Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Nobeltorget Lantmannagatan 11B
1 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 316 kr
inkl. vatten, värme och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 280 kr/månad.
Boarea: 45 m2
Rum: 1
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Fantastisk etta med härlig balkong i öst invid populära Nobeltorget!

Nu ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva denna stilfulla etta på populärt läge vid Nobeltorget och ett stenkast från Folkets Park. Här erbjuds en välplanerad lägenhet med genomgående och rymlig planlösning, renoverat kök och badrum och ett luftigt allrum. Addera därtill access till balkong i skönt österläge och underbart ljusinsläpp från lägenhetens fina fönsterpartier. Läget är också perfekt, med närhet till allt! På Nobeltorget finns utmärkta kommunikationsmöjligheter och på kort promenadavstånd nås Folkets Park och Möllevångstorget som erbjuder ett generöst utbud av restauranger, caféer och matbutiker. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Högt upp i huset, på fjärde våningen, välkomnas vi in i en ljus och rymlig hall med vita väggar och grått laminatgolv (lagt 2022). I hallen ges utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter i form av hatthylla, skoställ och garderober.

Kök

Stilfullt kök i fint renoverat skick med vita skåpsluckor som matchas snyggt med ljusbrunt kakel ovanför grå bänkskiva i laminat. Ett rymligt kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och fläkt. Intill köket finns plats för matbord för 4-6 personer. Det gråa laminatgolvet (lagt 2022) samspelar fint med vita väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder in med härliga sociala ytor och underbart ljusinsläpp som ges från rummets stora fönsterpartier. Ett luftigt allrum där den kvadratsmarta kan inreda i flera olika sektioner – en för soffgruppen, en annan för skrivbordet och en tredje för sängen. Vita väggar matchas snyggt med parkettgolv och härifrån når vi även lägenhetens balkong.

Balkong

Härlig balkong i öst med skön morgon- och förmiddagssol. Balkongen blir en fin förlängning av lägenheten och en trolig favoritplats!

Badrum

Helkaklat badrum, renoverat 2011, med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och duschhörna med vikbara dörrar i glas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

45 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

8.48858 %

Andel av årsavgift:

6.25327 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare SBC har angivit följande andelstal: Andel av årsavgift: 6,25327%. Insatsandel: 8,48858%. Inga vidare specifikationer har angivits. Andel i förening avser Insatsandel.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

351 689 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 351 689 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

9

Lägenhetsnummer register:

1401

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Öknen 9

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1936

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: G
Primärenergital: 207kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 1 dec. 2019

Förening

Namn:

Brf Lantmannen 11

Organisationsnummer:

769615-1104

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Lantmannen 11 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2007 och består av ett flerbostadshus om 5 våningar med 11 lägenheter och 1 lokal. Fastighetens byggnad är uppförd 1936. Föreningens ekonomi sköts av SBC.

Gemensam tvättstuga finns i markplan och nås genom dörr vid porten. Föreningen har en liten mysig innergård med grillplats och möjlighet att parkera sin cykel.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering finns i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband levereras från Telenor.

Renoveringar:

Byggnaden renoverades omfattande 1988 då vatten- och avloppsstammar samt fönster byttes.
2018 Byte av utrustning för värme
2018 Byte av tvättmaskin
2019 Utbyte av grind till port
2019 Byte av armaturer i trapphus, källare
2019 Byte av vattenmätare
2019 Byte av inpasseringsutrustning
2020 Renovering och målning av trapphus samt dörrar
2020 Byte av utrustning för värme
2021 Renovering och målning av källare
2021-2023 Renovering lokal för Malmö Catering.
2023 Installerat nya brandlarm i samtliga lägenheter samt gemensamma utrymmen.

I nuläget finns inga större renoveringar planerade (kontrollerat 2024-04-26).

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, delat ägande 90/10 är tillåtet.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 5% den 1 april 2024.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

11

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare SBC har angivit följande andelstal:
Andel av årsavgift: 6,25327%.
Insatsandel: 8,48858%.
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Lantmannagatan 11B, 21444 MALMÖ

Alla lediga objekt