud av kollektivtrafik. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Inom promenadavstånd finns ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, pasta samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud. Den som vill äta enkel husmanskost finner givetvis även det. Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i området.

Flertalet skolor ligger i området vilket är fördelaktigt för barnfamiljerna.

Fortsätt på Lönngatan så kommer vi till Jägersro. Ett mycket trivsamt område för barnfamiljer, här ligger flera trevliga villakvarter i Jägersro Villastad, här finns även en del bostadsrätter.

Även i Jägersro finns flertalet skolor. Mest känt är området för sin stora trav arena som uppfördes 1907. Här anordnas varje år mer än 100 travlopp. Jägersro Center är ett stort shoppingcenter som har det mesta att önska i form av butiksutbud.

Runt omkring i området ligger även flera barnbutiker/leksaksbutiker, perfekt för alla barnfamiljer!

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Lönngatan 60C, 21449 Malmö

Alla lediga objekt