Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Nobeltorget Torekovsgatan 22D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 970 kr
inkl. värme, VA och grundutbud kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad för bredband 250/250 Mbit/s via Telia Triple play tillkommer. Total månadsavgift blir 3 139 kr.
Boarea: 38 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Kvadratsmart tvårummare med balkong och öppen planlösning i lågt belånad förening!

Vi presenterar stolt denna välplanerade tvårummare på optimalt hörnläge! På det tredje våningsplanet möter vi en eftertraktad planlösning med modernt kök och allrum som kombineras, där det ges plats för en social och rymlig atmosfär i sällskap av en ljus interiör. Påkostade materialval i modernt utförande samspelar fint med 40-talets eftertraktade attribut så som en generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier samt burspråk. Vidare erbjuds dessutom balkong i eftertraktat sydvästläge, säkerhetsdörr och en låg avgift i en lågt belånad förening. Här bor vi bara ett stenkast från Nobeltorget med utmärkta kommunikationsmöjligheter samt närhet till S:t Knuts alla caféer, grönskande Folkets park och restaurang- och barliv på Möllan. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Högt upp i huset välkomnas vi in i bostadens hall och möts omgående av en härlig takhöjd. Avhängningsmöjligheter finner vi för såväl vårjackan som skorna samt ytterligare förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben. Under fötterna vilar ett trevligt och praktiskt klinkergolv (2020) och väggarna är klassiskt vitmålade (2020), ett återkommande inslag i resterande rum.

Sovrum

Rakt fram finner vi sovrummet, som med smarta och välplanerade kvadratmeter erbjuder en avskild plats för dubbelsäng och tillbehör. Här finner vi vitmålat trägolv och vitmålade väggar, och ett fint fönsterparti med utblick över den grönskande innergården.

Allrum

Vidare når vi bostadens allrum som onekligen badar i ljus! Här kombineras både vardagsrumsmöbler och utrymme för ytterligare möblemang så som matbord eller skrivbord för hemmakontoret om behovet finns. På golvet ligger ett trevligt laminatgolv med fiskbensmönster och väggarna är vitmålade. Vackra fönsterkarmar i sten gör oss påminda om byggnadsåret, såväl som den djupa nischen som skapar rymd och ger rummet karaktär.

Från allrummet når vi även den ljuvliga balkongen i sydvästläge. Här ser vi fram emot kaffe i eftermiddagssolen flera dagar i veckan!

Kök

I öppen planlösning gentemot allrummet hittar vi det sociala köket. Här erbjuds en modern interiör med vita och svarta köksluckor som går hand i hand med en tilltalande mörkgrå bänkskiva med matchande stänkskydd. Maskinparken består av kyl och frys, ugn i ergonomisk höjd, gashäll samt kolfilterfläkt. Den både praktiska och snygga köksön skapar utrymme för förvaring samt blir en naturlig samlingsplats för vänner och familj vid sociala tillställningar.

Badrum

Från hallen når vi det tilltalande badrummet, i helkaklat utförande. Färsskalorna går i klassiska toner, med vita klinkerplattor på golvet till matchande vitt/brunt kakel på väggarna. Vidare erbjuds här dusch, vikbar duschvägg, handfat, spegel, skåp med plats för förvaring, wc samt handdukshängare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

38 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Varav sovrum:

1

Beskrivning uteplats:

Härlig balkong i solsäkert sydvästläge!

Andel av årsavgift:

2.0511 %

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal är lämnad av föreningens ekonomiska förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

68 287 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uträkning baserad på uppgifter lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare samt den senaste årsredovisningen (2022). Se annonserat dokument.

Lägenhetsnummer förening:

39

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Visheten 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1940

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 174kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 20 mars 2018

Förening

Namn:

HSB Brf Samarbete

Organisationsnummer:

746000-6104

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Samarbete bildades 1940 i samband med byggnationen. Det finns 43 lägenheter i föreningen, varav 30 st 1 rok och 13 st 2 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns även 1 hyreslokal i föreningen. Tomten är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Gemensamma utrymmen:
Det finns två tvättstugor i källaren till aktuell lägenhet. Den ena tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel. Den andra tvättstugan har en tvättmaskin och en torktumlare. Till båda tvättstugor hör varsitt torkrum med varmluft och torklinor. Tvättid bokas i föreningens digitala bokningssystem, antingen på skärmen utanför tvättstugan eller via mobil eller dator.

Bostadsrättsföreningens medlemmar kan även nyttja bastu i källaren, här finner vi även cykelförråd. Bastun bokas via samma bokningssystem som för tvättstugan och kostar ingenting att nyttja. På den trevliga innergården finns gemensamma utemöbler, grillar samt miljöhus som delas med Brf Rönnen.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brf.samarbete@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering finns i närområdet. Ansökan sker hos Malmö kommun.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband via HSB-bolina. Det finns fiberuttag i alla lägenheter.

Renoveringar:

1989 byttes tappvattenstammarna
2008 lades taket om, fasaden tvättades och fogar reparerades.
2010 installerades ett nytt torkrum. Samma år byttes el-ledningar och eluttag till jordade uttag.
2011 installerades nya porttelefoner i lägenheterna.
2012 gjordes ett nytt dräneringssystem.
2013 installerades ny belysning på gårdsfasad och alla termostater byttes på elementen.
2014 relining utfördes på avloppsstammarna, trapphusen målades och fasaden renoverades
2016 installerades en ny torktumlare i tvättstugan och ett staket mot Torekovsgatan sattes upp med läsbara portar (elektronisk tagg) respektive Amiralsgatan (nyckellås). OVK utfördes.
2017 renoverades värmesystemet.
2019 utfördes relining av horisontella stammar
2020/2021 utfördes relining av vertikala stammar

Föreningen planerar att måla det gemensamma miljöhuset under 2024.

Tillåter föreningen delat ägande:

Delat ägande är tillåtet. Den boende ska äga minst 51%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde senast avgiften med 7% from 2024-01-01. Inga fler avgiftshöjningar är planerade för 2024.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (ca 1 433 kr), betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vid pantsättning (ca 583 kr), betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB Malmö krävs för att bli godkänd medlem i HSB Brf Samarbete.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

43

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

583 kr

Övrigt:

Ovanstående information är hämtad ifrån berörd förening 2024-03-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 2 970 kr ingår värme, VA och grundutbud kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad för bredband 1000/1000 Mbit/s via Telia/Bolina 3.1 tillkommer. Total månadsavgift blir 3 139 kr.

Lägenheten disponerar i dagsläget både ett källarförråd och vindsförråd.

Andelstal årsavgift: 2,0511 %
Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare.

Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens lägenhetsförteckning.

Följande ingår i köpet:
Mikrovågsugn med byrå undertill, hatthylla, köksö, badrumsskåp samt trall på balkongen.

Säljaren vill informera om att följande INTE ingår i köpet:
Fastmonterade stringhyllor.

Säljaren vill upplysa om att det innan tillträde kommer installeras en frånluftskanal mellan kök och sovrum. Säljaren garanterar att detta kommer vara färdigt och godkänt senast på tillträdesdagen.

Omgivning

Allmänt om området:

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Torekovsgatan 22D, 21439 MALMÖ

Alla lediga objekt