Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Oxie Emil Göranssons Väg 261
2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 6 675 kr
inkl vatten och BR-tillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer som avser värme om 805kr/månad, kabel-TV om 130 kr/månad, bredband om 125 kr/månad och garageplats om 200kr/månad, avdrag trädgårdskärl -53:-/månad.
Boarea: 110 m2
Rum: 4
Hiss: Nej
Inflyttningsklart radhus i barnvänligt område!

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR MÖJLIGHET TILL PRIVATVISNING!

Välkomna till ett stilrent renoverat och inflyttningsklart radhus om två plan i populära Oxie! Här hittar ni ett rymligt boende med sovrum av bra storlek, badrum på båda våningarna och generösa sällskapsytor. Dubbla uteplatser gör att ni njuter av sol större delen av dagen. Med grönområden, lekplatser, närhet till förskola och skolor samt goda kommunikationsmöjligheter är området perfekt för barnfamiljen! Varmt välkomna på visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och rymlig hall med goda avhängninsytor. Vita släta väggar, snyggt laminatgolv och spotlights i tak.

Kök

Direkt till höger möts vi av köket. Här ser vi ett kök från Kvik med vita skåpsluckor och rostfria beslag, detta matchas modernt med en svart bänkskiva och vitt kakel ovan. Köket bjuder på stora förvaringsmöjligheter i form av extra insatt köksinredning på motsatt sida av köket där du får både mer skåp och arbetsyta. Här finns två stycken delade kyl och frys, integrerad häll och ugn, fläkt, diskmaskin och inbyggd mikro. Det stora sällskapet får lätt plats med matplats för upp till sex personer där trevliga middagar kan spenderas med nära och kära.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med ljusa släta väggar och mönstrad fondvägg. Det snygga laminatgolvet från hallen och spotlights i tak återfinnes även i vardagsrummet. Här ryms med enkelhet både soffgruppen och övrigt vardagsrumsmöblemang. Från vardagsrummet nås även den härliga uteplatsen som erbjuder sol större delen av dag och kväll.

Badrum entréplan

Stort badrum, renoverat 2020 med marmorfärgad klinker. Badkar med duschvägg i glas, wc, tvättställ med kommod, spegel, handukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Ovanvåning

En trappa upp finner ni bostadens mer privata avdelning. Tidigare fanns här 3st sovrum. Nuvarande ägare har tagit ner en vägg för att få ett extra stort master bedroom. Finns behovet av 3st sovrum går det med enkelhet att sätta tillbaka en vägg och återskapa det tredje sovrummet.

Sovrum 1

Mycket stort sovrum (tidigare varit 2st olika sovrum) med härligt ljusinsläpp. Ljusa släta väggar, laminatgolv och spotlights i tak. Här finns även en generös klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Detta sovrum är perfekt som barnrum och rymmer både säng, skrivbordshörna och förvaringsmöblemang om så önskas. Vita släta väggar och snyggt laminatgolv.

Badrum ovanvåning

Ljust och fräscht badrum, renoverat 2020 i helkaklat marmorfärgat kakel och klinker. Rymlig duschörna, tvättställ med kommod, wc samt spegel.

Klädkammare

Stor klädkammare som med sin yta och fönster även kan användas som kontor/barnrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

110 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning bilplats:

Bilplats i garagelänga

Andel i föreningen:

1.29258 %

Andel av årsavgift:

1.29 %

Kommentar till andelstal:

Bostadsrättsandel: 1,28843 (1,29258% i föreningen)

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

314 058 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning från år 2021.

Lägenhetsnummer förening:

085

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

1984

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 187kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 maj 2020

Förening

Namn:

Brf Tingdammen

Organisationsnummer:

716407-0422

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Tingdammen är en bostadsrättsförening i Oxie i Malmö kommun som bildades år 1981. Föreningen består av 86 lägenheter fördelade på sex gårdar belägen i en grön, lummig och fridfull miljö. Föreningen äger byggnaderna som uppfördes 1984 i vilka man upplåter lägenheter på fastigheterna Tingdammsgrinden 1 och Tingdammsängen 1. Föreningens mark är upplåten med tomträtt, som kommer att omförhandlas 2023-12-31.

Varje gård har en tvättstuga, och det finns även två föreningslokaler och två grovtvättstugor att tillgå. Det finns alltså totalt 6 tvättstugor i föreningen, samt två grovtvättstugor.

Föreningen har två festlokaler som de boende kan hyra till en kostnad om 300 kr/tillfälle samt 300 kr i deposition.

Äger föreningen marken:

Marken innehas med tomträtt.

E-post:

info@brftingdammen.se

Hemsida:

http://www.brftingdammen.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen förfogar över 69 garage och 20 parkeringsplatser som tillhör lägenheterna mot en obligatorisk kostnad. Till 2-rumslägenheterna ingår parkeringsplats och till övriga lägenheter ingår garage. Förutom den parkering som ingår har den boende, i mån av tillgänglighet, möjlighet att teckna en (1) extra parkeringsplats för en kostnad på 100 kr/mån. Föreningen har 23 extra parkeringsplatser och 11 gästparkeringsplatser (separat kö tillämpas).

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.

Bredband/TV:

Samtliga lägenheter är anslutna till bredband via Sydantenn 1000/1000 mbit/s. Detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 125:- till månadsavgiften. Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV genom avtal med Sydantenn. Föreningen abonnerar på ett basutbud och det står de boende fritt att utöver dessa kanaler teckna individuella abonnemang. Detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 130:-/månad.

Renoveringar:

2011: Renovering av garagelängornas tak. Plåtning runt garageportarna och ny förbättrad utomhusbelysning med LED-lampor.
2012: Plåtning av husfasader på gård H och K.
2013: Plåtning av husfasader på gård J och B. Installation av mätare till värme och varmvatten.
2014: Plåtning av husfasaderna har fortsatt, men avbröts p.g.a tvist med företaget som utfört arbetet.
2015: Spolning och slamsugning av dagvattenbrunnar och dagvattenledningar på området.
2016: Samtlig utebelysning har bytts ut till miljövänligare LED-lampor. Föreningens ventilationssystem har rensats i både lägenheterna och föreningens gemensamma lokaler. Värmesystemet har optimerats med byte av gamla och trasiga komponenter i undercentralen. Väghinder har monterats vid infarterna. I några av föreningens tvättstugor har det bytts ut viss äldre utrustning, och i vissa andra har fortlöpande renoveringar och inköp gjorts. Miljörummen och tvättstugorna har fått rörelsestyrd belysning.
2017: Samtliga lekplatser har blivit tvättade och målade. Fasaden har renoverats på tvättstuga nr 9. Värmesystemet fortsätter att optimeras och tvättstugorna uppdateras som år 2016. Avloppsrören har spolats och man fräst de som haft mycket beläggningar. 12 st förråd har blivit renoverade.
2018: Riksnet har bytt switshar och föreningens internet har numera en hastighet på 250/250 Mbit/S. Besiktning av lekplatsen har utförts. GK har besiktigat ventilationerna. Fasaden på tvättstuga 1 har renoverats. SBA har installerat brandbomber i soprum och brandsläckare i tvättstugorna.
2019: Fasadrenovering på kvarvarande tvättstugor och en del nya tvättutrustningar installerade.
2021 Fasadrenovering genom målning och byte av panel.
2022 Spolning av avloppsrören

Kommande underhåll:
Fönsterbyte kommer utföras under 2024.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

2023-01-01 höjdes månadsavgiften med 6%. Innan dess har föreningen inte höjt avgiften sedan 2010.

I samband med fönsterbytet i föreningen som ska utföras under 2024 kan avgiften komma att höjas.

Antal lägenheter:

86

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen debiterar varje lägenhet, efter storlek, ett värmetillägg som är samma summa varje månad och som är tänkt att täcka kostnaderna för uppvärmning. Kostnaden för kall- och varmvatten ingår i grundavgiften. Föreningens fjärrvärmesystem får ej utsättas för åverkan genom t.ex. påkoppling av golvvärme, då det kan ge obalans av värmesystemet ut i lägenheterna.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, som enligt föreningen upplåts med bostadsrätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på er grannes bomiljö, måste ni först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att man håller ordning i sin trädgård. Om man inte vårdar sin trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad ni måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har ni inte möjlighet att genomföra åtgärderna själv kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig.

Allmänt

Förråd med bra förvaringsmöjligheter i trädgården.

Bostaden är registrerad som 4 rok enligt lägenhetsutdraget, men används som 3 rok av nuvarande ägare.

Säljaren upplyser:
Torkfunktionen i den kombinerade tvättmaskin/torktumlaren fungerar inte alltid som den ska.


Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, som enligt föreningen upplåts med bostadsrätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på er grannes bomiljö, måste ni först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att man håller ordning i sin trädgård. Om man inte vårdar sin trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad ni måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har ni inte möjlighet att genomföra åtgärderna själv kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig.

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Emil Göranssons Väg 261, 23842 Oxie

Alla lediga objekt