Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Oxie Kyrkby Stensåkervägen 205
1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 045 kr
inkl värme, vatten, hushållsel, kabel-TV , bredband samt parkeringsplats.
Boarea: 52 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Tvåa med villakänsla och egen mysig terrass!

Välkommen till denna trevligt inbjudande marklägenhet med egen terrass och direktaccess till härligt grönskande gemensam trädgård. Denna tvåa erbjuder en öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök. Lägg där till ett sovrum med egen walk in closet och ett rymligt badrum samt att hushållsel och egen parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen tar emot med möblerbara ytor och snyggt parkettgolv i kombination med vita väggar. Förvaring finns i form av en platsbyggd garderob och hatthylla.

Vardagsum

Vidare in når du vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Parkettgolv pryder golvet och väggarna går i vitt. Här ryms så väl soffgrupp som matrumsmöblemang. Härliga fönsterpartier skänker rikligt med ljus åt rummet. Det är även härifrån du når den inbjudande terrassen med direktaccess till den grönskande omgivningen och trädgården.

Kök

Köket är inrett med nya köksluckor och bänkskiva från 2021samt med vitt kakel ovan. Maskinparken består av kyl/frys (2021), spishäll, ugn och fläkt.

Sovrum

Genom vardagsrummet kommer vi in i det rymliga sovrummet med samma snygga parkettgolv och krispiga vita väggar som övriga kvadrat i bostaden. Här ryms både säng och förvaringsmöbel om så skulle önskas. Från sovrummet har man tillgång till bostadens walk in closet som erbjuder väldigt god förvaring.

Badrum

Utöver kaklade väggar i vitt och våtrumsmatta på golv erbjuder hemmets badrum även på rymliga kvadrat med ljusinsläpp från frostat fönster. Inredningen består av WC, tvättställ, badrumsskåp, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

52 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Härlig balkong i sydostläge med direktaccess till trädgård.

Andel i föreningen:

2.90378 %

Andel av årsavgift:

2.57 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

446 141 kr

Lägenhetsnummer förening:

A3

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2011

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 138kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 dec. 2014

Förening

Namn:

Brf BoKlok Pilevallen i Oxie

Organisationsnummer:

769622-6112

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf BoKlok Pilevallen i Oxie är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Förningen avser adresserna Stenåkersvägen 201-239 (udda nummer) och utgörs av fem tvåvåningshus med sex lägenheter i varje huskropp.

Föreningen köpte fastigheten beteckningen Malmö Solskiftet 2 2011 (äger marken).

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Akevo.

Gemensamhetsutrymmen:
I fastigheten finns gemensam gräsmatta för medlemmar att nyttja med gemensamhetsansvar.
Cykelställ för medlemmar att nyttja. Gröna häckar, buskar och äppelträd är signum för BoKlok koncepten.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Till fastigheten hör 34 parkeringsplatser, varav 4 platser är gästparkering. En parkeringsplats tillhör varje lägenhet.

Bredband/TV:

Kabel-TV och Bredband 250/250 via Telenor.

Renoveringar:

2015 Målning av trädäck och balkonger.
2016 Komplettering av grusade ytor och jordförbättring har genomförts.
2019 Ventilationssystemet kontrollerades och rensades i samtliga lägenheter. Alla ventilationer är godkända och de fel som fanns åtgärdades.
2021 Målning av samtliga hus och förråd, arbete utfört av Malmö Måleritjänst.
2021 Åtgärd av släntar vid Hus A och E, ersätta släntarna med gräs.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

2024-01-01 höjs månadsavgiften med 5%.

Antal lägenheter:

30

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt

Lägenheten disponerar ett förråd.

Säljaren upplyser:
Skada i golv vardagsrum.

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Stensåkervägen 205, 23833 Oxie

Alla lediga objekt