Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Ribersborg Beritta Gurrisgatan 9C
3 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 618 kr
inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv, fasta avgiften för el och bostadsrättstillägget. Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.
Boarea: 76 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Tryggt boende med närhet till havet!

Med grönskande innergård och havsnära läge befinner vi oss på Beritta Gurrisgatan 9C i denna bostad som du snart har chans att få kalla ditt hem. Lägenheten är placerad i markplan och här disponerar du både en uteplats och inglasad balkong. Bostaden som är om 76 kvm ger dig möjlighet att skapa din egna personliga stil och design, och med lite renoveringsinsatser kan du skapa dig ett hem du verkligen kan kalla ditt eget. Vardagsrummet är rymligt med gott om plats för alla dina ting och köket bjuder på goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord invid det ljusbringande fönstret. Vidare finns här två sovrum samt helkaklat badrum med bekvämligheter som egen tvättmaskin. Brf Adolf Fredrik är en stabil förening där man inte höjt avgiften på 15 år och här ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv, fasta avgiften för el och bostadsrättstillägget i avgiften, till det har föreningen gemensamt elavtal med individuell mätning och debitering som tillkommer till angiven avgift.

Visningar

torsdag 23 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Från föreningens välskötta entré välkomnas vi in till denna lägenhet belägen på markplan. Här möts vi av vitmålade väggar och på golvet ligger ett vackert parkettgolv. Här finns plats för så väl öppen som sluten förvaring.

Badrum

Direkt på vänster hand har vi bostadens badrum med klinkergolv och kaklade väggar. För att underlätta vardagens bestyr finns här tvättmaskin med förvaringsskåp ovanför. Övrig utrustning består utav wc, handfat på kommod, spegelskåp och dusch.

Kök

Efter badrummet väntar bostadens kök med plats för matbord invid det ljusbringande fönstret. Kökets dubbla sidor erbjuder gott om förvaring bakom släta luckor i vitt och bra med arbetsyta på den rostfria bänkskivan med kaklat stänkskydd ovanför. Den maskinella utrustningen består utav ugn med spishäll, fläkt, diskmaskin, mikro, kyl och frys. På golvet vilar ett parkettgolv och väggarna är tapetserade.

Vardagsrum

Näst på tur är bostadens vardagsrum med vinkel mot balkongen och härligt ljusflöde från fönsterpartier i dubbla väderstreck. På golvet vilar ett parkettgolv och väggarna är ljusa.

Sovrum

Rymligt sovrum som med lätthet rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang och härifrån har vi access till den stenbelagda uteplatsen innanför staket och grönskande häck. Väggarna är tapetserade och på golvet vilar ett parkettgolv.

Kontor

Sist ut har vi kontoret, eller om ni har behov av ytterligare ett sovrum eller kanske gästrum så går det givetvis bra. Här är väggarna ljust målade och under fötterna vilar ett parkettgolv.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

76 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Från vardagsrummet har vi access till den inglasade balkongen.

Andel i föreningen:

1.8919 %

Andel av årsavgift:

1.89176 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

256 491 kr

Lägenhetsnummer förening:

20

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Beritta Gurris 15

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1987

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 97kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 129kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 feb. 2019

Förening

Namn:

Brf Adolf Fredrik

Organisationsnummer:

716407-3467

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Adolf Fredrik bilades 1986 och består 3 st flerbostadshus som innefattar totalt 46 st lägenheter. Föreningen äger marken om 5794 kvm som ramas in av fin mur och grönskande ytor där de gemensamma ytorna bjuder in med trädgårdsmöblemang och grill.

Gemensamma utrymmen:
Ett cykelförråd med ingång från Adolf Fredriksgatan finns i hus B. Cykelförrådet kan även nås från alla husen via garaget, förrådet är bekvämt praktiskt utrustat med kompressor för cykelpumpning finns i cykelgaraget.

I varje hus finns sopnedkast på våningarna två, tre och fyra.
Sopsortering finns i hus A, med kärl för, matavfall, tidningar, kartonger, metall, plast, färgat- och ofärgat glas, batterier, samt lampor och lysrör.

Det finns två tvättstugor, en i hus B och en i hus C.
Varje tvättstuga har tre tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, varmmangel, kallmangel, samt strykbräda och strykjärn.

Ekonomisk förvaltning via SBC, teknisk förvaltning via Severins Bygg och fastighetsförvaltning.

Föreningen har gemensam el, dvs. all el köps in av föreningen och distribueras via elmätare till lägenheterna. Detta innebär att den fasta avgiften betalas av föreningen. Månadsdebiteringen är densamma hela året och justeras en gång om året efter avläsning.

Uppvärmning via fjärrvärme, en kompletterande värmepump tar vara på värmeenergin i returluften från ventilationen.

Äger föreningen marken:

Ja. Föreningen äger tomtmarken och riskerar därmed inte att drabbas av någon höjd tomträttsavgäld.

Hemsida:

http://adolffredrik.bostadsratterna.se/hem

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Garage med inkörsel från Adolf Fredriksgatan har 32 bilplatser och en MC-plats. En bilplats kostar 500 kr/månad. I dagsläget är det ingen kö. Garaget kan nås från alla husen. En tvättplats finns, med skyddsgardiner att dra för vid tvätt. Central och laddboxar för laddning av elbilar/hybrider har inköpts och monterats for 2 fordon, med möjlighet för ytterligare 8 st.

Försäkring:

Kollektiv bostadsrättsförsäkring (ett tillägg till hemförsäkringen) ingår i avgiften.

Bredband/TV:

Bredband 100/10 Mbit, telefoni (den fasta avgiften, samtalskostnader tillkommer) samt TV-kanaler i TIVO Silver från Tele2 ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda:
2015: Underhåll av muren. Julträdsbelysning, med LED-lampor.
2015- 2016: Fjärrvärmeinstallation.
2016: Underhåll av trädgårdsgångar (lagning av kantstenar och asfaltering).
2017: Installation av droppbevattning till de gemensamma planteringarna. Översyn av torkskåp i tvättstugor samt byte av tvättmaskin. Byte av ventiler i stammar. Ny värmepump.
2018: Laddboxar flr el-bilsladdning. Spolning av avlopp (underhållsspolning).
2019: Rensning av ventilationskanaler. Balkongunderhåll. Lagning av sprickor i muren.
2020: Balkonger.
2021: Stående stammar. Lagning muren.
2022: Byte av tvättmaskin. Ventilation i tvättstugor. Fräsning avloppsstammar.

Kommande:
2023: Underhåll muren, putsning och målning.
2027: Byte tvättmaskiner.
2028: Hissar, motorbyte.

Tillåter föreningen delat ägande:

Enligt separat överenskommelse kan föreningen godkänna delat ägandeskap.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen har inte höjt avgiften på 15 år. Enligt kontakt med ordförande 2023-10-20 finns inga planerade avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2023-10-20. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För ytterligare information se föreningens hemsida: http://adolffredrik.bostadsratterna.se/hem

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.

Till lägenheten finns en uteplats samt en inglasad balkong, föreningen har informerat om att uteplatsen och balkongen innehas med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna

kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Beritta Gurrisgatan 9C, 21753 MALMÖ

Alla lediga objekt