Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Pildammarna Själlandstorget 2E

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 993 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 202 kr/månaden tillkommer på avgiften som avser internetuppkoppling (Comhem BB, tv och tele).
Boarea: 44 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Totalrenoverad tvåa på populär adress!

Nu har vi möjligheten att presentera denna stilfullt nyrenoverade bostad på ett centralt men stillsamt läge med stor med ljuvlig utsikt! Bostadens ypperliga planlösning gör det enkel att trivas i väldisponerade och lättmöblerade rum med generöst ljusinsläpp från bostadens tilltagna fönsterpartier. Genomgående och enhetliga materialval i kombination med interiörens ljusa kulörer samspelar perfekt och inger lätt och luftig känsla alltigenom. Lägg därtill ett rofyllt sovrum i neutrala toner och ett modernt helkaklat badrum. Bostadens mysiga balkong bjuder på många härliga soltimmar och ett ljuvligt ljusinsläpp. Ute på den grönskande innergården erbjuds både grillmöjligheter och utemöblemang för avkoppling. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till affärer, dagis, skolor och all tänkbar service.

Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 10:20 - 10:40
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Beläget bekvämt på våning två tar vi oss enkelt upp via hiss från markplan till bostaden välkomnande hall med vita väggar och lättskött golv i subtil grå ton. Här finner vi plats för garderober för praktisk förvaring samt utrymme för avhängningsmöjligheter. Tack vare bostadens ljusa interiör tillsammans med det generösa ljusflödet inges en spatiös känsla alltigenom.

Kök

Från hallen når vi bostadens helt nya kök som är väl anpassat för både matlagning och umgänge. Utöver generösa arbetsytor har ni gott om plats för trevliga middagsbjudningar med vänner och familj! Köket är smakfullt inrett, erbjuder god förvaring, och är utrustat med alla tänkbara bekvämligheter! Här finner vi kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt spishäll och fläkt. Köket går i stilren grå kulör och ackompanjeras med solid bänkskiva i ljusare toner. Ovanför arbetsytorna finner vi stänkskydd i form av ljusgrå kakel. . Vita väggar och lättskött golv inger ljus och rymd tillsammans med kökets fönsterparti!

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet välkomnar er med ljus från rummets tilltagna fönsterpartier och balkong. Här finner vi väggar i sobert vitt och enhetligt golv i klassiskt ekparkett. Rummets fördelaktiga planering gör det enkelt att möblera med en större soffgrupp, fåtölj och soffbord. Det finns även möjlighet att ordna en mindre läs/pysselhörna vid fönstret som för den som vill. Från vardagsrummet når vi även bostadens mysiga balkong som utöver utsikt även bjuder på många härliga soltimmar och blir en härlig förlängning av rummet. Här får ni plats med utemöblemang för att avnjuta frukost eller fika ute i solsken!

Sovrum

Intill hallen finner vi bostadens mastersovrum med parkettgolv och vita väggar som tillsammans med det tilltagna fönsterpartiet skapar lugn och rofylld stämning. Det finns gott om plats för inbyggda garderober för praktisk förvaring och även utrymme att tillsätta ytterligare förvaring i form av byrå. Här får ni även plats med större dubbelsäng och nattduksbord.

Badrum

Bostadens stilrena helkaklade badrum är utrustat med dusch bakom glasväggar, spegelskåp med belysning, vask, underskåp och wc. Här finner vi vitt kakel på väggar kombinerat med klinker på golv i ljusa toner.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

44 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Andel av årsavgift:

0.4585 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

451 370 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 451370 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022-23.

Lägenhetsnummer förening:

107

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Roskilde 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Uppvärmning:

Markvärmepump (el) och fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 92kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 sep. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Roskilde

Organisationsnummer:

746000-4976

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Roskilde är en äkta förening belägen på adresserna Roskildevägen 17A-C, Själlandstorg 2A-E och Kronborgsvägen 12A-C. Föreningen består av två bostadshus med 155 stycken lägenheter och 5 stycken lokaler, byggnaderna är uppförda 1945. Föreningen köpte fastigheten 2019 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningslokal, går att hyra för en kostnad om 300 kr/dygn.
Hobbyrum.
Övernattningsrum; renoverades 2020 och går att hyra av föreningens medlemmar för 350 kr/dygn.
Bastu och motionsrum, renoverades 2020 och finns i anslutning till övernattningsrum.
Cykelgarage finns i källaren. Låsbara gallerförråd för cyklar finns även på gården.

4 st tvättstugor. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1-2 st torkskåp i vissa, 1 torkrum samt mangel.
Den lummiga gårdsmiljön erbjuder stora gröna ytor, grillplats och lekplats.

Föreningen har gemensamhetsel och varje medlem debiteras med individuell mätning, debiteringen sker med 5 månaders släpning och aviseras tillsammans med avgiften till föreningen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Äger föreningen marken:

Ja, efter friköp av marken under 2019.

E-post:

kontakt@brfroskilde.se

Hemsida:

hsb.se/malmo/roskilde

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering råder i området, för mer info se: www.malmo.se

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Bredband/TV:

Bredband, TV och telefoni levereras av Tele2, internet med fiber. Ett obligatoriskt tillägg om 202 kr/månad tillkommer på månadsavgiften för detta.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1982 kall- och varmvattenstammar byttes.
1996 fönstren byttes.
2003 el-stammar, el-centraler med automatsäkringar byttes ut.
2009 tvättstugorna renoverades. Det finns totalt 4 st i föreningen och dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare från Miele. Torkskåp, mangelrum och torkrum.
2009 översyn av balkonger, byggnation av tak på de översta balkongerna samt klinker på golvet på dessa.
2010 festlokalen renoverades, samt övernattningslägenheten.
2011 ventiler och termostater på element byttes.
2012 avloppsstammar spolades.
2013 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomfördes.
2014 relining av samtliga avloppsstammar.
2015 balkongerna besiktigades , inga åtgärder behövde göras.
2017 tak och fasad renoverades. Gemensamt elavtal med individuell elmätning infördes.
2018 grundvattenvärme infördes som uppvärmningsmetod och gården återställdes.
2020 övernattningslägenhet/gym/bastu renoverades samt utemiljön i form av bland annat dränering på ett ställe och installation av fler cykelställ.
2021 taggsystem för in och utpassering samt bokningstavlor och digitala anslagstavlor i trapphusen installerades. Nya cykelgarage. .
2022 arbetet för injusteringen av VVCn har slutförts 2022.

Planerat underhåll 2024:
Planering inför byggnation av nytt miljörum (obs! det här projektet skjuts upp pga. ökade omkostnader till följd av läget i omvärlden).
Utöver detta ska det utföras en OVK under våren 2024.

Planerade renoveringar enligt underhållsplanen är preliminära och revideras årligen efter behov grundat på statusbesiktningar och förväntade livslängder på det olika byggnadsdelarna.

Styrelsen rekommenderar den framtida köparen att läsa på föreningens hemsida, den är väl uppdaterad enligt föreningens representant.
www.hsb.se/malmo/roskilde

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägarandelar 90/10.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2024-01-01, då höjdes avgifterna med 20%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

155

Antal lokaler:

5

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-04-10. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vinds- och källarförråd.

Föreningen har IMD av el.

Lägenheten är i registret registrerat som 1Rok och disponeras som 2Rok.

Det finns kvalitetsintyg på badrum.

Nytt el är indraget i bostaden.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras

Planritningar

Kolla restider

Själlandstorget 2E, 21742 MALMÖ

www.eniro.se
Alla lediga objekt