Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Pildammarna Kronborgsvägen 18A
1 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 989 kr
inkl. värme, vatten, TV och bredband via fiber. Ett obligatorisk tillägg för bostadsrättstillägget tillkommer om 10 kr/mån.
Boarea: 49 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Mysig tvårummare med närhet till city!

Välkommen till Kronborgsvägen 18A! Det här är ett boende för dig som ser fördelar med närheten till stadskärnan men samtidigt är i behov av naturens lugn och harmoni. För dig som värdesätter vackra, rogivande omgivningar med gångavstånd till så väl havet som flertalet parker med trevliga promenadstråk. Invändigt utlovas 49 soliga kvadratmeter som idag visar upp sig som en mysig tvårummare med ljusinsläpp från två väderstreck och access till inglasad balkong. Det rymliga vardagsrummet bjuder på gott om utrymme för både en bekväm soffa med tv-del samt ett matbord där du kan bjuda in vänner och familj till härliga middagar, här kan du trivas och skapa minnen. Måltiden tillagas i det separata köket och för en skön natts sömn har du ett vilsamt sovrum omsvept i en varm grön kulör. Hemmet erbjuder därutöver ett helkaklat badrum i svart och vitt utförande och välkomnande hall med flertalet garderober som ger gott om plats för jackor och skor, och vi får därmed ett hemtrevligt första intryck av denna bostad. Till detta väntar ett närområde som inte gör någon besviken med goda kommunikationsmöjligheter och ett levande restaurang- och caféliv, brett serviceutbud och flertalet trevliga små butiker på gatorna runt omkring. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Från markplan tar vi hissen upp till våning tre där vi välkomnas in till denna mysiga tvårummare. I hallen möts vi av ett första hemtrevligt intryck tack vare flertalet garderober där vi effektivt kan stuva undan ytterkläder och skor och därmed hålla hallen mer representativ. Fina väggar i en grå nyans och under fötterna vilar ett laminatgolv.

Kök

Bostadens kök har vita högblanka släta luckor som möter mörka kakelplattor ovanför den ljusa bänkskivan. Trots sin storlek är det välplanerade ytor med inbyggd klack ovanför diskbänken för extra avställning och bra med förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljust målade och laminat på golvet. Den maskinella utrustningen består utav ugn (2015), spishäll (2015), fläkt, mikro (2022), kyl/frys (2015).

Vardagsrum

Generöst vardagsrum som med lätthet inrymmer både plats för soffa med tv-del som middagsbord. Här är det stora fönsterpartier ifrån två väderstreck som släpper in mycket av det efterlängtade dagsljuset. Väggarna är målade i en grå kulör tillsammans med en tapetserad fondvägg och här ligger ett parkettgolv.

Sovrum

Hemmets sovrum är en rogivande plats omsvept i en harmonisk grön kulör och med access till den inglasade balkongen. På golvet vilar ett stavparkettgolv och väggarna är målade.

Badrum

Beläget i hallen ligger bostadens badrum, ett helkaklat utrymme från 2013 med liggande kakelplattor på vägg mot svart klinker under fötterna. Här erbjuds wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med vikbara glasdörrar, samtlig inredning är från 2015.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

49 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Via sovrummet har vi access till den inglasade balkongen.

Andel i föreningen:

0.3167 %

Andel av årsavgift:

0.3167 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,3167%. Andel årsavgift: 0,3167%.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

169 133 kr

Lägenhetsnummer förening:

235

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Odense 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1947

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 117kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 142kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 20 juni 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Ringsted i Malmö

Organisationsnummer:

746000-6203

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Ringsted är en äkta förening. Föreningen förvaltar 7 hus som byggdes 1946-1947 och består av 273 bostadsrätter samt 5 hyreslokaler med adresserna Kronborgsvägen 18 och 20, Mariedalsvägen 60, Ribevägen 1 samt Roskildevägen 25, 27 och 29. Pildammsparken på andra sidan gatan och närheten till centrum ger boendet ett unikt och mycket attraktivt läge i Malmö. Föreningens målsättning är att hålla en hög boendestandard, en vacker och välskött utemiljö samt en långsiktig och stabil ekonomi. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Föreningen nyttjar fastigheten med tomträtt, 2020-07-01 tecknades ett nytt avtal med kommunen på 10 år. Tomträttsavgälden är 2 469 475 kr/år och detta avtal gäller t o m 30 juni 2030. Styrelsen kommer att fortsätta att undersöka hur möjligheterna för friköp ser ut och om det på ett rimligt sätt är genomförbart.

Tvättstuga finns i källaren under varje hus, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangel per tvättstuga.
Föreningen har en vackert anlagd gemensam gård med tre grillplatser och utemöbler.
Cyklar kan ställas i de cykelställ som finns utanför husen i föreningen och det finns även tillgång till cykelrum i källaren.
Föreningen har ett gym (ca 300 kr/år), en gästlokal som kan hyras av medlemmarna (ca 300 kr/dygn) samt en samlingslokal som medlemmarna kan låna.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften mot ett tillägg om 10 kr/månad.

Till varje lägenhet hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Föreningen har inte kunnat svara på om dessa är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt.

Äger föreningen marken:

Nej.

E-post:

brfringsted@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 57 parkeringsplatser för uthyrning till sina medlemmar. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Separat kö tillämpas. Medlemmar kan själva logga in för att se den genomsnittliga kötiden. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till TV via Tele2 eller Bahnhof, ett grundutbud ingår i avgiften. Bredband: Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof, hastighet 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1987-1988 genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf Ringsted. Under dessa år försågs fastigheten med nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar och en utemiljö.
1989 vattenstammar byttes i kök och badrum.
2013 tak- och fasadrenovering. Byte av tvättmaskiner.
2014 renovering av parkering och gångbanor.
2015 renovering av källarutrymmen.
2016 relining av avloppsstammar.
2016-2017 renovering av trädgårdarna.
2017 renovering av tvättstugor.
2018 ombyggnad av värmecentral, undercentraler och ventilbyte.
2018 kollektivt bredband via Bahnhof installerades.
2019 renovering och återinvigning av gym och gemensam samlingslokal.
2019 moderna torkskåp installerades.
2020 2 nya miljöhus har färdigställts.
2021 renovering av gästlägenheten.
2021 ny utomhusbelysning har installerats.
Stamspolning är utförd.
2022 Bytt samtlig belysning inomhus till LED. Underhållsspolning av samtliga avlopp.
2024 IMD infört.

Pågående:
Efter sommaren kommer föreningen börja renovera inglasningen av balkonger. Arbetet kommer att fördelas över en treårsperiod.

Planerade renoveringar:
2024-2025 renovering av hissarna.
Kommande underhåll ska finansieras av höjd avgift samt genom upptagande av nya lån.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, föreningen tillåter delat ägande om minst 10 %.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10 % den 2023-01-01 och 8% 2024-04-01.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen (1433:-).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren (573:-/pant).

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

273

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Se mer info på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/ringsted

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening 2024-04-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Till lägenheten hör en balkong, föreningen har inte kunnat svara på om balkongen är upplåten med bostadsrätt.

Ett obligatorisk tillägg för bostadsrättstillägget tillkommer om 10 kr/mån.

Jordfelsbrytare finns installerad.

Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens register men nyttjas idag som 2 rok.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,3167%. Andel årsavgift: 0,3167 %.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Kronborgsvägen 18A, 21742 MALMÖ

Alla lediga objekt